Smukfest 2022 – Her skal du spise

Netop nu er det atter tid til at mødes i bøgeskoven, kramme, feste, drikke, lytte til musik og vigtigst af alt (i hvertfald når man er Madsvin); spise.

Henover årene er Smukfest kommet alvorligt efter det på madambitionerne, hvor vi nu i 2022 kan se frem til op til flere gastronomiske indslag af forventelig smuk beskaffenhed.

Udbuddet er overvældende – både på mad- og drikkescenen. Selv ikke engang Madsvin, med ledsager, kan smage sig igennem det hele i år – men vi kommer til at gøre et ærligt forsøg på at nå det væsentligste.

Vi har dykket dybt ned i madkortet, og her er et udpluk af de steder vi ser frem til at spise fra.


Gastromé – Michelinmad i bøgeskoven

Man kan efterhånden tillade sig at forvente, at alle de store festivaler som minimum har én restaurant fra de øvre lag til at byde sig til med mad. Men helt oppe på niveau med Gastromé er det sjældent, og derfor er Gastromé og deres treretters menu med tilkøbssnacks og caviar et absolut must for mig. Og for dig.


WH Pizza – Årets festivalpizza?

2022 har ikke været et særligt godt år for festivalpizzaer, hvis man ser på udbuddet på landets resterende festivaler. Men det skal nu ikke komme Wassim Hallal, der står bag WH Pizza til last. Tidligere har WH Pizza serveret 4 forskellige pizzaer med alt fra en “oksekød og teriyaki”-kombination til en vegetarisk pizza. Præcis hvad programmet er i år vides ikke – men Madsvin vil med sikkerhed svinge forbi til en pizza. Eller to.


CANblau

Det er svært at sige tapas uden at tænkte på CANblau. Her kan du se frem til tapas af forskellig karakter, og bør være sikker på at kvaliteten følger med. Jeg glæder mig i hvertfald til en tallerkenfuld herlig skinke til tonerne af Andreas Odbjerg, eller hvem der nu spiller til den tid.


Smukfisk

Hummer. Rejer. Østers. Krebs. Muslinger. Og muligvis endnu flere skaldyr. Det er virkelig ikke et svært valg for undertegnende – for naturligvis skal der indtages skaldyr til dette års Smukfest. Hver morgen lander der friske skaldyr fra Smukfests’ fiskepusher, Ernst, og netop den information får det til at kilde alle de rigtige steder.

Om det blivertil et helt skaldyrsfad, vil tiden og mavepladsen vise.


Okkels is

Det bliver varmt til dette års festival. Varmen flankeres helt naturligt af god is, og netop det kan Okkels levere. Mælken, der bruges, er økologisk, og deres sorbetise på frugt mv. er også på økologiske råvarer.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar