Top Banner

Tinderbox – Når favoritterne fejler og excellerer

På festivalens andendag besøgte vi op til flere af Tinderbox’ populære madgengangere. Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Maden på Tinderbox har et rigtigt fint niveau, noget de fleste af dagens anmeldelser også vidner om.


Burger Anarchy – Katastrofal vegetarisk burger

Burger Anarchy har længe været på alle burgerelskendes tunger her på Fyn, og jeg selv har da også givet dem særdeles positive ord med på vejen.

Men vejen fra top til et sted nær bunden er tilsyneladende ikke længere end den vegetariske burger, de har med på programmet i år.

Bøffen er lavet af squash, søde kartofler og urter der flankeres af en avocadocreme, lidt hjertesalat, chimichurripeber, mayonnaise og en glutenfri bolle – sidstnævnte bad jeg om at få udskiftet til briochevarianten – hvilket blev imødekommet helt uden problemer.

Der er som sådan ikke noget decideret i vejen med bøffen, men det samlede smagsbillede af burgeren var surt. Som i alt for meget syre, manglende balance på syre/sødme-skalaen men også en frygtelig tam mundfølelse, når burgeren spises. Alt sammen afsluttet af en kedelig bitterhed, der igen ikke klæder noget som helst. Rygtet – og skiltet på bodens facade – vil, at der skulle være avocadocreme i burgeren. Den tror jeg de glemte ved os, for vi spottede den i hvert fald ikke.

At der så også har fundet sig en større stilk fra Gud-ved-hvad ind i burgeren, som praktisk talt er uspiselig og utyggelig, ja, så er oddsene altså hårde.

Brioche-bollen trækker op – for den er god, men det er også det eneste positive jeg har at melde om dette måltid. Øv.

Pris: 80 kr.


Soup Stone – Spicy Noodles (Pad Thai)

Stephen, ejeren af Soup Stone, har været at finde på den fynske festivalscene de sidste par år – og hans mad vækker glæde, især i nattetimerne, hvor de smagfulde supper og karryretter gør sig særdeles godt.

Men for også at imødekomme eftermiddagspublikummet, er der i år oprustet med lækre wraps og Pad Thai – sidstnævnte sprang jeg på.

Note: Når Stephen skriver spicy, så mener han det. Der er godt med smæk på chilien her – lidt for meget til mig, men det er en smagssag.

Nudlerne er lækre, kålen sprød og kyllingen mør – forårsløgene giver lidt bid og kant, og de medfølgende peanuts er dejlige, omend der godt kunne have været lidt flere af dem – det samme med mængden af lime, som jeg synes var lidt underspillet.

Alt i alt et fornuftigt måltid mad, som, især hvis du er klar på lidt stærkt, vil vække glæde.

Pris: 75 kr.


Mr. Phan House – Mesterlige dumplings

Thanh Phan laver autentisk kantonesisk mad, og måler man på køen foran hans madbod, har Tinderbox taget maden til sig – hvilket jeg godt kan forstå.

Udbuddet bao buns (dampede boller med fyld), sødkartoffel-fritter og wonton dumplings. Vi var i snackhumør, og delte en bakke med 6 dumplings.

Farsen er lavet på svinekød og rejer, og har en velsmagende og fast karakter. Saucen, der følger med består af chiliolie og soya – enkelt og lækkert, og så toppes det hele med lidt forårsløg.

Der er rigtigt noget at sætte en finger på – det er enkel og velsmagende mad, og prisen er OK.

Pris: 55 kr. for 6 dumplings.


Spiselauget – Fish’n’chips for fritureelskere

Spiselauget har, hvis jeg ikke husker forkert, været tilstede på Tinderbox alle årene, og der er da heller aldrig langt imellem folk der kommer vandrene med de ikoniske kræmmerhuse fyldt med fritter og fisk.

Medsvinet, Andreas, sendte 6 svin mod Spiselauget for deres Fish’n’chips på Northside, og på baggrund af dette skulle jeg naturligvis også selv give dem et skud.

Det er nu tredje gang jeg selv får Fish’n’chips fra Spiselauget, og et eller andet er der sket henover årene, for måltidet her er det bedste jeg har fået fra dem af.

Fritterne er sprøde og store, fisken er saftig og sprød og så kommer det bedste af det hele: tartarsaucen. Hold nu fast den er god. Altså virkelig, virkelig god. Propfuld af smag fra især kapers, men også lidt dild byder sig til, og den må også have fået et pænt skud citronsaft, for den har en flot syre – noget der gør sig ualmindeligt godt til både fisk og fritter, der har fået et dyp i den gyldne brønd.

En lille smule mere gavmildhed med mængden af tartarsauce, og vi var røget helt i top – men de 5 svin er mere end fortjent.

Pris: 75 kr.


Bar’Sushi – Tarvelige tempurarejer

Det er forståeligt, at der er en hel del logistik og praktik, når man laver festivalmad. Af samme årsag ser man også en del convenience-food, mad der blandt andet inkluderer en del friture-retter, så man hurtigt og nemt kan lave noget velsmagende mad.

Af en sådan støbning mener jeg også tempurarejer er; det er vitterligt bare at købe nogle OK rejer pakket ind i pankorasp, tage dem ud af fryseren, fritere dem og servere dem. Varme. Tempurarejer skal være varme.

Når arbejdsopgaven er så simpel, så er det simpelthen ikke OK, at servere lunkne – grænsende til kolde – tempurarejer.

Rejen var da fin i smag og tekstur, og spicymayoen, som de fleste efterhånden kender, smagte dejligt og var tilpas krydret. Men rejerne var kolde, og det ødelægger det hele. Det er en ommer.

Pris: 65 kr. for 4 tempurarejer

Arkivbillede fra tidligere Tinderbox festival

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar