Top Banner

Tinderbox – Velsmagen er i højsædet

Femteudgaven af Tinderbox er i fuld gang, og på madfronten tør jeg godt sige, at det ikke har stået meget skarpere, end det gør nu. De bedste boder er her stadig, og nye er kommet til – og de holder et sundt topniveau, hvis man spørger mig.

Vi startede dagen i Tinderbox’ forholdsvist nye område; Moonshine, et område hvor funken og discoen regerer, mens den gode mad kun ligger et halvt stenkast væk.


Oles Pizza – Når kærlighed til pizza smages

I netop Moonshine holder Ole fra Oles Pizza (eller Oles Gård, som flere måske kender) til, en mand der på ganske få år har opnået nærmest mytisk status i festivalmad-regi.

Konceptet er faktisk relativt simpelt: Alle pizzaer har det samme fyld, med undtagelse af én topping, som så er kødet (eller stegte svampe, hvis man vil have den vegetariske model). Kartofler, chilimarmelade, ravost, syltede rødløg, mayonnaise og ærteskud udgør basen, udover dette fik vi både den vegetariske, med førnævnte svampe, og en pizza med salami.

Kort sagt så er der ikke så meget “pis” med Ole – eller hans pizzaer. Råvarerne er af respektabel karakter, og sammensætning vidner om forståelse for tilsmagning. Chilimarmeladen er så distinkt, at man næsten ikke bemærker den, men den udgør alligevel en vigtig del af smagsbilledet med sin sødme og sit lette bid. Osten er fyldig i smagen og lækker i sin smeltede konsistens, du ved, på den måde kun smeltet ost kan være det. Kartofler er ultratyndtsnittede, hvilket gør dem let sprøde efter bagningen – men stadig med lidt mørhed.

Ole fortæller hvorfor du skal spise netop hans pizza.

Ærlig snak: Jeg har aldrig fået mayonnaise på pizza. Men hold nu fast hvor det fungerede i dette sammensurium af lækre sager. Fedmen klæder det hele, og så er tilsmagning af mayonnaisen noget nær genial – vi kommer ikke længere væk fra metervaremayonnaise end dette, og halleluja for det.

Rødløgene gør det som syltede rødløg gør bedst; de smager fantastisk og bidrager med lidt syre til hele smagsbilledet.

Svampene – på den vegetariske pizza – er fyldige, veltilberedte og smagfulde – det er ikke en tarvelig erstatning for kød, og du kan fint glæde dig til denne version.

Men.

Salamien, kammerat. Den er af en støbning hvis lige jeg sjældent har set. Vi taler en hjemmelavet pølse med både gris og kalv, og vi taler fuldt tryk på velsmagspedalen. Det her er ren pølsekærlighed fra pølsemageren, og det smages.

Oven hele grundpizzaen, hvor alt bare spiller på smukkeste tangent, og med den afsluttende topping, hvor både vegetar- og kødversionen er intet mindre end fremragende, kan vi kun ende på 6 fuldfede svin herfra.

Sådan laver man pizza.

Pris: 100 kr. pr. pizza – og det er alle pengene værd.


Snack & Blues – Forhåndsfavoritten

Hypen omkring Snack & Blues har ikke været lille herfra – noget der udspringer af et mesterværk af en halloumiburger fra sidste års Tinderbox.

Derfor kan det også være svært, at leve op til de tårnhøje forventninger jeg selv har sat, men lad det være sagt med det samme: Snack & Blues har styr på det halloumiburger, og den er et absolut must see på Tinderbox anno 2019.

Bollen er stadig saftig og yderst behagelig at sætte sine tænder i, halloumien er stegt og sindssygt velsmagende – har du aldrig prøvet halloumi er dette en oplagt mulighed. De semi-tørrede tomater er lækre, salaten er tilstede, men gør ikke det store af sig, og så har man i år også puttet en æblerøget cheddar i burgeren, noget der tidligere har været forbeholdt deres kyllingeburger.

Og det burde osten faktisk også blive, for den forstyrrer smagsbilledet en anelse – selvom den smager ualmindeligt godt. Begrænsningens kunst mestres ikke helt i denne omgang, men alt i alt er burgeren stadig noget af det bedste vi finder i burgerregi på Tinderbox, og der kvitteres herfra med 5 svin.

Pris: 65 kr. (selvom der står 70 i panden på burgerbilen)

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar