Roskilde Festival Dag 3 – Hvor findes den bedste flæskestegssandwich?

Vi har været spændt på at finde id af hvem der laver den bedste flæskebørge på rosseren. Er det stadig Claus Meyer, som sidder på grissetronen? Eller er der kommet nye svinedrenge på pløjemarken, som kan udfordre?


Bod: Brændende Kærlighed & Flæskestegssandwich 

Vi fik en lille flæskestegssandwich til 60kr. Og vi blev skuffet.

Der var aaaalt for meget brød. Og det er en kedelig omgang. Hvorfor skal det  være rugbrøds-agtig? Det burde i det mindste være ristet.

Indholdet er der heller ikke meget af. Det hele virker lidt for sundt. Man skal på skovtur efter kødet. Når man finder det, så er smagen god. Og desværre er sværene mikroskopiske og helt bløde….

Tror de har misforstået konceptet flæskestegssandwich. Vægtvogterne ville klappe i deres hænder, men her fra får den en stor tommelfinger nedad: 👎

1/6 svin (lavest mulige score)

Værdi for pengene? Vi spiste ved siden af nogen, som sagde delt var “highway robbery”. Vi kan kun være enige – gå en stor bue udenom.


Busbus – Hvor er den sprøde svær?

Så ramte vi bunden 😞

Sikke en omgang… Lad os starte med det gode: Brødet var sprødt og nybagt. Men det var så også alt det gode man kan sige 🤷🏻‍♂️

Så til det dårlige: Kødet var koldt, sennepsmayoen smagte ikke af sennep, rødkålene er uden tvivl direkte fra glas, og det værste af det hele: Der var ikke nogen sprøde svær. Eller jo, hvis man tæller en lille bitte gnalling med.

Jeg er i chok: Hvordan kan man servere en flæskestegssandwich (næsten) uden sprøde svær? Det kan selvfølgelig være at jeg bare var uheldig, men det er simpelthen utilgiveligt.

TIlFØJELSE: Skribenten fik modvilligt en til flæskestegssandwich fra Busbus i nat, da alt andet var lukket. Og her var svær med, eller dvs. der var flæskesvær som man kender dem fra chipsposerne. Også selvom de skildrer med sværene er på kødet. Nogle vil kalde det falsk markedsføring.

1/6 svin (0 hvis jeg kunne)

Værdi for pengene? Bare nej.


Smæskesteg – Et monster

Mange har talt godt om smæskesteg flæskestegssandwich til 100 kr.

Den er et monster! Det er nogle kæmpe stykker kød, og det er dejligt mørt frilandssvin. Brødet smager også godt, men er af den originale “burgerbolle” slags, som lynhurtigt suger væden fra rødkålen (så man skal spise den hurigt!). Der er ikke så mange svær, som man ville ha’ ønsket sig – men tilgengæld er de sprøde og fedtede. Dog sidder de ikke på kødet og er lavet separate – det er måske umuligt at lave på festival?

Der er rødkål som man kender det fra juleaften, store hjemmelavet pickles, og dressing er dejlig syrlig.

4/6 svin

Værdi for pengene? Du slipper en 100-mand, og får et kæmpe måltid. Det mætter virkelig meget, men kunne være bedre til prisen.Madhus Lolland – For få svær

Vi er hoppet i food court, for at prøve Madhus Lollands flæskestegssandwich til 89 kr.

På trods af at bollen er flot og hjemmelavet kan vi ved første bid konstatere at brødet og kødet er tørt. Lad os bare sige at kødet er well done. Der er alt for få svær og sværene sidder ikke på kødet, men er lavet seperat – dog er de gode og sprøde. Måske kunne de ha’ reddet den ved at varme eller riste den. Der er ikke rødkål eller pickles, som den klassiske version. 

Point for æblekompot/gelé med kanel, det sprøde hvidkål, og fin detalje med sennepsfrø. Det hiver den virkelig op, men vi er langt fra mål.

2/6 svin

Værdi for pengene? Du får et stort måltid, men det er en tør omgang. Den her kan du godt springe over. 

“Hvis du har 85kr, så ville jeg måske prøve noget andet” sagde vores nabo ved bordet, som savnede en øl til skylle den ned.


VINDEREN: Meyer’s – En gammel ven der aldrig skuffer

Som en god gammel ven der ikke skuffer, leverer Claus flæskestegssandwichen som man kender den: Dejligt mørt kød med sprøde svær – dog hænger de heller ikke på kødet, men er lavet separate. Det tæller lidt ned, men sværene er lavet fra bunden og er gode. Der er par skiver æbler, rødkål som er lavet fra bunden og sennepsmayo, som giver den en god balance og massere af det, så den er godt fedtet. Det er ølandsbrød, som også bare er pisse lækkert. 

5/6 svin

Værdi for pengene? 99 kr. Den er lidt pebret til prisen, men den smager bare som den skal. Hvis du vil have en flæskestegssandwich der bare spiller, så smut forbi Claus. Han sidder tungt på grissetronen.

Festival

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *