Anmeldelse: Burger Anarchy – Landets bedste?

Den fynske presse har det sidste års tid været fyldt med skriverier om Burger Anarchy fra tid til anden. En ny (knap så ny længere) burgerjoint er kommet til Odense, og folkene bag har en holdning til det de serverer, frem for det andenrangs-skrammel man finder hos langt de fleste burgersteder her i byen.

Jeg har længe gerne ville besøge Burger Anarchy, men fordi jeg er relativt frankofil i mine valg af restaurantbesøg, er besøget desværre blevet udskudt lidt for længe.

Men nu skulle det være – et hurtigt mundvandsfremkaldende visit på Burger Anarchys hjemmeside, og bordet var bestilt.

På dagen træder vi ind, bliver budt smilende velkommen, og vi bliver vist hen til vores bord. Her er en lækker stemning, der med charmerende amerikansk-inspirerende indretning matcher den mad-oplevelse, som vi forventer at få her.

Restaurantens langside er beklædt med en lang tavle, hvor diverse informationer kan findes. Bl.a. kan der findes information om hvad dagens 3 sliders består af, og jeg bemærker desuden en præsentation af deres specialøl, hvor rankings fra Ratebeer.com er tilstede – lækker detalje.

Burger Anarchy i billeder

Vi kigger hurtigt deres menukort igennem: 1 stk Calvin Candie burger til Sabine, 3 stk sliders til mig. På siden vælger vi 3 sides til en favorabel pris: løgringe, sweet potato fries og skinny fries samt estragon og sennep/citron mayo.

Ventetiden er ikke lang, men heller ikke kort. Vi får serveret dette fine bræt. De tynde fritter er ultrasprøde og super lækre. Løgringene er som de skal være, og sweet potato fries har en lækker smag, omend en lidt for blød konsistens til min smag.

Sennep/citron mayoen smager ikke nok af sennep, til gengæld er estragonmayoen lige i skabet.

Sides

Skinny fries, sweet potato fries og løgringe

Mine tre sliders er disse tre vidundere (fra venstre):

  • Don Vito Corleone – Lam, aioli, pesto, gedeost, syltede tomater, rødløg og ærteskud
  • Davy Jones – Vildsvin, Blue cheese mayo, karamelliserede løg, syltede rødløg og hjertesalat
  • Homer – Oksekød, barbeque, bacon, cheddar, løgringe og hjertesalat

Jeg blev anbefalet at starte fra venstre og køre mod højre, så det gjorde jeg.

Vito Corleone navnet til den første burger giver ikke helt mening for mig, men indholdet var skønt. Der var ikke sparet på gedeosten, der passede vidunderligt sammen med lammet. Fin bolle, saftig bøf og friske råvarer. Vellavet og lækkert

Davy Jones var en saftig basse med det saftigste stykke (sous vide tilberedte?) vildsvin, de mest smattede (positivt) og velsmagende karamelliserede løg. Resten var principielt ligegyldigt. Vildsvinet, den blå ost og de karamelliserede løg skulle her være i centrum – og det var de.

Læs også: Hjermmelavet burger – Hjemmelavede sprøde fritter

Et stort smil bredte sig på mine læber (bare spørg Sabine). Roserne ville ingen ende tage. Her var tale om velsmag af højeste kaliber, og for mig fremstår dette som den måske bedste burger, jeg nogensinde har fået.

Homer var egentlig en udmærket burger. Fin bøf, god bolle, sprød løgring og dejlig cheddar. Men for mig var det også et kæmpe anti-klimaks, nu hvor jeg har nydt alternative og enormt velsmagende burgere. Bevares, en cheeseburger af god kvalitet smager dejligt – men jeg ville aldrig selv vælge den på et sted som Burger Anarchy, hvor udvalget af spændende burgere i min optik er en kæmpe force.

Don Vito Corleone, Davy Jones og Homer

Don Vito Corleone, Davy Jones og Homer

Denne beskidte sag kunne ikke være navngivet bedre. Klistret, ulækker og på alle måder kontroversiel – akkurat som Calvin Candie karakteren, der på eminent vis blev portrætteret af Leonardo DiCaprio i Tarantinos Django Unchained.

Steaken var sous vide tilberedt – ultra mør, saftig og velsmagende. Briochebollen var vellavet, og passede godt ind i denne burgers beskidte univers. Trøffelmayoen smagte igennem, uden nogensinde at overdøve de lækre karamelliserede løg og syltede bøgehatte. Mængden af foie gras var ikke i nærheden af hvad billedet havde indbudt til, men smagsmæssigt gik den godt med resten af burgeren. En burger fyldt til randen med umami, uden nogensinde at stikke for meget af i nogle retninger.

En kæmpe ros for tilsmagningen af denne burger, som på mange måder var en lige så stor oplevelse, som Davy Jones.

Sabine var svært tilfreds med sit valg, omend det er en stor sag, hvilket bare betød, at der var lidt ekstra at spise for mig.

Calvin Candie

Calvin Candie – Steak, trøffelmayo, karamelliserede løg, syltede bøgehatte, foie gras og hjertesalat

Close-up af Homer med en meget sprød løgring.

Homer-slider

Vurderingsgrundlag

Som du måske har opdaget, så bevæger jeg mig ofte på de mere franskinspirerede restauranter, hvor flere retter og vine kommer i spil, og prislejet er også lidt anderledes.

For at holde anmeldelsen så fair som muligt, vil jeg ikke bruge mit normale 5-stjerne/gris system, da det ganske enkelt ikke giver mening, at vurdere Burger Anarchy ud fra de samme præmisser som Falsled Kro og lignende.

Selve vurderingen

Hos Burger Anarchy er der ikke så meget pis. De vil lave gode burgere og lækre sides. Indretningen er fin, der er mange(!) borde, og man sidder lidt tæt. Betjeningen er en anelse overfladisk, nok fordi personalet har meget travlt – men det er alt sammen helt OK.

Jeg forventer ikke at få hængt min jakke op, eller at blive guidet gennem hele menuen. Jeg vil bare have en virkelig vellavet burger, et smil fra personalet, og ellers bare dykke ned i min mad, mens jeg nyder min medspisers selskab.

Og dét kunne Burger Anarchy levere.

Burgerne var lavede med dejlige råvarer, og de bar stærkt præg af, at her var investeret tid i at opfinde og tilsmage alle disse forskellige burgere.

Nok er Calvin Candie kontroversiel, men for dælen hvor smagte den godt. Davy Jones skulle næsten have en anmeldelse for sig selv – en kæmpe klapsalve herfra.

Regningen endte på 370 kr. for maden og ca. 60 kr. for 2x sodavand – hvilket er en fair pris for denne kvalitet.

Burger Anarchy siger selv, at almindelige regler ikke gælder hos dem, og at det er burgerne der regerer.

Jeg vil tillade mig at sige, at det er Burger Anarchy regerer – Odenses (måske landets) bedste burger forefindes her, og det kan kun gå for langsomt med at bestille bord (bestil i god tid, der er fyldt op i weekenderne).

De største anbefalinger skal lyde herfra.

Burger Anarchy
Gravene 2A
5000 Odense C
www.burgeranarchy.dk/

Burger-Anarchy---Anbefalet

Burger Anarchy – Anbefalet!

Restaurantbesøg

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.