Top Banner

Kernetemperatur – flæskesteg og andet svinekød

Med svinekød er der mange, der har den holdning, at det skal være gennemstegt. Selv mener jeg det er okay, at det er en lille smule pink, men stadig til den gennemstegte side. Det vigtigste er, at det ikke bliver stegt tørt.

Flæskesteg er for mange den vigtigste udskæring, at have helt styr på, især når vi rammer juleaften – og den er naturligvis også med i skemaet.

Herunder finder du kernetemperatur til flæskesteg, pulled pork og en masse andre udskæringer.

Langtidsstegt flæskesteg

Svinekød kernetemperatur – efter udskæring

OBS: Alle angivne temperaturer er sluttemperaturer (serveringstemperatur).

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan måler jeg temperaturen rigtigt med et stegetermometer?

Det er vigtigt, at du måler på det sted, hvor varmen har sværest ved at nå. Det er oftest i midten af en stor steg, og tættest på benet ved eksempelvis en lammekølle.

Hvordan rammer jeg den rigtige sluttemperatur?

Det afhænger meget af din tilberedningsmetode. Typisk gør det sig gældende, at jo højere temperatur, du tilbereder ved, desto mere eftervarme er der, når du tager dit kød af varmen. Man siger som tommelfingerregel, at sluttemperaturen stiger 0-5 grader celcius, alt efter den oprindelige varmetype og mængde.

Ved almindelig ovnstegning (på omkring 200 grader celcius) tager jeg typisk mit kød ud 3 grader før sluttemperaturen, og lader det hvile – det virker bedst for mig.


Søger du andre kernetemperaturer?

Vælg kødtype herunder