Heartland 2023 – Det glæder jeg mig til

Et af årets absolutte højdepunkter for mig og min lille familie er Heartland Festival. Som årene er gået må jeg bare erkende, at convenience, plads og opryddede omgivelser er en stor prioritet, ligesom muligheden for at nyde musik fra alle kunstneriske lag såvel som talks, er en væsentlig tiltrækningsfaktor.

Og så er der maden.

Heartland Festival ruller også særdeles tungt i 2023 på madfronten, for nu at bruge en Suspekt-reference. Det er umuligt at begrænse sig i valget af steder, som jeg ser særligt frem til. Men jeg har gjort et forsøg, så du kan lade dig inspirere.

Husk at følge med på @madsvin_com på Instagram – her vil der løbende under hele festivalen blive delt billeder og videoer fra festivalen, ligesom der vil blive lave minianmeldelser (som uddybes her på bloggen dagen efter).


Saito

Sidste års helt store overraskelse for undertegnede var Saito. Et lille og intimt spisested. Godt nok at spisestedet småt, men smagen er stor. Kæmpestor.

Igen i år laver de en ochazuke (ris med grøn te over sig), æggeblomme marineret i katsuobushi og østershatte. Sidste år var der også en version med ørred, som jeg håber også har fundet plads på kortet.

Det er mad der skiller sig ud på en festival, og det er en madoplevelse du tager med dig hjem – glæd dig!

Foto: Heartland

Lejre Mikropølsemageri

Sidste år blæste Lejre Mikropølsemageris hotdogs mig bagover. Brødet var skønt, pølsen magisk og garnituren perfekt afstemt. Det er et af festivalens billigste måltider, hvilket også kan noget taget det gennemsnitlige prisniveau i betragtning – men lad dig ikke narre; velsmagen er helt i top.

Foto: Heartland

The Gyros Point

Jeg elsker falafel. Altså når det er lavet ordenligt.

Ægte græsk gyros er fastfood når det er allerbedst, hvis man spørger mig. Heartland har allieret sig med “The Gyros Point fra Aarhus. Jeg har ikke prøvet deres gyros før, men kommer med sikkerhed til det på dette års festival.

Foto: Heartland

Østerskiosken

I år er Venø Seafood, Birk Voss og Heartland gået sammen om at lave den såkaldte “Østerskiosk”. Du kan se frem til… østers i spandevis såvel som naturvin, hvis du har lyst.

En perfekt starter på en festivaldag.

Foto: Heartland Festival

Heartland Skaldyrsbar

Traditionen tro disker Heartland igen op med den helt store skaldyrsbar. Et overflødighedshorn af de mest lækre og friske skaldyr, lidt brød og smør og naturligvis et glas vin eller to, hvis du har lyst. Vi fik et fad sidste år, og mon ikke vi gentager succesen i år.

Det er i hvertfald oplagt at mæske sig mens musikken kører og solen står på sit højeste.

Foto: Madsvin.com

Gasoline Grill

Traditionen tro falder en anbefaling til Gasoline Grill. De besøger Fyn én gang årligt, og det er til Heartland Festival.

Jeg anbefaler dem hvert år, og det er ganske enkelt fordi deres cheeseburger er i sin helt egen liga. Sidste år skuffede den første cheeseburger, jeg fik fra dem. Men ved festivalens afslutning var formen tilbage.

jeg foretrækker selv at bruge Gasolines cheeseburger som et “tak-for-i-dag”-måltid, inden jeg bevæger mig hjem fra Heartland, og der er ikke meget der flankerer en gåtur ud gennem Egeskov Slots have, end en mesterværkscheeseburger.


By Stokkebye

Vafler og caviar. Så enkelt kan det i virkeligheden siges. Vaflerne bages i smør, toppes med fuldfed creme fraiche og en rundhåndet mængde caviar. Det var så godt sidste år, at vi tog en caviar-svingom hele to gange.

Og i år gør vi det igen.

Bemærk at du desuden også kan nyde Stokkebyes egenproducerede (danske) vin, som klæder fiskeæggene glimrende.


… Og hvad med resten?

Det er en decideret urimelig opgave at udvælge og anbefale madboder på forhånd til Heartland. Udvalget er enormt og inspirerende, og du kan nærmest ikke undgå at få op til flere topoplevelser. Jeg kommer vanen tro til at besøge langt flere steder, end jeg kan nå at anbefale i dette indlæg, og det hele bliver naturligvæks anmeldt på både Instagram og her på Madsvin.com.

Du finder resten af madbodsudvalget lige her.


Ofte stillede spørgsmål om festivaldækningen

  • Spiser du virkelig al den mad, du anmelder?
    • Som udgangspunkt, ja. Dog allierer jeg mig nogle gange med venner om at smage et par bidder også. Men det er ikke unormalt at jeg får 4-6 hele måltider pr. dag på en festival. Og ja, det er faktisk hårdt (men lækkert) arbejde 🙂
  • Betaler festivalen din billet?
    • Ja og nej. Jeg får det, der hedder presseakkreditering. Altså ansøger jeg om at få billetter til Madsvin (+ ledsager), så vi kan dække så bredt som muligt på madområdet
  • Betaler festivalen din mad?
    • Nej. Jeg har altid insisteret på at betale al maden, der bliver spist, selv. Og det vil jeg altid gøre, for at opretholde plads til fuldstændigt frit at skrive, hvad jeg mener.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar