Northside Dag 1 – Burger, burger og burger

Egentlig skal disse anmeldelser slet ikke handle om kød ift. ikke-kød, for det er i sagens natur ikke væsentligt for en anmeldelse hvilke råvarer en ret består af, det skal handle om smag og spiseoplevelse.

Når det så alligevel bliver tilfældet for maden på Northside, så skyldes det, at Northside i perioden mellem annoncering af festivalen for 2020 og 2021, der begge blev aflyst, besluttede at festivalens madboder alene skulle tilbyde plantebaseret mad – og altså efter at mange havde købt deres billet.

Undertegnede valgte, at drage afsted med en åbent sind og med ja-hatten solidt placeret på hovedet, og det skal siges at bedømt på køen ved mange af madboderne, så tog langt de fleste tilsvarende positivt imod udbuddet fra boderne.


Eden Jaxx – Hipsterburgeren

Nortside er i folkemunde det tætteste på en hipsterfestival vi har her i Aarhus (og måske også i Jylland), så vi havde allerede besluttet, at vi selvfølgelig skulle smage en burger, som vi endda har hørt meget godt om, fra Danmarks ubestridte arnested for hipsterkulturen – nemlig Østerbro. Vi taler her om Eden Jaxx & Sides.

Eden Jaxx laver plantebaserede burgere, af den type der skal ligne en rigtig burger (med en bøf), og skal den bedømmes fra den kant, så falder den igennem, forsøger man derimod at se bort fra dette, så rammer smagene ret fint og den bløde briochebolle giver et tilpas indtryk af at det godt må være lidt greaset og syndigt. Jeg valgte deres chili og cheese burger, hvor chili indsparket var i form af syltede jalapenos, og da kun to af disse landede i selve burgeren, var det en lidt mild omgang. Jeg fik den med fritter og, der kunne vælges mellem tre slags dip (ketchup, chili og hvidløg), her valgte jeg deres hvidløgsdip, og fraværet af æg  gjorde mayooplevelsen lidt grynet, og der var ikke ret meget tryk på hvidløgen, så også her var det en lidt mild omgang. Jeg smagte på ”osten” alene, og måtte spørge til hvad det mon var lavet af, og det var kokosolie og vand, men smagte mest af sidstnævnte. Pommes fritterne var perfekte, gode sprøde og saltet som de skulle, hvilket har medvirket til den samlede bedømmelse.

Der tildeles trods fodfejlene og den meget milde karakter 3 flotte grislinger, til hipsterburgeren.


Spiselauget – Den lokale “Umami Burger”

Spiselauget er endnu en af de lokale helte, og de har også i dagligdagen en grøn og fortrinsvist bæredygtig profil, og den valgte Umami Burger virker også troværdig imod konceptet, den er virkeligt greaset, som vi også i går proklamerede så var det førsteindtrykket, desværre var ”bøffen” også meget blød og manglede klart substans, og lidt stegeskorpe på det bløde fyld kunne have medvirket til en bedre oplevelse, tillige var den ret undersaltet.

Op trækker den hidtil bedste bolle blandt de testede burgere, en briochebolle der stadig har bevaret lidt struktur, og giver et tilpas syndigt bid.

Måske er vi lidt flinke ved de lokale, når vi giver 3 ud af 6 stjerner, og mon ikke de justerer lidt på stegning og salt, og så kunne den måske trækkes lidt op.


MIB – Vegge-stegs-sandwich

Uden at afsløre for meget, så er det egentlig den hurtige, men dog uvidenskabelige konklusion, at de bedste retter er dem hvor man sætter det grønne i scene som grønt frem for det skal maskeres som kød, undtagelsen er nok vegge-stegs-sandwichen fra MI.

Her var der lavet noget der kunne minde om en klassisk bønnepostej, i form som en steg, og så udskåret i et par gode skiver der kom i en hæderlig bolle der desværre var lidt for modtagelig for væske og nemt blev en smule klæg, hertil var der en frisk rødkåls ”salat” (måske utilsigtet, men dressing og rødkøl gik lidt i et), som en lille genialitet havde man toppet fyldet med sprøde kartoffelchips, der både gav lidt knas til sandwichen, men også tilføjede et lidt mere salt indtryk, hvilket klædte sandwichen flot.

Jeg kunne i denne også savne lidt mere salt, i hvert fald ift. det akkompagnement jeg fik i øllen, der var en Brooklyn IPA kaldet Stonewall, som jeg fik skænket i baren ”16 haner”, der bød på et udvalg af forskellige øl på fad, umiddelbart alle fra Carlsbergs brands, der skulle også have været en særlig Northside øl, men her var fortællingen at fustagerne formentlig var endt i en anden bar og ikke lige var fundet til åbningen torsdag – måske chancen opstår senere.

Vegge-stegs-sandwichen sneg sig op på 4 søde grissebasser, ud af de seks mulige, men husk saltbøssen.


Bonde Toast – God outsider

Mæt af burgere og føromtalte sandwich, og måske også lidt opstemt af en Drew Sycamore i topform, der oveni købet kunne introducere et par nye numre, der tyder på at kunne blive ørehængere, ville jeg besigtige området for elektronisk musik, og på vej derned passerede jeg en gruppe toastspisende festivalgængere, og fik den umiskendelige duft af OST i næsen!

Var der mon en afstikker fra det plantebaserede? Jeg fandt frem til Bonde Toast, en uanselig madbod, der lavede én eneste ting, nemlig toasts af hjemmelavet surdejsbrød, med karamaliserede løg, svampe, syltede rødløg, persille og ikke mindst ost og smør, fra Naturmælk.

Det var jo nærmest en lille oase, og jeg observerede en gæst der bestilte og spiste FIRE styks! Nogen gange behøver det ikke være så fancy, denne smagte godt smagene varbalancerede, den fede ost og smørret fik fint modspil fra syren i de syltede rødløg, og svampene spillede en tilbagetrukket tilværelse og bød på umami og lidt dybde. At brødet var perfekt ristet i toasteren og havde den helt rigtige balance mellem skorpe og fedt fra smørret gjorde at den mindste og mest afsides madbod strøg ind på førstepladsen og 5 naturmælks-madsvin herfra.


Husk at følge med på @madsvin_com på Instagram – her vil der løbende under hele festivalen blive delt billeder og videoer fra festivalen, ligesom der vil blive lave minianmeldelser (som uddybes her på bloggen dagen efter).

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar