Top Banner

Tinderbox Dag 1 – Det grønne regerer

Tinderbox er skudt i gang – og det alsidige madprogram byder på en masse herlige muligheder. Førstedagen bød for mit vedkommende på festivalklassikere i form af flæskestegssandwich og halloumiburger, men også på den mere sunde afdeling med pokébowls og “soyabaseret kylling alternativ” (ja, jeg ved sgu ikke lige hvad jeg skal kalde det).

Se det hele herunder. Smid en kommentar, eller prik til mig på Instagram med tips, eller bare fordi du har lyst.


OliOli – Poké Bowl med laks

En af de forstærkninger, Tinderbox har hentet udefra, er OliOli.

De er kendte for at lave gode poké bowls (ej at forveksle med pokéballs…) – og det må man sige, at de gør.

Jeg sprang ubesværet på versionen med laks, men det er også muligt at få med and eller portobellosvampe.

Bønnespirerne er ultrasprøde, edamamebønnerne præcis som de skal være, og de syltede rødløg er syltet som jeg bedste an lide dem; altså ikke alt for søde. Goma dressingen er perfekt tilsmagt og så er der en flot mængde laks også.

Eneste lille aberdabei er at risene var helt frisklavede og dermed også meget varme – det gav en lidt underlig temperaturkombination med den kolde laks, som fremstod middelvarm halvvejs i måltiden.

Til 75 kr. er dette et vaske ægte value for money køb. 5 stjerner.


Spiselauget – Halloumi burger

Forventningen var stor, da der på Tinderbox’ madliste stod “Fried chicken & halloumi”. Var det monstro de hedengangne Snack & Blues?..

Desværre. Men Spiselauget har også mange års erfaring med festivalmad af fornuftig beskaffenhed – desværre var halloumi burgeren ikke oppe på niveau. Først og fremmest er det alarmerende for mig, når både kylling- og halloumivariant har det eksakt samme fyld i deres burger, for så imødekommer man ikke hovedelementet på rette manér.

Fyldet udgjorde noget salat, rødløg, dressing og syltede agurker – sidstnævnte umiddelbart ikke hjemmelavede. Det var ikke fordi fyldet var dårligt. Det var bare uambitiøst og kedeligt.

Halloumien var desværre også temmelig kønsløs – jeg mistænker den er lavet udelukkende på komælk, modsat en kombination af gede-, fåre- og evt. komælk, som det normalt sig hør og bør.

90 kr. er ganske enkelt for dyrt. Men det ville det meste være, for hele udgangspunktet, burgerne, var gabende kedeligt.

2 stjerner


Spiselauget – Flæskestegssandwich

I kølvandet på Gastrotekets konkursbegæring er flæskestegssandwichstafetten givet videre, og Spiselauget har overtaget den.

Det er en flot opgave at overtage, og den kommer med forventninger herfra.

Spiselauget er desværre ikke opgaven voksen. Overhovedet.

Bollen er utilgiveligt tør, og efterlader mundhulen med en trang til væske, for at skylle maden ned. Kamstegskødet er så tørt, at det ville være bedre bevendt som affugter i en kælder. Det er hårde ord, men den her flæskestegssandwich er utilgiveligt ringe, og bør undgås. Kæmpe øv og 1 stjerne herfra.


Hälsans Kök – Soyabaseret alternativ til kylling

Af princip er jeg ikke fan af at man laver kødbaserede alternative med det grønne. Jeg er langt mere til at man højner det grønne for dets styrker, i stedet for at gøre det til noget, det ikke er.

Men.

Jeg må jo blankt erkende, at Hälsans Kök har formået at lave et delikat alternativ til kylling med deres soyabønnebaserede alternativ. Konsistensen giver den tilpasse mængde modstand i biddet, og smagen er umamibaseret på en måde, hvor tankerne nærmer sig kyllingekød.

Egentlig havde jeg bestilt en wrap der var italiensk, dvs. med parmesan og tomat – men det jeg fik stukket i hånden var deres teriyakibaserede variant, der også er tilsmagt lidt koriander og chili.

Heldigvis var den god. Rigtig god, faktisk. Og mængden er decideret absurd. Man bliver mæt – og mere til – og man betaler altså kun 45 kr. for sådan en wrap.

Der er gode point for proteinet, grøntsagerne og fordelingen af teriyakisauce – et fratræk for brug af købewrap. Og tilsammen havner vi på 4 velfortjente stjerner.


Husk at følge med på @madsvin_com på Instagram – her vil der løbende under hele festivalen blive delt billeder og videoer fra festivalen, ligesom der vil blive lave minianmeldelser (som uddybes her på bloggen dagen efter).

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar