Top Banner

Syltede rødløg

Her får du den bedste og nemmeste opskrift på sprøde og syrlige rødløg, der kan pifte enhver ret op. Et musthave på syltehylden i køleskabet, hvis du spørger mig.
Forfatter: Mads Vindfeld Andersen
5 fra 1 stemme
15 minutter
1 glas
Print Pin

Udstyr

Et mellemstort sylteglas
En lille gryde

Ingredienser

  • 1 dl lagereddike hvid
  • 0,5 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 rødløg (mellemstore)
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 tsk peberkorn

Sådan gør du

  • Pil 2 rødløg og skær dem i skiver af 2-4 mm.
  • Hæld 1 dl lagereddike, 0,5 dl vand og 1 dl sukker op i en gryde og lad det koge til sukkeret at opløst. Dette er din syltelage.
  • Hæld rødløgsskiver og syltelage i et skoldet glas sammen med 2 stk laurbærblade og 1 tsk peberkorn. Luk tæt og lad trække på køl. Dine rødløg er klar efter 2 timer – gerne længere.

Noter, tips og tricks

Syltede rødløg kan holde sig længe i syltelagen på køl – mange måneder.

Syrlige, sødmefulde og sprøde syltede rødløg 

Elsker du syltede rødløg lige så meget, som jeg gør? Så får du her en hurtig og nem måde at lave de perfekte syltede rødløg på – og det er ikke en løg(n). 

Det er et faktum, at syltede rødløg gør alting lidt bedre. Syltningen af løgene forvandler deres skarpe smag til en uimodståelig syrlighed. Dertil bidrager de labre løg med ekstra bid og en let sødme til enhver ret – og så er det nemt at lave. Rødløg kan også altid – med deres lyslilla farve – fungere som en smuk afpyntning af alt fra en sprød salat til saftige tacos eller en god bøf. Jeg forstår i hvert fald godt, hvis du, ligesom jeg, også er en dedikeret rødløgs-syltnings-fan.

Andre gode opskrifter
Agurkesalat Syltede rødbeder

Et syrligt og smagfuldt krydderi, der passer sig til (næsten) alt

Mine syltede rødløg er både hurtige og nemme at lave – og det er uden, der gåes på kompromis med resultatet. Med denne opskrift får du en yderst smagfuld topping, du kan lægge på eller tilføje til dine retter. Så kan du godt li’ lidt ekstra syre til dine madkreationer, får du her den helt nemme vej dertil. 

Det eneste du skal gøre er at skære dit rødløg ud i den størrelse skiver, du foretrækker, hvorefter du kommer skiverne i din blanding af eddike, vand, sukker og salt. Kort tid efter har du syltede lækkerhedsløg, du kan bruge som topping til dine mexicanske retter, såsom lækre nachos, eller som fyld i en saftig hjemmelavet burger.

Anvendelsesmulighederne af dine syltede rødløg har utrolig mange lag (blink, blink ;-)), så hvis du står midt i kokkereringen, indkøbet eller noget helt tredje, og tænker: “den her ret ville ha’ godt af lidt syrlige, sødmefulde og sprøde løgstrimler”, har du garanteret ret. Nu har du i hvert fald en fremragende og simpel opskrift på syltede rødløg. 

Ingredienser i denne opskrift

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?