Top Banner

Northside Festival 2018 – Disse 5 madsteder bør du prøve!

Jeg, Brian – skribent for Madsvins festivalkorps 2018, har anmeldt bøger, film, musik, teater, havebænke og en del stjålne cykler, men jeg har faktisk aldrig rigtigt haft noget med mad at gøre, sådan skriftligt altså.

Samtidig bliver det min første Northsidefestival og det er derfor fuldstændig uden belæg, når jeg forestiller mig at Northside festivalen skal levere på højeste niveau, for at kunne leve op til den nysoverståede Heartland festival, der var et sandt orgie i kreativklassesnobbede men også ultravelsmagende retter, der ovenikøbet var mestendels økologisk og fra den fynske muld. Ikke et øje er tørt, hvis man er fynbo. Altså.

Økologien er i fokus på Northside

Men den tilsendte information over boder og menuer (ja, det får man, når man skal madanmelde) ser ganske lovende ud. Al mad på festivalen er 100% økologisk, der er flere producenter jeg kender og elsker, der er mad som ser enormt spændende ud, og så er der alt den funktionelle mad der, forestiller jeg mig, vil kunne kurere tømmermænd eller afstive herrebranderter. Man er vel på festival.


Gourmensch – Legendarisk porchetta burger

Jeg forestiller mig, at jeg helt af mig selv havde fundet Gourmensch’s Asiatisk Porchetta burger lavet over bål, for f**k det lyder for nice, men her har jeg slet ikke noget valg, for der er tale om en direkte ordre fra Mads(vinet) selv. ”Du må og du skal spise den burger, den er legendarisk!!!!” skrev han i briefingmailen. Madsvin kvitterede i øvrigt med 5/6 point for porchetta-burgeren på Heartland.

Foto: Gourmensch
Foto: Gourmensch

Oles gård – Surdejspizza for Gud og hver mand

De koldhævede surdejspizzaer fra den brændefyrede stenovn hos Oles Gård skulle i øvrigt være lige så både legendarisk og uomgængelig, og det skal blive spændende om de kan konkurrere med min natlige lørdagsfinale på Heartland, hvor Gorms kartoffelpizza næsten fik mig til at græde.

Billedet er fra Madsvins egen pizzaopskrift og er med for stemningens skyld

LêLê – Vietnamesisk gadekøkken

Vietnamesiske LeLe har jeg prøvet før, både den hyggelige Streetfood version og restauranten, begge på Vesterbrogade i hovedstaden og begge sikre vindere, men jeg må hellere tjekke om de kan stå distancen så langt fra stenbroen. Med sig på Northside har LêLê medbragt forskellige vietnamiske retter – så der er noget for enhver smag.

Foto: LêLê

Gastrokanonen – Brændefyret feltkøkken

I den kuriøse afdeling skal Gastrokanonen, også prøves. Gastrokanonen er en ”gullaschkanon” et militært brændefyret feltkøkken der blev benyttet under begge verdenskrige for at sikre varm mad til soldaterne, og har en kapacitet på 1.000 kuverter pr. dag. Fire in the hole, siger jeg bare.

Gastrokanonen laver glad gris i øl med godt brød til.

Foto: Gastrokanonen
Foto: Gastrokanonen

VIA University College – Til den nysgerrige

Lige så sært lyder serveringen fra VIA University College, der laver nyfortolkninger af klassisk dansk mad. Jeg forestiller mig menneskestore gensplejsede hakkebøffer, jeg forestiller mig brun sovs, der kan bestå Turing-testen ja jeg forestiller mig alt muligt men kigger helt sikkert forbi, selvom det bare måtte være noget med at spise melorme.

Foto: Solvejg Christensen
Foto: Solvejg Christensen

Tips, tricks og røverhistorier modtages

Hvad skal du prøve?

..Så-eh jeg har en slags plan, med absolut plads til improvisation, forestiller jeg mig, hvis nu noget dufter godt, eller er tæt på eller uden kø. Og som Northsidejomfru er gode råd, anbefalinger og røverhistorier mere end velkomne i kommentarsporet herunder.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar