Top Banner

Thousand Island dressing

Færdig dressing med rejecocktail
Forfatter: Mads Vindfeld Andersen
4.7 fra 10 stemmer
15 minutter
2 personer

Ingredienser

Thousand Island dressing opskrift – Hjemmelavet klassiker

 • 2 spsk mayonnaise gerne hjemmelavet
 • 2 spsk creme fraiche 18 %, men 9 % bør også kunne gå an
 • 2 tsk tomatpuré
 • ½ peberfrugt (rød)
 • 1 syltet drueagurk mellemstor (6-8 cornichoner kan også bruges)
 • 1 knivspids cayennepeber
 • 1 tsk sukker
 • 1 spsk citronsaft fra en frisk citron
 • 1 spsk syltelage fra din drueagurk – kan eventuelt erstattes af lidt eddike og lidt ekstra sukker
 • salt hvis du finder det nødvendigt
Færdig dressing med rejecocktail

Sådan gør du

Thousand Island dressing – den lidt grove version

 • Start med at halvere din peberfrugt og skær den ud i 2-3 store stykker. Læg disse stykker på en middelvarm (4/6) pande med skindsiden nedad. Lad dem ligge og stege til skindsiden bliver sort. Tag derefter peberfrugten af panden og lad den køle lidt ned.
 • Når peberfrugten er kølet lidt ned piller du skindet af og skærer den i små tern.
 • Skær ligeledes din syltede drueagurk i små tern.
 • Rør creme fraiche, mayonnaise, tomatpuré, citronsaft, sukker og syltelage sammen. Tilsæt drueagurk og peberfrugt og smag det til med lidt ekstra citronsaft og sukker, hvis du finder det nødvendigt.
  Sæt din thousand island dressing på køl til den skal bruges.

Thousand Island dressing – den glatte version

 • Gør som i opskriften ovenover med din peberfrugt. Når skrællen er pillet af den hældes peberfrugt + de resterende ingredienser i en kande og blendes sammen med en stavblender. Smag til med ekstra citronsaft og sukker, hvis du ønsker det.

  Sæt på køl i en lukket beholder, til dressingen skal bruges.

Noter, tips og tricks

Hjemmelavet thousand island dressing kan fint holde sig et par dage i køleskabet, så længe det er i en lukket beholder.
Tip: Creme fraichen kan udskiftes af ekstra mayonnaise, husk dog at der så lige skal lidt ekstra citronsaft og syltelage i, så dressingen ikke bliver alt for fed i smagen.

Det er ikke for sjov at Thousand island dressing er en klassiker

Når vi taler dressinger er der få, der er lige så kendte, som den klassiske Thousand Island dressing. Årsagen er med rimelig sandsynlighed, at det er fordi den bare smager fantastisk, og at den simpelthen har det hele: En dejlig fedme, en behagelig sødme og en modspillende syre, der sikrer, at dressingen aldrig bliver alt for tung.

Thousand Island dressing har dog også et ry for at være en lidt fesen dressing, noget diverse kroer og grillbarer må stå til ansvar for, da alt for mange forretter, salater, hovedretter og alt midt-i-mellem er blevet akkompagneret af dressingen – i købe-plastik-form. Min mor kalder den sågar for “Kro-dressing”.

Thousand Island – En velsmagende dressing

Som med så meget andet er Thousand Island ikke bedre, end de råvarer den er lavet af, og måske i lige så høj grad: dét, den bliver serveret til. Jeg skal ikke gøre mig til herre over, hvad den må bruges til, eller ej, alt jeg beder om, er, at man lige tænker sig om en ekstra gang, inden man hælder Thousand Island dressing udover sin grillkylling eller koldskål.

Og helt ærligt: Det kan godt være, at det ikke er en dressing du scorer med i byen – men den smager altså fabelagtigt, når den er hjemmelavet. Jeg selv elsker thousand island i en klassisk (eller moderne) rejecocktail, men enkelte salater kan også snildt få en skefuld af dressingen ligesom pitabrød også, fra tid til anden, må få en klat.

Jeg synes den er en fantastisk tilføjelse til grillaftenens salater, og af erfaring ved jeg, at den hurtigt får ben at gå på, når den er medbragt i en hjemmelavet udgave.

Andre gode opskrifter: Parmesanchips // Hjemmelavet pesto – Så nemt er det! // Broccolisalat med bacon // Kartoffelsalat

Oprindeligt er det en amerikansk dressing med base i mayonnaise, hvor smagsgivere som paprira, citronsaft og worcestershire sauce synes at gå igen.

Min udgave er lidt anderledes, men smager ganske enkelt fantastisk, og du er ikke i tvivl om, at det er en Thousand Island dressing du spiser. Den har masser af fedme, men også en tydelig friskhed, der gør, at den ikke bliver for tung. Jeg bruger ikke selv Worcestershire sauce i min thousand island, men det står dig naturligvis frit for at tilsmage din dressing lidt anderledes, hvis du ønsker det.

Du får to udgaver af min opskrift på dressingen:

 1. Den lidt grove version – hvor der er fintskårne ingredienser i, som giver dressingen lidt mere konsistens
 2. Den glatte version – hvor det hele er blendet sammen

Begge udgaver er utroligt nemme at lave – og jeg tør også godt sige, at de smager fantastisk.

Thousand Island dressing – billeder

Først steges peberfrugten ved middel varme.

Peberfrugt steges
Peberfrugt steges

Den skal steges til den bliver sort/brændt på skindet. Køl peberfrugten lidt ned.

Steg til sort/brændt
Steg til sort/brændt

Pil så meget af det sorte skind af peberfrugten som muligt, og skær peberfrugten i tern.

Skrællen pilles af peberfrugten
Skrællen pilles af peberfrugten

Hak også den syltede agurk og rør det hele sammen.

Rør ingredienserne sammen
Rør ingredienserne sammen

Her ses den færdige dressing.

Færdig Thousand Island dressing
Færdig Thousand Island dressing

Dressingen her blev lavet til en skøn rejecocktail som også blev serveret sammen med en brændt skive citron – det var himmelsk.

Færdig dressing med rejecocktail
Færdig dressing med rejecocktail

Næste gang du skal holde (eller deltage i) en grillaften, så prøv at tage en gang hjemmelavet Thousand Island dressing med. Jeg garanterer, at den bliver revet væk. Det smager ualmindeligt godt, og det overrasker altid folk, hvor godt dressingen egentlig kan smage, når man laver den selv.

Velbekomme.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

5 Kommentarer

 1. Hey, det lyder som en god opskrift – og jeg har sat mig for at afprøve den en af dagene.

  Men……….er det bare mig, eller forsvandt cayennepeberen et sted i køkkendampene, i opskriften?? (Og ja, jeg kan godt regne ud hvornår den skal i) 😉

 2. Det lyder som en lækker dressing og den vil jeg afprøve. Hvor lang tid i forvejen kan den laves? Altså kan den laves et par dage før?

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?