
Ingredienser
- 3 cl vodka (f.eks. Stolichnaya)
- 3 cl kaffelikør (f.eks. Giffard liqueur de Café)
- 6 cl piskefløde (eller sødmælk)
- Isterninger

Sådan gør du
- 3 cl vodka og 3 cl kaffelikør hældes i et lowball glass fyldt med Isterninger og røres forsigtigt sammen
- 6 cl piskefløde hældes forsigtigt over, så det lægger sig på toppen
- Servér med det samme
Noter, tips og tricks
- Lagdelingen af cocktailen er flot, når den serveres, men det anbefales at blande ingredienserne sammen, før den drikkes.
- Ønsker du en mere luftig cocktail, kan du shake fløden med isterninger før det hældes i glasset.
- Fløde giver en fed og fyldig cocktail, men du kan sagtens bruge sødmælk, hvis du synes, det bliver for voldsomt.
En White Russian opskrift med de helt perfekte mål
White Russian er cocktailen, der dur hele året rundt – og så tager det, oven i hatten, ikke mere end to minutter at blande den. Det må der være en hage ved?
Det er der også, men bare rolig, jeg har selvfølgelig løst den for dig. Hagen består sig nemlig af, at en så enkel og eminent cocktail kræver den helt rigtige opskrift med de helt rigtige mål.
For at kunne levere sådan en White Russian opskrift, har jeg allieret mig med Danmarks bedste bartendere fra Bar Visit i Odense. Det betyder, at du nu kan mikse White Russians, der glider lige let ned hver gang.
En veldrejet variation af Black Russian
En White Russian er lavet på vodka, fløde og kaffelikør – og det er derfor en lillebror til den kaffeintense Black Russian, der helt simpelt består af vodka og kaffelikør.
Black Russian har, trods sit navn, sin rod i Belgien. Den blev nemlig kreeret til ære for den amerikanske ambassadør i Luxembourg, da han sad på en hotelbar i Bruxelles. Cocktailen, der ellers klinger russisk af navn, er altså ikke fra Rusland, hvorfor dens russiske ophav udelukkende kommer fra vodkaens forbindelse til denne del af verden.
Tilføjelsen af fløde til den simple storebror, og dermed kreationen af en White Russian, startede efter sigende i Oakland i 1955. Her må nogen have ønsket sig et cremet og intenst svar på baristaens kaffe latte – og det må man sige, at både de og vi fik.
Skål for det!
FAQ:
Til nøds, ja. Men det bliver bedst med vodka og kaffelikør.
Gør man brug af en rimelig vodka, såsom Stolichnaya, og en kaffelikør – der er fyldig, sødmefuld og med intens kaffesmag – for eksempel Giffard Liqueur de Café, går man sjældent galt i byen. Det mest cremede resultat opnås desuden ved at gøre brug af fløde, men sødmælk kan sagtens fungere som erstatning herfor.