Top Banner

Kernetemperatur – Hvilken temperatur skal kødet have?

Når man tilbereder kød, er det vigtigt at have styr på sin kernetemperatur, så man opnår den mørhed, man ønsker.

Holdningen til kernetemperaturer har flyttet sig meget henover årene, og for at imødekomme dette, har jeg her forsøgt at lave den ultimative guide til korrekt kernetemperatur. Temperaturerne er desuden udvalgte i samarbejde med en professionel fra restaurationsbranchen.

Det er opdelt i rød, medium og gennemstegt, så du selv kan vælge ud fra dine præferencer. Jeg har også sørget for at markere det jeg selv ville vælge, hvis jeg skulle tilberede den givne kødtype og udskæring.

Cote de Boeuf - Den bedste udskæring til bøf

Kernetemperatur efter kødtype

OBS: Alle angivne temperaturer er sluttemperaturer (serveringstemperatur).

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan måler jeg temperaturen rigtigt med et stegetermometer?

Det er vigtigt, at du måler på det sted, hvor varmen har sværest ved at nå. Det er oftest i midten af en stor steg, og tættest på benet ved eksempelvis en lammekølle.

Hvordan rammer jeg den rigtige sluttemperatur?

Det afhænger meget af din tilberedningsmetode. Typisk gør det sig gældende, at jo højere temperatur, du tilbereder ved, desto mere eftervarme er der, når du tager dit kød af varmen. Man siger som tommelfingerregel, at sluttemperaturen stiger 0-5 grader celcius, alt efter den oprindelige varmetype og mængde.

Ved almindelig ovnstegning (på omkring 200 grader celcius) tager jeg typisk mit kød ud 3 grader før sluttemperaturen, og lader det hvile – det virker bedst for mig.


Søger du andre kernetemperaturer?

Vælg kødtype herunder