Grillet squash med sennep og citron

Jeg har begået en ny og særdeles velsmagende gang tilbehør til grillaftenen (okay, du må også gerne lave det på en brændvarm pande). Det er nemt. Det er lækkert. Det er grillet squash med en dressing på olivenolie, grov sennep og saltcitron (citronskal kan også klare ærterne i en snæver vending).

Det er bestemt ikke tosset, med en gang lækkert kød på grill – men jeg mener også, at grøntsager virkelig kan komme til sin ret, når de får et par gode grillstriber og en behørig behandling. Squash i sig selv er ikke den mest smagfulde grøntsag på denne klode, men konsistensen er dejlig fast, og den har evnen til at forvalte smage fra andre smagsgivere på fantastisk vis.

Dressing til grillet squash

For at løfte den grillede squash derop, hvor det bliver rigtigt sjovt, laver jeg en lynhurtig dressing på olivenolie, lidt grov sennep, noget finthakket saltcitron, og lidt citronsaft – der skal ikke meget til, men det løfter dit tilbehør, og det smager vidunderligt.

“Jamen, jeg har ikke noget saltcitron” – det er helt OK – brug lidt citronskal i stedet, og få så lige lavet en gang saltcitroner, kammerat – det smager vidunderligt, og det bliver en fast bestanddel i dit køkken. På spejderære.

Andre grillfavoritter: Porchetta på grill | Hel kylling på grill | Ramsløgssmør

Grillet squash med sennep og citron

Grillet squash med sennep og citron

5 fra 1 stemme
Print opskrift Pin opskrift
Det skønneste og letteste tilbehør til din grillaften. Smager fantastisk og tager ganske få minutter at lave.
7 min
2 personer

Ingredienser

Grillet squash med dressing af sennep og citron

 • 1 squash
 • 3 spsk olivenolie
 • 2 tsk grov sennep
 • 1 tsk saltcitron finthakket – (eller skallen fra en halv citron)
 • 1 tsk citronsaft
 • Salt og peber
 • En smule bredbladet persille

Sådan gør du

 • Skær enderne af din squash. Skær dernæst din squash på langs, så du får nogle lange flotte skiver. Det er lettest hvis du skærer nedefra (altså at din squash ligger på skærebrættet, og du så skærer på langs nedefra og op).
 • Læg dine squashskiver på en brændvarm grill (du kan evt. pensle dem med lidt neutral olie, hvis du har problemer med at ting sidder fast på din grill) og giv dem 2-3 minutter på hver side. De skal have markante grillstriber, blive lidt møre – men stadig være en smule faste i kødet.
 • Pisk olivenolie, grov sennep, saltcitron og citronsaft sammen i en lille skål med en gaffel. Smag til med salt og peber – og eventuelt en smule ekstra citronsaft, hvis du har lyst.
 • Når squashen er færdig anrettes den på en tallerken eller et fad. Hæld dressingen henover og top med hakket bredbladet persille og server med det samme.

Noter

Du kan naturligvis også skære din squash på den anden led, hvis du foretrækker det. Jeg synes bare det er så smukt med de store skiver.
Har du gang i andre dressinger, kan de fint også bruges til din squash!

Jeg serverede min grillede squash til en gang grillet nakkefilet, grillede asparges med ramsløgspesto og lidt nye danske kartofler der havde en klat kold smør som kompagnon. En vaskeægte sommerfaten.

Grillaften à la Madsvin
Grill Opskrifter Tilbehør Vegetar opskrifter

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

2 Kommentarer

 1. Keld H Møller

  Fin opskrift

  Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvad synes du om opskriften?