Top Banner

Heartland Dag 2 – Stjerneregn

Min andendag bød hovedsageligt på spiseligt fra havet – og det udmunder sig i en regulær stjerneregn fra min hånd.

Bevares, det blev også en større udskrivning – men kvalitet koster. Og kvalitet, det fik jeg.

Læs også madanmeldelserne fra Heartland: Dag 1


The Fish Project – Fish’n’Chips

Jeg har altid haft det sådan, at fish’n’chips på festival er lidt som at snyde, når det kommer til at score point. For bundniveauet på den herlige fritøsespise er meget højt.

Men topniveauet er så åbenbart også højere, end hvad jeg tidligere har troet muligt. Det viste The Fish Project mig, hvor de, med deres havfriske fisk i en papirstynd og imponerende sprød ‘batter’, trak fisken til hidtil ukendte højder.

Fritterne var hjemmelavede, tartarsaucen fantastisk og der var, som det sig hør bør, naturligvis også lidt citron med.

Det er enkelt men ufatteligt vellavet, og det er både din tid og dine penge (119,-) værd.


Stokkebye – Caviar og vafler

Tasteland scnenen har en række spændende mindre boder ved sig, og en af disse er Stokkebye, der har medbragt egenproduceret (dansk) vin såvel som caviar. Sidstnævnte kunne købes sammen med hjemme(smør)bagte vafler og en klat creme fraiche.

Sjældent har jeg set så meget caviar for så få penge (195,- – taget i betragtning af hvad caviar normalt koster – og hvor var det bare herligt.

Perfekt sprød vaffel, lige akkurat nok creme fraiche til at du mærker det, men også så det ikke overdøver de skønne fiskeæg.

Fuld plade herfra.


Heartland Skaldyrsbar x bleau

Det var aldrig et spørgsmål ‘om’ det skulle ske, men nærmere ‘hvornår’ det skulle ske.

Skaldyrsfadet på Heartland har altid været populært, og i år er ingen undtagelse, hvilket mængden af mennesker i “restauranten”, såvel som i køen ude foran, også beretter om.

Vi er heldige og får faktisk en plads med det samme – også til vores barnevogn, så lillemanden kan være med på sine præmisser.

Skaldyrsfadet bliver sat foran hurtigt, og mundvandet begynder at løbe allerede der.

De flotteste skalrejer, skønne jomfruhummere, østers, blåmusling og krabbe aioli, smør og brød udgør måltidet.

Det var østers af fabelagtig kvalitet, det samme gør sig gældende for både rejer, hummer og krabbe. Sidstnævnte havde været rarere at spise med noget ordenligt værktøj, til trods for at de havde gjort et forsøg på at knække skallen ordenligt. Men med hårdt arbejde kommer belønningen, og der er krabbekødet i sandhed en flot en af slagsen.

Blåmuslingerne var det eneste der var lidt ordinært – dem kunne man have dampet med flere urter, hvidløg eller lignende, så de også kunne gøre væsen af sig.

Aiolien var velsmagende og cremet. Brødet skulle skamme sig – det var simpelthen for uambitiøst sammenlignet med resten af maden der blev serveret i skaldyrsbaren.

Og netop grundet den overspringshandling, kan vi “kun” ende på 5 meget velfortjente svin.


Hansen Is – Salty Caramel Sourdough

Is med surdej? Mere skal der ikke til, før min opmærksomhed er vakt.

Isen er lavet af Hansen Is i samarbejde med Amass og Jalm&B, og springer ud fra en idé om at få brugt overskudsbrød på en ny og spændende måde.

Og spændende, det er isen. Altså på den der helet fantastiske facon, hvor man står og tænker: “Hvorfor gør alle ikke det her?” – for lad mig bare sige det med det samme: Det her, det er afgjort en god is.

Smagen er mest ovre i saltkaramellen, men der er en unik og tilstedeværende syre fra surdejssiruppen, som virkelig klæder den her fløde-karamel-is-ting, man har gang i. Noget af isen er dyppet i chokolade, som udgør et meget fint, tyndt og sprød knæk og følges op af ristet brød.

Der skulle meget til at vælte “Kongo Is” fra Hansen Is af pinden som min favoritispind, men Salty Caramel Sourdough isen gør det – og jeg mistænker at den holder den plads længe.

Atter engang må jeg uddele 6 svin. Heldigvis.


Faour – Fesen falafel

Faour skulle eftersigende levere en fornuftig falafel. Det kan også tænkes, at de gør det – men det er ikke hvad jeg ser på Heartland Festival i år.

Uambitiøs “rullefalafel” med hvad der smager af færdigkøbt dressing, tør og ligegyldig falafel, fesent brød og lidt salat. Det minder om noget fra nattelivets sene timer – hvilket i sig selv kan være udmærket, men på Heartland forventer jeg ganske enkelt mere.

3 svin – for selv en kedelig rullefalafel er en spiselig rullefalafel.


Mamati – Festlig falafel

Det var totalt gået min næse forbi, at der i år er hele to falafelboder. Mamati er den anden, og hvor Faour fejlede mestrer Mamati den kunst det er, at lave herlig mad med falafel.

Brødet er afgjort hjemmebagt, salaterne er hjemmeblandede med diverse urter, dressing er hjemmelavet og falaflen er sprød og uhyggeligt velsmagende.

Og mere skal der faktisk ikke til.

5 svin for fantastisk falafel.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar