Top Banner

Banankage

En lækker og svampet banankage, der er et sikkert hit til gæsterne derhjemme eller til vennerne nede i børnehaven.
Nem og svampet banankage
Forfatter: Mads Vindfeld Andersen
4.6 fra 101 stemmer
1 time 5 minutter
8

Ingredienser

Banankage med chokolade

 • 4 æg
 • 225 gram sukker – gerne rørsukker
 • 150 gram hvedemel
 • 5 bananer (jo mere modne de er, desto bedre)
 • 150 gram smør
 • 80 gram mørk chokolade gerne 70 %
 • 1 tsk bagepulver
 • ½ tsk salt (fint)

Overtrækschokolade og hasselnødder

 • 100 gram mørk chokolade gerne 70 %
 • 25 gram smør
 • 100 gram hasselnødder
Nem og svampet banankage

Sådan gør du

Banankage med chokolade

 • Smelt smør og stil det til side så det kan køle lidt af
 • Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, salt og bagepulver og sigt i æggemassen – rør det stille og roligt sammen.
 • Vend smeltet smør i kagemassen – sørg for at det ikke er brandvarmt.
 • Mos dine modne bananer med en gaffel og hak chokoladen groft. Vend den mosede banan og den hakkede chokolade i kagemassen – rør forsigtigt sammen.
 • Smør en springform (min var 28 cm bred) og put et stykke bagepapir i den – hæld banankagemassen i den. Bag kagen ved 180 grader i 50 minutter.
 • Lad kagen hvile og afkøle på en bagerist.

Overtrækschokolade og hasselnødder

 • Bræk chokoladen i store stykker og smelt den sammen med smør (jeg gør det i en mikroovn) og smør eller pensel det ud på kagen
 • Hak hasselnødder groft og drys dem dekorativt ud på kagen. Jeg lavede en mindre cirkel.
 • Lad din banankage trække lidt så chokoladen bliver fast.

Noter, tips og tricks

Banankagen kan fint laves 1-2 dage i forvejen – men bør spises på tredjedagen.
Det er også muligt at fryse sin banankage – gøres dette ville jeg vente med chokoladeovertrækket til den er tøet op.
Det kan varmt anbefales at toppe kagen med noget sprødt – såsom hasselnødder.

Banankage – En favorit hos mange

I den danske kageskat er der en række kager, som regerer. En af disse er banankage – en god kage, der bringer smil på læben i alt fra daginstitutioner til private fødselsdagsfester. Hos mig har det også altid været en favorit – der er ikke meget, der slår en god svampet banankage med chokoladestykker, og det er en kage, de fleste mennesker holder af.

Faste læsere af bloggen her ved, at når der er noget, jeg godt kan lide i en ret, så bruger jeg meget af det – det samme gør sig gældende med min banankage opskrift. Alt for mange kager bruger for lidt banan – og det er synd. I min optik skal der fuld tryk på bananpedalen – så det kommer der, og det gør også, at jeg godt tør sige, at du her får den bedste opskrift på en svampet lækkerbisken af en kage.

En banankage med chokolade

Banan og chokolade har altid været gode venner, og derfor skal disse naturligvis også forenes i denne kage. Mørk chokolade er bedst, synes jeg – især hvis det er af en fornuftig kvalitet. Jeg putter chokoladestykker i min banankage, og jeg smører kagen med chokolade på toppen til sidst. Afslutningsvis topper jeg med grofthakkede hasselnødder – det ser godt ud og giver ekstra velsmag til den færdige kage.

Udover at være velsmagende og en vinder på konsistensen, så er dette vidunder af en kage også velsignet med evnen til at blive bagt en dag – eller to – i forvejen, uden at det går nævneværdigt ud over oplevelsen. Med en nem opskrift på banankage, der ikke tager synderligt lang tid at lave, er du dermed godt rustet til alle fremtidige begivenheder, der kalder på lækker og svampet banankage.

Ofte stillede spørgsmål om banankage

 • Kan banankage fryses?
  • Ja – du bør dog vente med at hælde smeltet chokolade på til efter frysning (og optøning)
 • Kan jeg lave kagen i en anden form end springform?
  • Ja, snildt. Bagetiden kan dog variere lidt alt efter form.
 • Mine bananer er ikke modne – kan jeg lave kagen alligevel?
  • I princippet ja – men en banankage bliver altså bare bedst med modne bananer.
 • Hvor længe kan banankagen holde sig?
  • Til den er spist op 😉

Banankage med chokolade i billeder

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

17 Kommentarer

 1. Jeg har lavet den i dag, men den skal først serveres til min fødselsdag i morgen. Hvordan skal den opbevares, uden at den bliver tør?

 2. Fantastisk svampet og fugtig. Jeg brugte fire helt Dorte overmodne bananer hvilket gav en helt fantastisk smag. Tilsatte dog 0,5 dl mere mel og gav den 55 min under et låg af staniol.

 3. Fantastisk svampet og fugtig. Jeg brugte fire helt sorte overmodne bananer hvilket gav en fantastisk smag. Tilsatte 0,5 dl mere mel og gav den 55 min under et låg af staniol.

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?