Røræg – Sådan laver du perfekte røræg hver gang

Røræg er noget der i sandhed kan berige morgen- eller brunchbordet. Måderne røræg kan laves på er nærmest uendelige – den mest udbredte variant er nok “stegte æg”, altså forhåndspiskede æg der er rørt sammen med lidt mælk, og som lige får lidt tid på panden med lidt smør.

Den variant smager godt – men den er bare så uendeligt langt fra de bedste røræg, du kan lave, hvis du ved hvordan.

Og jeg vil meget gerne vise dig hvordan – det er nemmelig uhyggeligt enkelt. Du skal bare bevæbne dig med lidt tålmodighed. Og min opskrift.

Andre gode opskrifter med æg: Pandekager | Æggekage | Æggesalat

Røræg - Cremede og lækre

Røræg – Cremede og perfekte

No ratings yet
Print opskrift Pin opskrift
Sådan laver du rør som bliver cremede og perfekte – hver gang
20 min
2 personer

Ingredienser

 • 4 æg
 • 60 gram smør
 • 1 knivspids piment d'espelette (eller cayennepeber)
 • 2 spsk creme fraiche (18 eller 38%)
 • salt og peber
 • purløg (til at drysse over til sidst)

Sådan gør du

 • Flæk æggene og hæld dem om i en kasserolle eller lille gryde (du skal ikke piske dem sammen på forhånd).
 • Skær smør i tern og hæld op sammen med æggene.
 • Indstil varmen til ca. 1/3 af hvad dit komfur kan klare – det skal være lidt under middelvarme – og rør nu forsigtigt rundt i æggene med en ske eller dejskraber (sidstnævnte er mest praktisk)
 • Rør nu langsomt og konstant mens massen bliver varmere og varmere. Smørren vil smelte, og æggeblommerne vil stille og roligt briste (ellers kan du hjælpe dem på vej). Det tager ca. 10-15 minutter før dine røræg er færdige.
 • Lige inden røræggene er helt færdige tilsætter du creme fraichen, smager rører det hele forsigtigt sammen, smager til med salt, peber og lidt piment d'espelette og voila – du er færdig. Hak lidt purløg fint, drys henover og servér med det samme.

Noter

Det er vigtigt ikke at røre for hurtigt rundt i massen, ligesom det er vigtigt at finde den rette varme. Komfurer er forskellige, så du skal nok lige prøve dig frem. Din bedste indikator er at det godt må tage op mod 15 minutter fra æggene er i gryden til røræggene er på bordet.

Sådan laver du cremede røræg – billeder

Røræg er ikke bare røræg

Som du kan se er røræg ikke bare røræg. Denne udgaves originale ophav er jeg faktisk ikke helt bekendt med, men jeg ved at Gordon Ramsay for en hel del år siden slog på tromme for at lave sine røræg nogenlunde som her – og det er fra ham at jeg har tippet om tilføjelse af creme fraiche lige inden servering. Syren fra creme fraichen er genial, og det er som om æggene bliver bare lige en tand mere cremet med et skud syrnet mælkeprodukt.

Der skal smør til – og sådan er det

Mængden af smør er måske også større, end du har været vant til. Men det skal ganske enkelt bare til – og erfaringsmæssigt kan det ikke anbefales at forsøge at erstatte lidt af smørret med mælk – så bliver det en lidt for tynd omgang æg, og det kan jo ikke gå an.

Råvarerne har stor betydning

Som med al anden simpel madlavning (og helt generelt) er råvarernes kvalitet afgørende for slutresultatet. Æg fra høns der har haft et godt lidt med varieret kost smager bare bedre, og hvis du samtidig lader de resterende råvarer, du benytter, være af ekstra god beskaffenhed, så står du tilbage med en himmelsk gang røræg, som du og dine medspisere kommer til at elske. Igen og igen.

Frokost Morgenmad

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

3 Kommentarer

 1. Simon Roseneng

  Hej Mads
  Hvor mange æg bruger du til de 60g smør? 🙂 Synes jeg ikke lige at kunne se nogle steder!?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Uuuuups 🙂

   Det er 4 æg – og det er tilføjet opskriften nu.

   Tak for notitsen.

   Vh
   Mads

   Svar
 2. Tina Knudsen

  Hej Mads
  Kan man erstatte creme fraiche med noget andet?
  Jeg er ikke vild med syrnet mælkeprodukter.

  På forhånd tak.

  Mvh Tina

  Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvad synes du om opskriften?