Aperol Spritz opskrift – Så let er den at lave!

Sol og sommer rimer på Aperol Spritz – eller, det betyder i hvertfald en anseelig mængde indtag af førnævnte cocktail. Aperol Spritz genvandt for få år siden sin position som en favorit-sommercocktail, og det forstår jeg ærligt talt godt.

Drikken er læskende som bare pokker, og så ser den jo intet mindre end vidunderlig ud, som den i sit fuldt frontale orange skær står og byder sig kælent til.

Det er cocktailen der smager af musik på en festival, luften fra havet på en strandtur og generelt bare gode minder med mennesker man holder af, i en vejrsituation hvor selv DR og TV2 råber sommer, når vejrprognosen præsenteres.

Det er nemt at lave Aperol Spritz

Når du skal lave din cocktail skal du dybest set kun bruge to ingredienser; Aperol og Prosecco (eller en anden mousserende vin). Dog bør du også have isterninger og en skive appelsin, til at forsøde både temperatur, udseende og smag. Derfra er det blot at blande sammen og skænke – værsgo’: et styks sommercocktail på under 2 minutter.

Synes du at den er lidt for bitter/sød eller noget helt tredje, kan du med fordel lige give din spritz et skud danskvand – det bløder den lidt op, men i takt med at du bliver hvirvlet ind i Aperolens festlige sind, vil du opleve, at danskvanden bliver mindre og mindre vigtig 🙂

Her får du opskriften på den populære Aperol Spritz – både på tekst og som video. Skål!

Andre gode cocktails: Mojito | Espresso martini | Pina Colada | Dark and stormy | Gin hass

Aperol Spritz opskrift

Aperol Spritz opskrift

4.4 fra 14 stemmer
Print opskrift Pin opskrift
Sådan laver du den perfekte Aperol Spritz – endda på under 2 minutter!
2 min
2 drinks

Ingredienser

  • 1,5 dl Aperol
  • 1,5 dl Prosecco (eller anden mousserende vin – cava, cremant, sekt og så godt som alt andet kan bruges – det må bare ikke være alt for sødt)
  • Isterninger
  • 2 skiver Appelsin (økologisk
  • Evt. danskvand (hvis du vil have en lidt mildere spritz)

Sådan gør du

  • Hæld Aperol og Prosecco op i en kande og rør det forsigtigt sammen med en ske.
  • Hæld blandingen op i et glas fyldt med isterninger.
  • Put 1-2 halve skiver appelsin i hvert glas og servér med det samme. Ønsker du en lidt mildere Aperol Spritz tilføjer du bare lige et skvæt danskvand inden servering.

Video

Noter

Aperol Spritz kan snildt tages i alverdens skønne retninger. Det kan være med en lækker rabarbersaft eller hyldeblomstsaft, hvor du blot tilfører lidt saft til drinken.
Hvad skal man bruge til Aperol Spritz?

Aperol og Prosecco (eller anden mousserende vin) samt et glas med isterninger

Kan man bruge andet end Prosecco?

Ja – snildt! Cava, Cremant, Sekt og anden mousserende vin er super velegnet til at lave sin egen spritz.

Hvor stammer Aperol fra?

Cocktail-klassikeren stammer oprindeligt fra Italien, og har de seneste år foretaget sig et anseeligt comeback på den danske sommerdrikkevarescene. Spritzen er perfekt som starten på et godt måltid og god aften, eller bare som en forfriskning på terassen når temperaturen er høj.

Bag selve Aperol-likøren står Luigi og Silvio Barbieri, som havde en ambition om at lave en mindre alkoholtung likør – hvilket det i det tidlige 1900-århundrede lykkedes med, og i 50’erne fik Aperol et gennembrud som drinken Aperol Spritz. Først i 00’erne bryder drinken dog helt igennem, da Gruppo Campari køber Aperol-brandet, og gennem deres erfaring på drinkmarkedet formår at få Aperol – og dermed Aperol Spritz op på det kendskabsniveau det er i dag.

Og Gud ske tak og lov for det. SKÅL!

Cocktails og drinks

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvad synes du om opskriften?