Top Banner

Til smukfest skal du spise..

Endelig er det ved at være tid til dans, sang, øl, vin, hygge og alt midtimellem under bøgetræerne. Men det er også tid til at indtage festivalmad – og når der står SMUK i panden på festivalen, så ved man, at madprogrammet byder på op til flere fremragende spiseoplevelser.

Vanen tro får du her mine bud på steder du bør svinge forbi, når dit koncert- og festprogram tillader det.

Kalunarisk – Velsmagende delikatesse

Igen i år byder Kalunarisk sig til med diverse luksustapas og delikatesser. Sidste år nød vi en pladefuld skinke fra dem – som udløste 5 flotte stjerner. I år håber jeg at dykke dybere ned i udvalget, som også byder på forskellig charcuterie, iberico skinke, franske oste og pølser – ja, sågar forbudt lever og smagfuld caviar.


Pizza Bro – Er det årets festivalpizza?

Kæmpe hit hos kødspisere? Tjek. Kæmpe hit hos vegetarer? Også tjek! Brændefyret pizzaovn? Mega-tjek!

Pizza Bro laver brændeovnsbagte pizzaer – som bages på bestilling. Det lyder ganske enkelt fantastisk – især hvis logistikken kan gå op, så der ikke er for lang køl. Det er 100% sikkert, at Madsvin skal have brændeovnsbagt pizza – både med og uden kød.


Smukfisk – Skaldyrsgilde

Ernst leverer friske østers og hummere hver eneste morgen til Smukfisk. Hvis det alene ikke er grund nok til at byde dig og dine venner på skaldyrsgilde, så kunne det være at rejerne, laksen, tunen, pighvaren og alt det andet er det.

Sidste år passede det aldrig med et bord hos Smukfisk – det håber jeg, at det gør i år, for det lyder ganske enkelt alt for lækkert.


Mor Karens

Indrømmet. Jeg var ikke klar over hvilken kulturel institution Mor Karens i virkeligheden er, når det kommer til Smukfest. Sidste år nappede jeg en pose flæskesvær og delte med min medspiser. Eller, jeg åd stort set det hele selv. På rekordtid. For så godt smagte de flæskesvær.

Og af samme årsag er jeg nødt til at byde mig selv på flæskesteg med sprød svær, sovs og kartofler – for det skal man, når man er på Smukfest.


Gastromé – Mesterlig michelinmad

Igen i år slår Gastromé og Smukfest pjalterne sammen, så der kan tilbydes michelinmad i bøgebladsrammer. Vi landede i snackbaren sidste år, hvor snacksene i sandhed må siges at holde højt niveau.

Præcis hvad menuen byder på vides ikke endnu – men jeg glæder mig til at finde ud af det, og jeg tør godt helt og aldeles blindt sende dig forbi Udsigten, hvor de holder til, så du kan nyde absolut og fuldstændig velsmag.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar