Tinderbox Dag 1 – En blandet oplevelse

Den danske festivalsæson er begavet med høj sol og tørvejr – og Tinderbox er ingen undtagelse. Vanen tro er der blevet smagt på en masse forskellige mad – og lad os bare dykke ned i det med det samme.


Olioli – Pokébowl med and (og ben)
⭐⭐/ ⭐⭐⭐⭐⭐

Sidste års bedste Tinderbox-måltid stod Olioli for – og derfor var det heller ikke svært at starte dette års madrejse her. 3 forskellige poké bowls har Olioli med i bagagen; and, laks eller tofu – valget faldt på den med and.

Saftig, mør, veltempereret og velsmagende and. God smag og godt bid i de syltede rødløg, friske og lækre grøntsager og perfekt tilberedte sushiris.

Dybest set et sikkert hit – desværre var der tre benstykker fra anden i bowlen – og det trækker ned.

2 stjerner med ben – 5 uden.

Foto: Madsvin

Empanadas – Emponerende
⭐⭐⭐⭐

Nær Groovebox finder du Empanadas-vognen. 3 stk for 89,- -vi tog en af hver af de tre varianter, de også ruller med.

Ost og skinken er omtrent lige så spændende som en metervarefesttale, til gengæld er den med okse utroligt lækker og velsmagende – og den vegetariske med svampe og zucchini nærmest grotesk god.

Er du til let smerte er deres chilimayonnaise særdeles aktuelt; den varmer ekstra på en ellers varm dag.

Foto: Madsvin

Gorms – Pizzaklapper
⭐⭐⭐

Trods konkurs er Gorms Pizza er finde på dette års Tinderbox. Denne gang med pizzaklappere – altså et stykke pizza der er toppet med ekstra fyld og dernæst klappet sammen. Vi gik med versionen med spicy salami – jeg har altid været en sucker for netop dén salami, som Gorms ruller med. Udgangspunktet er at klapperen her også er toppet med salat og urtefraiche. At kalde hvidkål (formoder jeg?) for salat er at strække den, og det smager i øvrigt heller ikke godt i denne kontekst. Rucola, som også er i, er et klart bedre valg.

Urtefraichen bidrager udelukkende med cremethed, da Salamien overdøver med sit spice. En lidt kedelig omgang hvor 85 kr. er alt, alt for dyrt.


Foto: Madsvin

Pasta – Pasta carbonara

Billedet siger nærmest til hele. Uhyggeligt overtilberedt penne pasta (der afgjort er af den billige slags), bacon der er utroligt nok er mere slatten end utilberedt bacon. Slasket og klistret sauce og noget der ligner revet poseost.

Hvor en god cabonara kæler for dig gør denne det absolut modsatte. Ikke værd at bruge penge på. Overhovedet.


Foto: Madsvin

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar