Heartland Dag 1 – Sommersolen danser

Solen står på sit højeste, der er ekstraordinært store Nørrebro-vibes på Fyn og i horisonten ses Egeskov Slot; med andre ord er det atter tid til Heartland Festival.

Madprogrammet er fuldfedt med lækre steder (jeg anbefaler 7 stk lige her) – og mit dagsprogram på de spiselige indslag var også til den stramme side.


Østerskiosken – Østers i lange baner
⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Når først armbåndsgodkendelse og “går-du-med-noget-du-ikke-må-gå-med”-undersøgelsen er overstået, er gåturen mod Heartland-festivalpladsen en skøn en af slagsen. De tårnhøje hække, udsmykningen og stemningen… og i år udgør Østerskiosken også et muligt pitstop for dig.

Her kan du vælge mellem 3 forskellige østers (to franske og en dansk) som flankeres af citron, hyldeblomsteddike, hybenroseeddike og en hot sauce (fra Kandy Spices!).

Her er ingen slinger i valsen. Østersene er perfekt fritlagte, god kold temperatur og garniture der løfter det samlede smagsindtryk til skyerne. Har du lyst bør du også tage et glas bobler til – der er en ‘Cremant de Jura’ med 0g dosage – den er ditto oppe i skyerne.

6 stjerner – sådan må det være. hjem – glæd dig!

Foto: Heartland

Frossen Pind – Sig hej til Karamel Karen
⭐⭐⭐⭐⭐

Varmen var mærkbar, vandindtaget ditto. Men når ikke engang vand kan balancere kropstemperaturen, så er det godt at is-udbuddet er stort på Heartland. Valget faldt på ‘Frossen Pind’, der med deres hjemmelavede ispinde, med sjove krøllede navne, ser enormt attraktive ud.

Mit valg faldt på en ‘Karamel Karen’ – altså en karamelflødeis, karamelchokolade og sprød karamel. Papirstynd chokolade der knuses på en så delikat facon, at selv Magnum må bøje sig i støvet. Karamellem kan smages i isen, men ikke for meget (eller for lidt) – den er flot velintegreret. Det samme gør sig gældende for karamelchokoladen. Den sprøde karamel er lækker, men der kunne godt være bare en smule mere af den.

Fremragende is – jeg kommer helt sikkert til at få en svingom med Jytte, Lars, Hanne eller nogen af de andre flotte ispinde fra disken.

Foto: Heartland

Skaldyrsbaren – De har andet end skaldyr
⭐⭐⭐⭐

En af fordelene ved at ankomme relativt tidligt til festivalen, er at det er noget nemmere at få en plads i skaldyrsbarens skyggefulde telt.

Menuen er attraktiv og bekostelig, og overvejende består den af spiselige sager fra havet. Jeg var “i baren” alene, og vurderede derfor at et skaldyrsfad var lige voldsomt nok til mig.

Derfor faldt valget på en tatar af kalveinderlår og en portion pommes fritter, som jeg tilkøbte. Det hele blev flankeret af et glas kølig pinot noir fra Bourgogne.

Tataren var lækker og godt tilsmagt. Portionen til den lidt klejne, men dog acceptable, side. Salaterne giver sprødhed, blomsterne pynter så fint – men bidrager ikke med noget derudover.

En lille note er, at tataren blev serveret hvinende kold. Det er festival, så det er langt bedre end det modsatte, men dog noget, jeg bemærker.

Pommes fritterne var uacceptable. Mængden er grænsende til latterlig, når man tager de 75 kr.(!) i betragtning. Og så går det altså bare ikke, at de har ligget lidt for længe efter tilberedning, og dermed er blevet letslatne. Øv.

Tataren trækker op – pommes fritterne ned. 4 stjerner.


Foto: Heartland

Mikropolis Paradisobar – Autentisk pizza
⭐⭐⭐⭐

I hjørnet af Greenfield finder du Mikropolis Paradisobar. Her serveres der lækre cocktails, og i forlængelse af baren står den fineste lille pizzavogn. Ved sidstnævnte bydes der på hjemmelavet napoletansk pizza – en version med kartoffel og trøffelolie samt en margherita.

Jeg tog et stykke af hver (for man kan nemlig vælge stykker i stedet for hele pizzaer), og smilet indfinder sig faktisk ret hurtigt, når første bid indtages.

Kartoffelpizzaen smager godt, men for mig skal kartoffel på pizza være tyndskåren. Større stykker giver den her lidt melede tekstur, som jeg ikke synes hører til på pizza. Trøffelolien ser hjemmelavet ud (baseret på stykker af trøffel/svamp i olien), og smager dejligt.

Margheritaen smager decideret autentisk – god ost, fin tomatsauce, der dog lige skulle have haft en knivspids salt mere.

Og pizzabunden. Wow. Klart den bedste jeg har fået på festival i nyere tid. Ultratynd og sprød kant med luftigt og svampet indre. Mums.

4 flotte stjerner.


Foto: Heartland

Lejre Mikropølsemageri – Pølsemix med nye kartofler
⭐⭐⭐

Egentlig var planen en gentagelse af sidste års hotdog-succes. Men på disken stod et tavleskilt og lokkede med kridtskrift, hvor der stod: Pølsemix med nye kartofler.

På papiret genialt, så det var jeg naturligvis nødt til at prøve.

Eksekveringen bar derimod præg af, at retten var en pludselig indskydelse, hvor smagene ikke var helt afstemte.

Men for lige at skære igennem: Pølsen var, som altid, himmelsk.

Kartoflerne var til den let underkogte side, omend dog stadig spiselige. Størrelsen er det store problem. Værktøjet til bearbejdning af retten består nemlig af en træ-festivalgaffel – ikke mere. Med andre ord er det svært at skære kartoflerne ud, da værktøjet ikke tillader det og konsistensen er lidt for hård.

Kartoflerne smager udmærket for sig selv, men da de er flankeret af en ret så kraftig ketchup, drukner smagene. Det samme gør sig gældende for de ellers fremragende syltede rødløg – ketchuppen er igen for dominerende.

Det er ærgerligt, for det er en idé der med sikkerhed kan præstere godt. Eksekveringen var bare mangelfuld.

3 stjerner.

Foto: Heartland

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar