Top Banner

Kyllingelår i ovn

Saftige og velsmagende kyllingelår med sprødt skind. Mums. Her får du min opskrift der giver dig 'gode lår' hver eneste gang.
Kyllinge lår i ovn
Forfatter: Mads Vindfeld Andersen
5 fra 1 stemme
4 personer

Ingredienser

 • 8 stk kyllingelår underlår – og gerne af god kvalitet
 • 2 spsk paprika
 • sort peber friskkværnet
 • salt jeg foretrækker fint salt
 • 4 fed hvidløg
 • 0.5 stk citron
 • olivenolie
Kyllinge lår i ovn

Sådan gør du

 • Pak dine kyllingelår ud og fjern eventuelle fjerrester. Dup dem tørre med køkkenrulle. Læg dem dernæst i et ildfast fad – de må ikke ligge alt for tæt.
 • Hæld olivenolie henover kyllingelårene. Du kan med fordel bruge en pensel til at fordele olien.
 • Put fint salt og friskkværnet sort peber på kyllingelårene. Drys dernæst med paprika – et teæg er fantastisk til at fordele paprikaen ligeligt.
 • Vend lårene og gentag med både olivenolie og krydring.
 • Skær din citron i skiver og pil hvidløgene. Læg dem med i fadet.
 • Bag dine kyllingelår i 40 minutter ved 200 grader varmluft – slut af med 5 minutter på grillfunktion til lårene har sprødt skind.
 • Lad lårene hvile et par minutter ved stuetemperatur og servér med noget lækkert tilbehør.

Noter, tips og tricks

Kyllingelår er også lækre dagen derpå. Pil dem blot og brug kødet i en salat, sandwich eller lignende.

Kyllingelår i ovn – en lækkerbisken, der passer sig selv 

Jeg elsker, når nemt og velsmagende helt kompromisløst går hånd i hånd i kreeringen af (hverdags)måltider. Kyllingelår i ovn er ingen undtagelse. Det er en ret, der kræver en meget lille indsats, men som – med lårenes gyldne, sprøde ydre og saftige indre – er en sand lækkerbisken, der med garanti vil opnå popularitetsstatus af højeste rang hos alle familiens medlemmer.

Når de hele kyllingeunderlår er blevet klædt på af det dejlige smagssæt af krydderier, hvidløg, citron og en god olivenolie, holder de deres egen fest i ovnen. De er perfekte at servere til familie og gæster som et ægte smovsemåltid, der giver dig tid til at deltage i hyggen, frem for at stå i køkkenet. Lad hertil lårene få selskab af nemme plus ones såsom sprøde hasselback kartofler, hjemmelavede pommes frites, eller bagte rodfrugter og pift det eventuelt op med en lækker, frisk salat, såsom en grønkålssalat med æble. Det er snildt at finde komplementære ledsagere til de labre lår, så hold ikke inde med de gode idéer.  

Sådan klargør du dine kyllingelår

Skind og ben er lig saft og kraft 

Tilberedningstiden, når man tilbereder kød på ben, er længere, men ventetiden er det hele værd. Kyllingelår i ovn er, hvis du spørger mig, en af de hæderligste måder, hvorpå du kan tilberede kylling. Det er det, fordi du – modsat de velkendte, ben- og skindløse kyllingebryster – får muligheden for at nyde et sprødt, smagfuldt skind, der, udover at være dødlækkert i sig selv, også holder på lårets saft, samtidig med, at benet holder på kraften. 

Udover at du får frie hænder til at deltage i hyggen ved middagsbordet, lave andre lækkeri-ledsagere at sætte herpå, hjælpe børnene med lektier eller sætte en vask over, så giver benet i låret ekstra umami. Når benet fjernes fra kyllingekødet, tager man kød og fedt med, der begge sørger for, at dit kyllingekød får en dybere, mere intens smag. Skind og ben giver derfor, i denne sammenhæng, sprød, saftig og smagfuld kylling – og det er da en ligning vi alle kan forstå. 

Kylling af god kvalitet – en smagsverden til forskel 

Kyllingelår er normalt billigere end de benløse udskæringer. Det er noget, der behager jyden i mig, og det er noget der kan behage jyden i dig, hvis du altså har sådan en. Desuden kan det også være en oplagt muligt for at opgradere kvaliteten af kyllingen.

Når du opgraderer kvaliteten af de kyllingelår, du gør brug af – såvel som de krydderier og råvarer, du pryder dem med, får du de mest fantastiske lår. Vælg derfor lår fra kyllinger, der har fået lov at være ægte græsgængere og muldjordsdykkere, ned i din indkøbskurv, og giv dem selskab af økologiske citroner og en god, krydret olivenolie. Jeg lover, at der er en eventyrlig smagsverden til forskel.

God fornøjelse.

Ingredienser i denne opskrift

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?