Pevino vinkøleskab – Når vinopbevaring er særligt lækkert

REKLAME: Indlægget her er en reklame, og er lavet i samarbejde med Wineandbarrels.com. Jeg har, som altid, fået helt frie tøjler, og jeg står fuldt og fast inde for indlæggets indhold.

Faste læsere af bloggen vil vide, at jeg går ret meget op i vin. Faktisk går jeg så meget op i det, at jeg efterhånden har en mindre samling på +150 flasker, hvor størstedelen af dem har godt af opbevaring i et godt miljø, så de kan modne og udvikle sig i et naturligt tempo.

Når opbevaring er en nødvendighed

Behovet for netop den type opbevaring har jeg egentlig haft i et par år, men da min forhenværende lejlighed ikke bød sig til med en vinkælder – eller pladsen til et vinkøleskab – har det måtte lade vente på sig indtil nu, hvor jeg er flyttet i et større hus, hvor der dog ikke er kælder, men til gengæld er plads til et vinkøleskab. Og ikke bare et hvilket som helst køleskab.

En snak om vinkøleskabe

I forbindelse med min research af vinkøleskabe faldt jeg hurtigt i snak med Wineandbarrels – en virksomhed der lever og ånder for opbevaring af vin samt salg af lækre gadgets, der på den ene eller anden facon, relaterer sig til vores alle sammens fermenterede druesaft.

Daniel, ham der rådgav mig, gav mig kyndig vejledning i korrekt udvælgelse af vinkøleskab – og det viser sig, som du vil erfare – at der er flere ting man skal tage højde for:

 • Stabil temperatur
 • Korrekt luftfugtighed
 • God ventilation
 • Beskyttelse mod lys
 • Ingen vibrationer

For de fleste giver det nok god mening, at temperaturen skal være stabil, og i et leje der ikke er for varmt (eller koldt), så vinen ikke modnes hverken for hurtigt eller langsomt. Men at luftfugtigheden bør ligge mellem 50 og 80 procent vil muligvis være nyt for nogle, og personligt havde jeg aldrig overvejet, at små vibrationer fra en køleløsning, kan være skadelig for min vin.

Min “PYCM-hylde” – det er ret god hvidvin!

Hvor mange flasker kan der egentlig være i et vinkøleskab?

Når du køber vinkøleskab, vil du måske have set, at der står angivet antal og så typisk “bordeaux-flasker”. Grunden til dette er, at flasker er meget forskellige. Du kan godt forvente, at det antal der er angivet ikke stemmer helt overens med virkeligheden – da det vil forudsætte flere ting, såsom at alle hylder tages ud, og at alle flasker er i en mindre ende af skalaen.

For vinsamlere er dette tæt på uladsiggøreligt, da man jo handler fra flere producenter, flere cuveer og i det hele taget bare en række forskellige flasker.

For mig eget vedkommende har jeg indtil videre kunnet fylde 120 flasker, hvor langt de fleste er “over-size” flasker (Champagne/Bourgogne flasker), og jeg vurderer at jeg kan klemme ca. 30 yderligere ind, ved at lave et par ekstra justeringer.

Det vil sige, at du skal være opmærksom på, at det oplyste tal er det absolutte maksimum, og virkeligheden så er 70-90% af det oplyste tal.

For god ordens skyld vil jeg også lige nævne, at Daniel fra Wineandbarrels.com selv var helt up front med info omkring antallet af vinflasker i en vinkøleskab – rådgivningen har i alle henseender været ærlig og sublim.

Mængden var vigtig

Mine vine skal som udgangspunkt ligge og modne til et bedre tidspunkt i deres livscyklus, så flere kølezoner er ikke nødvendigt for mig, blot stabile opbevaringsvilkår, en god mængde plads – alt sammen gerne pakket ind i et flot design.

Taget alle overvejelser omkring vinkøleskab in mente, såvel som at lytte til Daniels kyndige vejledning, gik jeg med et Pevino NG 200 vinkøleskab, som lever op til alle krav + det har en displayhylde til fremvisning af særlige vine, hvis man har lyst til det – og det har jeg.

Den røde bourgogne hylde

Pevino – dansk design med mange muligheder

Pevino udmærker sig ved en minimalistisk tilgang til design, som vil passe ind i mange moderne og nordiske hjem, hvilket giver god mening, da designet er dansk. For mig at se er det et skab, der fint tåler at stå fremme til skue.

Modellerne er mange, og uagtet om du har behov for et lille indbygningsskab, der bare lige skal sørge for, at du altid har en sprød flaske bobler klar, eller om du skal opbevare op mod 300 flasker.

Pevino NG 200

Pevino-skabet er et smukt skab, men det er mere end blot et attraktivt ydre.

 • Kan køle fra 5-20°C
 • Er udviklet og designet i Danmark
 • 13 fuldt udtrækkelige bøgetræshylder (dem kommer vi nærmere ind på)
 • Kan opbevare op til 200 flasker vin (i Bourdeaux-størrelse, med de fleste hylder taget)
 • 3 års garanti
 • Lavt støjniveau
 • Lavt energiforbrug (energiklasse A)
 • En smuk, sort glasdør der er energieffektiv – det holder elregningen i bund!
 • Indbygget LED-lys, der kan indstilles i tre forskellige farver
 • LED info-display
 • Alarm der udløses ved pludselige skift i temperatur, eller hvis skabsdøren ikke lukkes ordenligt
 • Embraco Inverter – en af markedets bedste kompressorer
Vinkøleskabet i al sin pragt

Af ovenstående karakteristika tør jeg godt love, at noget af det du bliver gladest for er hylderne. Først og fremmest kan de trækkes helt ud med fuldt læs – og de holder altså på flaskerne – men vigtigere endnu, du kan helt fjerne hylderne, så du får mere opbevaringsplads og/eller kan strukturere din opbevaring, som du lyster. Det betyder bl.a., at jeg kan have plads til mine “oversize”-flasker – en flaskestørrelse man typisk forbinder med vine fra Bourgogne og Champagne (som jeg altså nyder en del af).

Jeg har taget en del hylder ud allerede, og kører så to lag flasker på de fleste hylder.

Vær med til at vælge dit skabs udtryk

Det er også muligt selv at vælge hyldeforkanter på ens Pevino-køleskab. Normen er bøgetræsforkanter, men det er også muligt at få i rustfrit stål såvel som sorte hyldeforkanter – jeg valgte sidstnævnte, som det kan ses på nedenstående billede – og for mig ser det altså blændende ud.

Aftagelige hylder

Vælg selv lyset i dit skab

En anden mulighed er at du kan skifte lysfarven i dit vinkøleskab – som jeg ser det er det nok, i privat regi, mest en gimmick – men til særlige indretningsbehov kan det være ganske bevendt, at kunne skifte farven til hhv. blå eller orange. Du har desuden også mulighed for at vælge, om der skal være lys på hele tiden, kun når du åbner, eller slet ikke.

Her kan du se de tre forskellige lysmuligheder – jeg selv er gået med hvidt lys, som kun tænder når skabet åbnes. Og det er altså ret lækkert – for lyset er godt, så man kan se det hele, og det ser fedt ud.

Vurderingen af vinkøleskabet

Nu har jeg haft vinkøleskabet i et par måneder – og der er altså ikke rigtigt noget at sætte en finger på. For mig er den helt store force, udover at holde temperaturen perfekt, levere ordenlig luftgennemstrøm osv., at det er pænt at kigge på. Som i virkelig pænt.

For mig er de fleste af vinene faktisk også ret godt tempererede, når jeg vil nyde dem (jeg opbevarer ved 12 grader), og ellers er det ret nemt at flytte temperaturen i den retning jeg gerne vil have den, alt efter vin.

Man er på intet tidspunkt i tvivl om, at man har med et vinekøleskab i referenceklassen at gøre, og min vin har aldrig haft bedre opbevaringsvilkår, hvilket til syvende og sidst er det, som det handler om.

Reklame Udstyr

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.