Top Banner

Chokoladekage

Lækker og snasket chokoladekage med hele 3 slags chokolade.
Chokoladekage med tre slags chokolade
Forfatter: Mads Vindfeld Andersen
4.5 fra 29 stemmer
6 personer
Print Pin

Udstyr

springform (24 cm)

Ingredienser

Verdens bedste chokoladekage

 • 3 æg (mellemstore til store)
 • 200 gram rørsukker eller hvid sukker
 • 150 gram hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 200 gram smør
 • 300 gram mørk chokolade 70 %
 • 100 gram hvid chokolade
 • 50 gram mælkechokolade
 • 3 spsk espresso eller stærk kaffe
 • ½ tsk salt
Chokoladekage med tre slags chokolade

Sådan gør du

Chokoladekage

 • Slå æg ud i en skål, tilsæt sukker og pisk meget luftigt (tager ~5 minutter med en elpisker).
 • Smelt smør i en kasserolle, tilsæt 200 gram af den mørke chokolade, lad det smelte og rør det sammen til en homogen masse. Hæld nu chokolademassen forsigtigt i de piskede æg mens du rører rundt til massen er samlet.
 • Sigt mel, bagepulver og salt i chokolademassen, rør det godt sammen. Hæld til sidst din kaffe i massen og rør sammen – du kan eventuelt tilføje lidt mere eller mindre kaffe, alt efter dine smagspræferencer. Og ja, du må gerne smage på kagemassen 😉
 • Hak 50 gram mørk og 50 gram hvid chokolade groft og vend chokoladestykkerne i kagedejen.
 • Hæld chokoladekagedejen i en springform (min var 24 cm) der er beklædt med bagepapir i bunden og smurt med lidt smør eller smagsneutral olie (raps- eller solsikkeolie).
 • Bag ved 175 grader i 30-35 minutter. Kagen skal vibrere lidt, når du prikker til formen, og den må gerne virke en anelse underbagt. Lad chokoladekagen trække i 20-30 minutter.

Chokoladeovertræk

 • Smelt 50 gram mørk chokolade i en lille skål i mikroovnen (eller hvordan du nu foretrækker at smelte din chokolade). Træk den smeltede og varme chokolade henover din chokoladekage – det lettest bare at dyppe skeen i chokoladen, og så flytte skeen henover kagen i luften – på den måde får du tynde fine striber af chokolade. Gør det lidt tilfældigt, det ser bedst ud.
 • Gentag med mælkechokolade og lys chokolade – men én chokoladetype ad gangen. Det er vigtigt at chokoladen er varm når du gør det, ellers er det meget svært at lave overtrækket.
 • Servér med det samme eller lad kagen stå et par timer – den er lige god på begge tidspunkter 🙂

Noter, tips og tricks

Tip: Chokoladekagen kan fint laves dagen i forvejen, og du kan også sagtens servere lidt syrlig frugt, vaniljeis og lignende til.

Der skal chokolade i en chokoladekage

Blandt kagespisere er der en række klassikere, som er nødt til at blive nydt fra tid til anden. En af disse er unægteligt chokoladekage, en kage der på både godt og ondt kan byde sig til enten når man venter det – eller mindst venter det.

Der findes mange måder at lave chokoladekage på, men i mit univers er det altså ikke helt godkendt blot at lave den på kakaopulver – i så fald må det være en kakaokage. Nej, kammerat, skal det være godt – og det skal det – så skal der altså rigtig chokolade i. En hel del af det.

Derudover skal kagen være blød, svampet, saftig – du ved, bare sådan en mund-pleaser helt fra start til slut.

En sådan chokoladekage opskrift, ja faktisk mener jeg det er verdens bedste opskrift, har jeg med til dig i dag. Det er en kage der er propfuld(!) af chokolade, fyldt med chokoladestykker, og så er den overtrukket af chokolade-treenigheden, altså lys, mørk og hvid chokolade. Både fordi det ser godt og indbydende ud, men især fordi det bare smager super lækkert.

Kagen er super nem at lave, og jeg tør godt love, at den vil vække glæde om du serverer den hjemme, til familiefesten, i børnehaven eller vuggestuen, på arbejdspladsen – ja faktisk uanset hvor du end måtte servere den.

Chokoladekage opskrift i billeder

Jeg har taget billeder under hele processen af chokoladekagens tilbliven, så du nogenlunde kan se det hele step-by-step. Først får du selve kagen, dernæst overtræksprocessen.

Chokoladeovertræk til kagen

Når du skal overtrække din chokoladekage er det, som nævnt i opskriften, vigtigt, at du tager én chokoladetype ad gangen. Den skal være meget varm, når du “trækker” striber henover kagen.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

24 Kommentarer

 1. Hej Mads har lige bagt chokoladekagen..Det gik fint men da jeg skulle smelte henholdsvis den lyse og bagedster den hvide til overtræk…grødet den hurtig til i gryden

 2. Hej Mads har lige bagt chokoladekagen..Det gik fint men da jeg skulle smelte henholdsvis den lyse og bagefter den hvide til overtræk…grødet den hurtig til i gryden

 3. Kan denne opskrift ganges med eksempletvis 3-4 og laves i en bradepande til ovnen?
  I så fald, hvor længe ville du så give den?

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?