Heartland Dag 1 – Hotdoggen sejrer

Som udgangspunkt er Heartland garant for årets stærkeste madprogram på festivaler. Sådan har det været siden festivalen åbnede dørene første gang – og på overfladen var det også min holdning i år.

Men ét er performance på papiret, noget andet er performance i praksis – og desværre må jeg sande, at flere ellers “sikre” kort faldt igennem på dag 1. Om det er de manglende år “på græs”, eller mig der prøver maden på et uheldigt tidspunkt aner jeg ikke – jeg forholder mig blot til det, jeg får serveret.


Gasoline Grill – Øv. Bare øv.

Min første festival i et par år skulle indvies med et sikkert kort; Gasoline Grills legendariske cheeseburger.

Stor var skuffelsen, da bøffen var lidt for overtilberedt, bollen var lidt for tør og osten ikke engang var smeltet. Selve burgeren var også kun lige akkurat lunken.

Smagene fungerer – ingen tvivl om det, men temperatur og konsistens er også vigtigt – især til 100 kr. for én burger.

Det er en ommer, Gasoline.


Faaborg Røgeri Café – Håndfiskefrikadelle

Ved Tasteland scenen har Faaborg Røgeri Café indfundet sig, og de har medbragt sig alverdens lækre fiskedelikatesser.

Min blik falder dog hurtigt på håndfiskefrikadellen med remoulade og citron til 29,-. Svært at stå få.

Den bliver indtaget til synes af Egeskov Slot, og mens det smager af en frisk og lækker fiskefars, er den lige en tand for tør til at det for alvor bliver interessant.


Oles Gård – Slatten og semi-ubagt

Det har været så godt. Derfor er kontrastren endnu større, når “Den med svampe” bliver stillet foran mig. Bunden er tør og minder mest om en fesen kiks. Fyldet er slattent og ser decideret træt ud. Rødløgene smager overbagt og minder mest af alt om en mellemting af rå og ristede løg på samme tid, hvordan det end kan lade sig gøre.

Pizzaen er olieret, og når alt kommer til alt kan man faktisk ikke smage nogle af elementerne på pizzaen, udover svampene, der alt til trods faktisk smager OK, og lige akkurat holder pizzaen ude af absolut bundniveau.

Det er tæt på den ringeste festivalpizza jeg nogensinde har fået, og det havde jeg virkelig ikke forventet af pizzaerne fra Oles Gård.


Gothenborg – Pita med pulled gås

“Hey Mads, har du set at man kan få pita med pulled gås?”, sagde en veninde til mig. Få øjeblikke efter stod jeg bevæbnet med førnævnte pitabrød, der blev indtaget til Tobias Rahim.

Brødet var af ordenlig kvalitet og gåsen saftig. Men lidt (okay meget) for meget kål og grønt. Fordelingen er lidt uhensigtsmæssig, og jeg føler mere at jeg spiser et pitabrød med kål end med gås.

Der mangler lidt tilsmagning i form af salt og noget sylt.

Men med fornuftig gås og brød kommer man langt, og mængderne var gode, så man bliver mæt for sine 90 kr.


Lejre Mikropølsemageri – Hotdoggen redder det hele

Da aftenen begynder at gå på hæld, er jeg ærligt talt lidt modløs oven på elendigheden og middelmådighedens dominans på dag 1.

Men i en afkrog af festivalpladsen ligger Lejre Mikropølsemageri, og deres ristede hotdog så for spændende ud til at blive glemt.

“Wow, den her pølse er god.”

“Og senneppen, den har sgu da karakter”.

Blev der sagt af mig og min medspiser, Brian. Og ganske rigtigt; den her pølse ér god. Senneppen er god. Ketchuppen er god. Agurkerne er gode, og den absolutte modsætning til Beauvaishelvedesagurkerne. Heldigvis.

Eneste minimale aberdabei er at briochebrødet ikke er varmet helt nok op, hvilket får det til at fremstå bare en anelse for tørt. Men det er i småtingsafdelingen.

En velsmagseksplosion, der med et trylleslag og helt og aldeles ubesværet tager dagens førsteplads. Bravo.


Husk at følge med på @madsvin_com på Instagram – her vil der løbende under hele festivalen blive delt billeder og videoer fra festivalen, ligesom der vil blive lave minianmeldelser (som uddybes her på bloggen dagen efter).

Festival

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *