Top Banner

Heartland dag 2: Alt er godt

Som madelsker er det vidunderligt at være på Heartland. Som almindelig festivalgænger ditto vidunderligt. Vejret er fantastisk, drikkevarerne er velrepræsenterede og maden er i en liga helt for sig selv. I kraft af den anmelderhat jeg har påtaget mig virker det måske til at jeg er rundhåndet med topkaraktererne, men niveauet er altså bare ufatteligt højt på Heartland – hvilket afspejler sig i karaktererne.


PMY – Vegetarisk genialitet

PMY stod øverst på min “det-her-skal-jeg-prøve”-liste til denne Heartland Festival, og til trods for et renommé, som sætter barren højt, så lever PMY helt op til forventningen. Jeg sprang på deres vegetariske (og glutenfri) brød med sorte bønner og friskost. På papiret lyder det måske en anelse uinspirerende – intet kunne være mere fjernt fra virkeligheden. Bønnerne har konsistens og smager godt, friskosten er i en liga for sig selv, og var det ikke fordi jeg havde fået Christian Puglisis hjemmelavede ricotta, så ville PMY være dem, som havde serveret den bedste friske ost for mig.

Det er simpelt. Det er vellavet. Og så smager det altså bare f**king godt.

Du skal smage deres mad – længere er den ikke.


Soup Stone – Populær curry

Jeg har efterhånden smagt – og skrevet om – Stephens curry et utal af gange. Det er der én rigtig god grund til. Den smager godt – og den er sund.

Karrypastaen er hjemmelavet, bulguren er et smukt alternativ til ris, og ærter + kylling samler det hele i én smuk ret.

Også i går stod curryen stærkt – masser af smag, let spicy, sprøde ærter og dejligt blød bulgur. Det er altså ikke uden grund, at den hedder “famous curry”.


Gourmensch – Asiatisk porchetta burger

Af nye festivalfavoritter kommer man ikke uden om den asiatiske porchetta burger fra Gourmensch. Det hele startede i Aarhus til Northside – nu er Jakob, som har Gourmensch, repræsenteret på flere forskellige festivaler og arrangementer.

Hans porchetta burger har opnået nærmest mytisk status – og det giver ærligt talt god mening.

Porchettaen er grillet i lang tid, hvilket resulterer i ualmindeligt velsmagende og saftigt kød med den sprødeste svær. Det hele pakkes ind i en lækker bolle sammen med spidskål, gulerødder og yuzu mayonnaise. Det smager godt, og du bør unde dig selv en mundfuld – husk at bestille ekstra svær. Bare fordi du kan.


GRØD – Havregrød med æble og karamel

I campingområdet bydes der på både havre- og chiagrød ved GRØD. Førstnævnte blev dagens morgenmåltid – og det var en fornuftig start på dagen. Grøden er vellavet – men det er i toppingen at den går fra “bare” at være en grød, til at være et spændende måltid. Ristede mandler, karamel og frisk æble gør grøden spændende, og især mandlernes sprødhed er vigtig. Æblet er lidt ordinært, og den let fede grød skriger på syre fra æblet, som den desværre ikke får.

Karamel og havre smager fantastisk sammen – og i grøden er det også dejligt.

Portionen er gigantisk – tæt på umuligt at spise en portion når man kun er én – del den med en ven, der er rigeligt til to.

GRØD (Foto: Rigeligtsmør.dk)
GRØD (Foto: Rigeligtsmør.dk)

Sidstedagen er meldt sin ankomst, og især musikprogrammet er for undertegnede på dagens plan. Om alt går vel skal der deles et skaldyrsfad med Hr. og Fru Rigeligtsmør i aften, og forhåbentligt bliver der tid (og plads) til en lobster roll med vinegar fries.

God festival!

 

 

 

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar