Top Banner

Anmeldelse: Brunch på Restaurant Under Lindetræet

Bemærk at Restaurant Under Lindetræet har fået nye ejere, hvorfor nedenstående anmeldelse ikke er repræsentativ for restauranten længere.

Er du vimmersvej, hvor havde jeg længe glædet mig til et besøg hos Restaurant Under Lindetræet i Odense sammen med Sabine, så vi den nok skønneste brunch i odense. For dem der ikke kender spisestedet, så er Restaurant Under Lindetræet en gammel fynsk restaurant, som har huse lige over for H.C. Andersens hus. Restauranten ligger i de smukkeste gamle bygninger, som har en særligt charmerende atmosfære både inde- og udefra. Restauranten ejes og håndteres af køkkenchef Brian Madsen, der tidligere har været på Le Poisson i Zürich, samt på toprestauranterne Fakkelgården, Sortebro Kro og Falsled Kro.

Restaurant Under Lindetræet

Under-Lindetræet-udefra
Restaurant Under Lindetræet set udefra.

Vi ankommer lige akkurat til tiden kl. 10:30, og bliver hurtigt vist hen til bordet af køkkenchefen Brian, som også pænt tager sig af vores overtøj. Bordet er flot dækket med royalt stel og gammelt smukt sølvtøj, som det passer sig for restaurantens visuelle udtryk.

Royalt porcelæn og sølvtøj
Royalt porcelæn og sølvtøj

Til at starte med bliver vi budt på kaffe, hvilket vi ikke siger nej til. Da kaffen er serveret, bliver vi spurgt om vi ønsker et glas mousserende te til at starte med. Mousserende te er kort fortalt te og hvidvin tilsat krydderier og sukker. Hvis du vil læse mere om fremgangsmåden bag, kan du klikke lige her. Mousserende te er et fremragende alternativ til champagne, som med sine +10 % alkohol godt kan være en anelse voldsomt at drikke, til hvad der reelt set er en morgenmad. Vi takkede naturligvis ja. Boblerne vi fik, var med citron og ingefær, hvilket klædte drikken utroligt godt. Procenten er på kun 4 %, hvilket passer meget bedre med klokkeslettet.

Mousserende-te
Mousserende te og kaffe

Da vi har siddet lidt og nydt vores kaffe og te, bliver vi spurgt, om vi har prøvet at spise deres brunch før. Vi må erkende, at det er tredje gang at vi prøver det, og at vi derfor godt kender fremgangsmåden.

Det foregår således, at brunchen er opdelt i fire serveringer. Der er ikke sparet på mængden af mad, og derfor er det vigtigt, at man er en anelse påpasselig, i forhold til hvor meget man spiser, så man er sikker på at kunne være med hele vejen.

Første servering består af et glas hjemmepresset æblemost på Elstar æbler, skyr med hjemmelavet ymerdrys og honning samt en “müsli” lavet af havregryn opblødt i æblemost, mandelmel, revet æble og lidt flødeskum toppet med en gelé af havtorn. Især sidstenævnte müsli er meget velsmagende. Juicen var udmærket, men manglede lidt syre og friskhed.

Skyr og müsli
Skyr og müsli

Anden servering minder meget om en klassisk morgenmad. Serveringen består af tre slags brød, tre slags pålæg, tre slags ost, to marmelader og æg. Brødet var rugbrød, franskbrød og rundstykker, hjemmelavet selvfølgelig. Pålægget bestod af en svendborgskinke, hjemmerøget laks samt en lun postej med papirtynde strimler af den saftigste og sprødeste bacon. For at have plads til de sidste serveringer, er det som nævnt vigtigt, at være lidt påpasselig med indtagelsen af denne servering.. hvorfor jeg naturligvis skulle jeg smage det hele.

Ostene var en hvidskimmelost, Kong Hans fra Ullerslev samt en hjemmelavet rygeost, og især sidstnævnte var dejligt cremet, lækker og velsmagende. De to marmelader var henholdvis en solbærmarmelade og en mælkemarmelade. Mælkemarmelade er, hvis jeg ikke tager helt fejl, lavet på kondenseret mælk, og har en dejlig let, cremet og karamelagtig smag. Det nærmeste “almindelige” vi kommer derpå, er en Nutella med karamel. Til trods for, at alt på bordet var rigtigt lækkert, så vil jeg mene, at der næsten er for meget – specielt med de sidste to serveringer in mente. Men omvendt tillader det også gæsten selv at vælge, hvad man vil have.

Brød og pålæg
Brød og pålæg

Ægget var lavet en cocotte, altså i kokotter, som er små gryder/lerkrukker med låg. Under ægget var der en lækker bund af dampet spinat. Hver gang jeg er ude for at spise et godt sted, og der bliver serveret spinat for mig, så bliver jeg imponeret over, hvor meget smag de formår at få ud af de små grønne blade – noget jeg skal have lært. Ægget var perfeket tilberedt med en blød og lækker blomme, spinaten var dejligt cremet og fuld af smag.

Æg-og-spinat
Æg en cocotte på bund af spinat

Oven på anden servering var vi allerede ved at have dækket den værste sult, og personalet sørgede heldigvis for, at der var en tilpas lang pause på 20-25 minutter, inden tredje servering. Personligt er denne servering også den jeg ser mest frem til, da den viser, hvad en restaurant af denne kaliber dur til. Vi nærmer os afslutningen af aspargessæsonen, men heldigvis er der stadig asparges i rigelige mængder inkluderet i tredje servering.

Vi fik en aspargesskum på hvide asparges, samt et langtidsbraisseret stykke kaldespidsbryst med dampede grønne asparges. Aspargesskummen minder mest af alt om en meget skummende aspargessuppe, hvilket bestemt er et stort plus, til en i forvejen meget lækker spise. Kalvespidsbrystet var dejligt mørt med en kraftigtsmagende glace omkring, og de dampede asparges matchede kødet godt. Hele serveringen var utroligt lækker, og da en af mine absolutte yndlingsspiser er asparges, bliver det ikke meget bedre for mig.

Aspargesskum og kalvespidsbryst hos Under Lindetræet
Aspargesskum og kalvespidsbryst

På dette tidspunkt af brunchen er vi begge helt mætte, og gruer næsten for sidste servering. Igen er personalet utroligt opmærksomme, og vi får en dejlig lang pause, inden der skal serveres rabarberkage.

Kagen var dejligt svampet, toppet med en rabarbergelé og en creme fraiche med vanilje.  Personligt ville jeg gerne have haft lidt flere rabarberstykker i kagen, og måske lidt mere syre, som for mig er det der kendetegner rabarberne. Selve størrelsen på kagestykket var helt perfekt, taget den tidligere mængde af mad i betragtning.

Rarbarberkage hos Under Lindetræet
Rarbarberkage

Alt i alt var det en oplevelse på ca. 2,5 time, og som I kan se, får man utroligt meget mad. Selve brunchen koster kun 195 kr./person, hertil tilkøbte vi kaffe til 35 kr./person og et glas mousserende te til 65 kr. Den samlede regning blev beskedne 590 kr., hvilket jeg synes er en utroligt god pris, når man ser, hvor meget mad af topkvalitet man egentlig får.

Som nævnt er det tredje gang, at vi besøger Restaurant Under Lindetræet til deres brunch, og det er bestemt ikke sidste gang. Jeg vil faktisk vove at påstå, at det er Odenses bedste brunch. Min karakter ender på 4,5/5 point, hvor en kage med lidt mere rabarber, og en juice med mere syre, havde givet det sidste halve point.

Brunchen var en stor fornøjelse for os, og personalet var yderst dygtige til at tilpasse tiden mellem serveringerne. Jeg vil på det varmeste alle at prøve brunch på Restaurant Under Lindetræet, da den skiller sig ud fra den traditionelle æg, bacon og pølser brunch, og samtidig får man mulighed for at se, hvad en top gourmet restaurant kan, inden man eventuelt prøver deres gourmetmenu om aftenen.

Glade, veltilpasse og meget mætte gik vi videre til torvedag lige ved siden af Under Lindetræet, hvor vi skulle se, om vi kunne overskue, at handle frugt og grønt ind til næste uges madlavning.

Restaurant Under Lindetræet
Ramsherred 2
5000 Odense C
www.underlindetraet.dk

En mand iført forklæde står ved et køkkenbord og smiler

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

6 Kommentarer

  1. Det er bare så super lækkert og veltillavet og sikken en skøn smag på det hele og ja mousserende te er da det hele værd bestemt ikke sidste gang vi er der og anbefalinger får I bestemt mange af fra os. Tak for en perfekt oplevelse. Vh Anette Mouritzen

  2. Skal man bestille bord hvis man kun skal have brunch ??
    Eller var der ledige borde da du var derinde.

Skriv en kommentar