Top Banner

Tinderbox dag 2: Årets bedste festivalmåltid?

På andendagen af dette års Tinderbox blev der, modsat førstedagen, der stod på klassikere, indtaget en række spændende nye måltider. Varmen viste sig atter fra sin bedste side, omend en smule køligere og med lidt vind til dæmpe for følelsen af at blive stegt i solen. Folk er glade – os selv inklusiv – og årets sidste Tinderboxdag kan næsten ikke starte hurtigt nok.

Men inden det sker skal gårsdagens festivalmåltider anmeldes – og med mig i anmelderrygsækken har jeg en af årets (indtil videre) bedste festivalmåltider.


Torvekøkkenet – Wrap med kikærter og grillet aubergine

Vi startede dagen med en vegetarisk wrap fra Torvekøkkenet. Udover ristede kikærter, grillet aubergine og chilipesto var der en ordenlig omgang blandet salat. Man får et gigantisk måltid hos Torvekøkkenet, og generelt smager det også rigtigt lækkert – især de mundfulde hvor der er både kikærter og aubergine. Wrappen lider desværre af samme problem som rigtigt mange kantinesandwiches gør: Den er propfuld af gulerod, hvor det ikke helt virker til, at der er en mening med det, udover at det skal mætte og billigt i råvareudgifter. Et udmærket måltid der aldrig helt imponerer – til gengæld er det nok det sted hvor du får mest mad for dine penge.

Pris: 65 kr.


Snack & Blues – Fried halloumi burger

Flere af jer har nævnt Snack & Blues i stærkt rosende vendinger – og tak for det! Efter førnævnte wrap sprang jeg direkte på deres burger med dybstegt halloumi – altså friteret ost. Snack & Blues ligger inde i Moonshine området, og det er en vaskeægte skat af en spisebod. Først og fremmest er der sjældent lang kø, dernæst dufter det fantastisk mens man venter, og smagen… Ja tak.

Jeg var solgt efter første bid – en bid der sendte mig i festivalhimlen. Halloumien smager helt vanvittigt godt, men det er faktisk deres burgerbolle der imponerer mest. Helt perfekt svampet, velsmagende og grillet på begge sider. Deres kyllingeburger smagte jeg ved Hr. Rigeligtsmør, og den var også lækker.

Du skal have en burger fra Snack & Blues – og du går ikke galt i byen med nogen af dem. Men skal du vælge, så ville jeg springe på deres fried halloumi burger.

6 store stjerner. Kunne jeg give 7 så fik de det.

Pris: 65 kr.


Mr. Phan House – Kinesisk streetfood med masser af smag

Ud på den sene eftermiddag skulle jeg prøve noget jeg ikke har prøvet før: Bao buns. Længe har jeg haft et nysgerrigt øje til dem, men først nu blev det til noget. Bao buns er i korte træk dampede kinesiske boller, der fyldes med eksempelvis lidt kød og syltede grøntsager. Udgaven her var med lidt kød, gulerødder, koriander og frisk chili. Utroligt velsmagende og især de dampede boller har en spøjs – men lækker – konsistens. Ved siden af bao buns fik jeg også en bakke kinesiske hotwings. Har man kun fået industrivarianten er man her inde til en stor oplevelse. Vingerne var dejligt snaskede og marinaden smagte af væsentligt mere, end man er vant til. Chilien er bestemt tilstede, men det tager aldrig overhånd. En alt i alt god oplevelse, som du bør unde dig selv.

Pris: 65 for to Bao buns og 55 for en bakke hotwings.


Gorms pizza – Kartoffelpizza med gedeost og trøffelolie

Gorms er efterhånden blevet fast inventar på den danske festivalscene, og Tinderbox har da også taget imod de ultratynde pizzaer med kyshånd. Hos Gorms kan du købe en pizza med spicy salami (den ER spicy!) og en med kartoffel, gedeost og trøffelolie – jeg sprang på sidstnævnte. Gedeosten er mild i smagen og spiller godt op til den tynde kartoffel såvel som trøffelolie der binder det hele sammen i et utroligt delikat smagsbillede. Der er ikke så meget udenomssnak: det her er en god pizza. Punktum

Pris: 85 kr.


Planen for dag 3

Dagen i dag står forventeligt på lidt bistromad fra Pasfall og et godt glas vin, dernæst skal jeg utvivlsomt have en halloumi burger mere, og derfra er der dømt fri leg. Har du et tip til et sted jeg skal prøve, så tøv ikke med at skrive det herunder.

Vi ses derude!

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar