Brunch på Under Lindetræet – Et gensyn

Bemærk at Restaurant Under Lindetræet har fået nye ejere, hvorfor nedenstående anmeldelse ikke er repræsentativ for restauranten længere.

I juni 2015 åbnede Madsvin.com dørene op med en anmeldelse af Restaurant Under Lindetræets brunch. Den var der rigtigt mange mennesker der læste. Resultatet af anmeldelsen var 4,5/5 point, hvor enkelte justeringer kunne bringe Under Lindetræets brunch helt til tops.

I den gode sags smags tjeneste, besluttede vi, at vi gerne ville undersøge, om Under Lindetræet stadig kunne holde det tårnhøje niveau, og om de muligvis kunne hive det sidste halve point hjem for en topkarakter.

Før brunch

Restaurant Under Lindetræet ligger dejligt tæt på Torvedagen i Odense, noget der i øvrigt forekommer hver onsdag og lørdag. Det kan varmt anbefales at kigge derned – mange dygtige fødevareproducenter, lækre råvarer og gode priser.

Torvedag i Odense
Torvedag i Odense

En af de ting jeg holder mest af ved Under Lindetræet, er deres utroligt smukke bygning. Den ligger i den gamle bydel med H.C. Andersens hus som nabo.

Smuk bygning
Smuk bygning

Her ses facaden af bygningen. Det kan godt være det er træls når der er koldt og belagt med sne, men smukt er det nu.

Facade
Facade

Selve brunchen

Vi bliver budt varmt velkommen, får hjælp til overtøjet, og bliver vist hen til vores plads (som vi har bestilt, for det er nødvendigt, hvis du vil have bord inden for 3-4 uger).

På det lille bord, der er strategisk placeret midt i lokalet, ser vi de skønne flasker fra Kocemba med mousserende te. Og vi takker ja, da vi bliver spurgt om vi ønsker et glas.

4 % alkohol, dejlig smag af kold te tilsat ingefær og citron. Et skønt alternativ til champagne – det er trods alt før 12 at vi spiser.

Til dem der ikke måtte kende konceptet for Under Lindetræets brunch, er det et måltid i 4 serveringer, hvor det bedste fra morgenmadens og frokosten/aftensmadens verden bliver serveret.

Mousserende te
Mousserende te

Første servering er som altid en skyr med hjemmelavet ymerdrys og honning samt en “müsli” lavet på havregryn, mandelmel, revet æble og lidt flødeskum.

Personligt er jeg helt skudt i “müslien” (som jeg nærmere vil kalde en slags kold grød”. Måske begejstringen også ligger til grund for det desværre lidt uklare billede?

Skyren er syrlig og lækker, dryssen enormt sprød og velsmagende af rug (ikke den der sukkersøde variant fra Struer-posen). Grøden er let i konsistens, blid i smagen og får et lille skud syr fra marmeladen på toppen. Skønt og lige i skabet.

Første servering
Første servering

Med i prisen hører der sig et glas hjemmepresset æblemost.  Denne version er lavet på røde Elstar æbler – min personlige favorit. En perfekt balance mellem sødme og syre, noget der ikke gjorde sig gældende ved min første anmeldelse. Jeg skulle virkelig stramme mig an for ikke at tømme glasset i ét drag.

Det bedste glas æblemost jeg har fået. Nogensinde.

Hjemmepresset juice
Hjemmepresset most

Anden servering er hvad jeg vil betragte som en mere traditionel morgenmad. Dejligt hjemmebagt brød (rugbrød, boller og et “franskbrød”), 2 slags marmelader (frugt og mælkemarmelade), hjemmerøget rygeost, leverpostej med papirtynd bacon og stegte svampe, brie de meaux, ost fra Ullerslev Mejeri, svendborg skinke og laks med lidt ørredrogn. Ved siden får vi et æg “en cocotte” på en bund af spinat – billedet af denne må i drømme jer til, eller finde i min første anmeldelse.

Brian (og de andre kokke) laver noget fantastisk brød, som alle bør smage. Pålægget er af højeste klasse, og det hele smager vidunderligt. Personligt er jeg helt solgt i en god og hjemmelavet rygeost – det smager vidunderligt.

Dog skal man være meget opmærksom i denne servering. Det er kun nr. to ud af i alt fire, og da der er mange elementer, kan man hurtigt komme til at overspise – hvilket tjeneren også gør os opmærksom på.

Servering 2
Servering 2

Brien er et kapitel for sig selv. Den er blød, cremet og ualmindeligt velsmagende – du skylder dig selv at prøve den.

Servering 2
Servering 2

Tredje servering er et stykke langtidsstegt kalvespidsbryst på en bund af dampet kål og en portion jordskokkesuppe med trøffelolie og croutons.

Kødet er mørt og kraftigt smagende. Helt perfekt tilberedt. Kålen mistænker jeg for at være vendt i lidt smør – et kors meget tilbehør må bære, heldigvis.

Suppen er fuld af smag og dejlig luftig. Hvis man er til trøffel (det er jeg), så er denne variant skøn.

Servering 3

Servering 3

Fjerde og sidste servering er et stykke gulerodskage toppet med mørk chokolade, hvid chokoladeganache og rød skovsyre.

Den har en dejlig svampet konsistens, og chokolade samt chokoladeganache passer fint til kagen. Skovsyren sikrer, at der er en lille smule syrligt modspil. Enkelt, lækkert og en fin måde at afslutte brunchen på.

Servering 4
Servering 4

Konklusion

Brian og co. hos Under Lindetræet mestrer deres brunch til fulde. Det er tydeligt, at de har kørt det mange gange før, og det bliver kørt med fornem præcision. Der går ikke for lang (eller for kort) tid mellem serveringerne, servicen og personligheden er i top, omgivelserne er fantastiske, og maden er af en klasse hvor ingen andre brunch-måltider i Odense kan følge med (jeg har efterhånden prøvet de fleste). Denne konkurrerer dog også på nogle andre parametre, da den klassiske æg, pølse og bacon-brunch ligger fjernt fra Under Lindetræets brunch.

Prisen er 225 kr. pr. person, og for det får man de fire serveringer samt et glas juice. Kaffe og te kan tilkøbes ad libitum for 35 kr. pr. person, og et glas mousserende te koster 65 kr. Det er super god værdi for pengene, og selvom man ikke behøves at købe et glas mousserende te, så vil jeg på det varmeste anbefale at prøve det.

Min anke sidste gang, var mangel på syre i henholdsvis juicen og til kagen. Det var der rettet op på, og da resten af serveringer holdte samme høje niveau, som ved sidste besøg, kan jeg med stor glæde give Madsvin.com’s første topkarakter til Under Lindetræets brunch: 5/5 point/svin/stjerner.

Hvis du vil have bord, skal du være ude i god tid. Der er tryk på for tiden, og lur mig om det ikke fortsætter længe endnu.

Restaurant Under Lindetræet
Ramsherred 2
5000 Odense C
www.underlindetraet.dk

5grise

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

4 Kommentarer

 1. Christian @Metromand

  Er godt nok vildt (positivt) overrasket over prisen!
  Må så afgjort give det et skud, næste gang jeg hopper forbi den fynske hovedstad 🙂

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Det er en skøn restaurant, et skønt personale og fantastisk mad 🙂

   Svar
   • Christian @metromand

    Utrolig nok, taget i betragtning af at Odense er min hjemstavn, har jeg aldrig været der :O
    Men de har så længe jeg husker, altid været garant for fantastisk mad 🙂 Med ovenstående anmeldelse in mente, må det simpelthen være på tide, at jeg får besøgt dem 🙂

    Svar
    • Mads Vindfeld Andersen

     Gør det. Deres aftenkort er heller ikke så tosset, jeg har bare ikke fået det (endnu) mens jeg har anmeldt 🙂

     Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *