Tinderbox – Battle of the beasts

På Tinderbox’ dag 1 blev der smagt mad i øst og vest, og hele to boder kunne trække en topkarakter hjem. Her på andendagen skulle to af jeres favoritter gennem testmøllen. I er flere der har nævnt Gastroteket og Werner’s flæskestegssandwihes, og selvfølgelig skulle der følges op på det. Niveauet er stadig tårnhøjt på Tinderbox – her tænker jeg både mad og musik, hvor især Thomas Helmig leverede en magtdemonstration af en koncert.

Men nu skal det ikke handle musik – vi har jo en kamp blandt giganter, vi skal have afgjort.


Gastroteket – Flæskestegssandwich

En af sidste års absolutte favoritter var flæskestegssandwichen fra publikumsfavoritten: Gastroteket. Hos Gastroteket går man normalvist meget op i råvarekvaliteten – en filosofi man har taget med på festival. Flæskestegssandwichen er befriende moderne, hvor en mayonnaise tilsmag med grov sennep danner en skøn base for smag sammen med et saftigt stykke gris. I stedet for metervarerødkål har man lavet en lækker, sprød rødkålssalat, som gør sig ufatteligt godt med svinekødet, og der er ikke sparet på flæskestegssandwichens nok vigtigste ingrediens: flæskesvær.

Det er ikke uden grund, at I er mange der skamroser Gastrotekets evne til at lave flæskestegssandwich, og der skal da heller ikke være nogen tvivl om, at der falder en højlydt anbefaling herfra.


Werner’s Grill – Flæskestegssandwich

Hvor Gastroteket har peppet en klassiker op på moderne vis, har Werner’s grill lovprist de klassiske dyder. Her er ingen slinger i valsen: Flæskesteg, flæskesvær, rødkål og en ufatteligt god burgerbolle. Flæskestegen er saftig – på den måde som kun dygtige kokke kan lave det. Bollen har et dejligt bid, og et stort stykke flæskesvær agerer det sprøde element. Det kan godt være, at Uffe Holm fik ytret, at Gastroteket har festivalens bedste flæskestegssandwich – noget jeg ikke nødvendigvis er uenig i – men Werner’s giver altså en seriøs kamp til stregen.

For mig er hverken Gastroteket eller Werner’s bedst – niveauet er tårnhøjt hos begge, og tilgangen til sandwichen er så forskellig, at der så rigeligt at plads til begge to på Tinderbox. Werner’s leverer her et mesterværk af en flæskestegssandwich, og du skal prøve den inden Tinderbox er forbi. Punktum.


Brasil – Chili cheese balls

Mellem de grisefyldte sandwichmåltider skal der også snacks til. Valget faldt på en gang chili cheese balls, noget der tilsyneladende har et brasiliansk ophav. Egentlig er jeg nem at stille tilfreds. Stik mig noget ost, og du har allerede fået dit første point. De kære chili cheese balls var dog en anden snak. Hvor forventningen måske var mere over i en ostefyldt friturefætter, var her tale om nogle klumper dej hvor der var rørt lidt ost i. En tur i frituren gjorde ærligt talt ikke de ti kugler synderligt godt, og mundfornemmelsen bar tankerne mod noget underbagt dej. Ved siden af ostekuglerne var en chilibaseret mayonnaise, som egentlig smagte godt. Mayonnaisen er også den eneste grund til at vi sniger os op på to grise, for ostekuglerne var ikke pengene værd.


Bar’sushi – Sushi

De tidligere år har Sabine og jeg en enkelt gang på Tinderbox valgt at spise en gang sushi. 2017 skulle heller ikke være en undtagelse. Vi fik bestilt 10 stykker sushi og et sæt tempurarejer med spicy dip. Tempurarejer smager godt, og det er lækkert med den sprøde pankopanering. Bar’sushi leverer normalvist sushi af en fornuftig kvalitet – men på dette års Tinderbox lever man ikke helt op til det niveau, der ellers kendetegner spisestedet. Sushien har, i min optik, ligget lidt for længe i bakkerne, og fisken virker ikke helt så frisk og lækker, som den skal. Smagskombinationerne er meget klassiske – laks, flødeost og den-der-med-tun-og-noget-sprødt. Det er egentlig OK for mig, men hvis man vælger den “sikre” vej, så skal man død og pine også sørge for, at klaveret spiller som det skal. Det gør det ikke helt i 2017 for Bar’sushi, og vi ender derfor på 3 ud af 5 point for et middelmådigt måltid.

 

Dagens program står på festivalens afslutning, hvor især Pet Shop Boys er noget jeg ser frem til. På madfronten er der planlagt eddikefritter samt burger fra Burger Anarchy. Derudover er spillet frit, og hvis du har en konkret anbefaling, så send den endelig min vej.

 

Festival

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

3 Kommentarer

 1. Katrine

  Eddikefritterne er go’e. Og hvis Gastrotoast har fået skinke igen, så er den også en hapser værd.
  Jeg er helt enig med osteboller. Øv!

  Svar
 2. Anne Tilde Nygaard Petersen

  Selvom jeg ikke smagte brasilianske chilicheese balls fra Pastel Brasil på Tinderboks i år, og det kun fordi jeg ikke var med til festivallen, så har jeg før smagt dem og ved at de er så lækre og er et kæmpe hit siden de startede med den opskrift. Chilichese balls er bagt med en mel lavet af maniok roden, som gør at de bliver sege og lidt klistreklumpet indeni mens de er sprøde udenpå og derfor også hvedefri og glutenfri. De smager dejligt og i Pastel Brasil Restauranten på Vindegade (i kælderen skråt over for Viggos) kan man også bestille samme type boller, men uden chili og bagt i ovnen i stedet for i frituren…?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Det er dejligt at høre, at du har haft gode oplevelser med en lokal restaurant. Heldigvis er vi forskellige, og det er jo kun godt, hvis de laver noget, du holder af.

   Venligst
   Mads

   Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.