Tinderbox – Et paradis for madinteresserede festivalgængere

Du kan efterhånden ikke undgå på et eller andet plan, at have hørt om det nyeste skud på festivalstammen: Tinderbox. Tre dage med blandet vejr, høj musik, mad og fadøl i uanede mængder er nu forbi, og det er tid til at evaluere. Ikke på musikken for det lader jeg (de halvhjertede og næsten ikke-eksisterende) musikanmeldere om. Til gengæld vil jeg tage et kig på noget af al den fantastiske mad, som der heldigvis var rigelige mængder af på Tinderbox.

Desuden var der også en dejligt velassorteret specialølsbod og vigtigst af alt: Et vin og champagne område. Jeg kan slet ikke få armene ned over, hvor behageligt et område det var. Placeringen af området var intet mindre end genial, da man kunne se hele koncerter på den ene af de to hovedscener, og man kunne høre langt det meste musik fra den anden – alt imens der kunne blive konsumeret lækre passionsfrugt mojitos, læskende bobler fra Spanien, Frankrig og Italien eller lækre røde og hvide vine. Intet mindre end fantastisk. Faktisk så fantastisk, at jeg glemte at tage et billede af de herlige drikkevarer – beklager.

Til gengæld tog jeg et billede fra det opstillede pariserhjuls top, hvor vi bl.a. kan se en stor mængde mennesker til The Cardigans, og, vigtigst af alt, det fabelagtige vin og champagne område, som jeg for nemheds skyld diskret har markeret med en skriggrøn farve.

Vin og champagne

Vin og champagne

Festivalen var ét enormt overflødighedshorn af virkelig lækker mad. Som min kæreste Sabine så fint sagde det: “Der er så meget mad, som man gerne vil smage, men man kan umuligt nå det hele”. Og hvor havde hun ret. De mennesker jeg nød min festival sammen med, fik bl.a. smagt følgende:

  • Flæskestegssandwich fra Meyer
  • Burgermenu fra Bull Diner
  • Fish & Chips
  • Italiensk tapastallerken
  • Indisk karryret fra Ammi Jee’s
  • Diverse shawarma-ruller
  • Sushi fra Bar’ Sushi
  • Minestronesuppe
  • Gourmet hotdog
  • Og de andre ting som er glemt i Tuborg-øllets beruselse

Som det ses, så er der blevet konsumeret utroligt meget forskellig mad. For at dette ikke skal blive en 900 siders roman, har jeg udvalgt de for mig to madmæssige højdepunkter.

Vi starter med den frisklavede sushi, som kokkene fra Bar’ Sushi i Odense stod bag. Der var op til flere forskellige stykker at vælge mellem, og de så alle sammen utroligt lækre ud. Derudover var der en masse tilkøbsmuligheder i form af tangsalater, tempurarejer og lignende. I bunden af menukortet var muligheden for at få 20 stykker sushi efter kokkens valg for 200 kr. – det blev den model Sabine og undertegnede sprang på.

Sushi og gourmet hotdog på Tinderbox:

På bambusfadet ses der 4 stk. tempurarejer, syltet ingefær, wasabi og en lækker spicy dressing. Sushistykkerne var af variende karakter. Fælles for dem alle var det, at de ikke var synderligt udfordrende – noget som. Vi fik stykker med tun, reje, krabbe, laks, avocado, tempurareje og friskost samt et par stykker jeg har glemt. Variationen var ikke så stor, men det gør ikke så meget, for kvaliteten var høj. Meget høj. Det var frisk og velsmagende fisk, og tempurarejerne var helt fantastiske.

Den generelle kø til Bar’ Sushi på Tinderbox vidner også om, at vi langt fra var de eneste, der havde fået øjnene op for den delikate japanske spise. Bakken vi fik, var stor nok til at stille den værste sult for to mennesker, og til 100 kr. pr. person (på en festival vel at mærke) er det så tæt på definitionen af et røverkøb, som vi overhovedet kan komme.

Sushi og tempurarejer

Sushi og tempurarejer

Min personlige favorit var dog af en helt anden karakter. Jeg mødte den for første gang på Northside festival 2014. Den er en klassiker blandt mange, nok mest fordi den tager en af verdens mest usexede retter, og gør den fræk, lækker og indbydende. Der er “selvfølgelig” tale om en Gourmet Hotdog.

Vi har her at gøre med en sag, der består af økologisk fuldkornsbrød, pølse fra Hanegal, uanede mængder hjemmesyltede rødløg, syltede agurker, hjemmelavet fennikelremoulade og verdens største “knips” urter på toppen.

Lad mig sige det med det samme: Jeg elsker syltede rødløg. Det smager så utroligt godt, og hvis du samtidig har lidt fedme-fornemmelse (i dette tilfælde fra pølsen og remouladen), så er det et perfekt syre-modspil stopfyldt med velsmag. Gourmet Hotdog er mig bekendt at finde både på Northside og Tinderbox, så når vi rammer festivalsæsonen 2016, hvor du selvfølgelig kigger forbi Tinderbox, så giv denne herlige sag et skud – du vil ikke fortryde det. Den herlige sag koster i øvrigt kun 45 kr. Et vaskeægte kup til en festival!

Gourmet hotdog

Gourmet hotdog

Tinderbox 2015 er slut, og en almindelig hverdag kan atter genoptages. De næste dage vil overvejende stå i Roskilde Festivals tegn hos medierne, men når vi rammer uge 28, så vil forholdet mellem de forskellige festivaler unægteligt blive taget op igen.

Min klare holdning, som menig festivalgænger er, at Tinderbox 2015 var en KÆMPE succes.

Jeg kan godt forstå, at Roskilde, Smukfest, Nibe og Jelling ryster i bukserne – for der er kommet en seriøs konkurrent, og hvis bundniveauet ikke holdes utroligt højt hos førnævnte festivaler, så vil Tinderbox utvivlsomt overhale dem indenom. Alt dette kommer heldigvis os forbrugere til gode, da det normalvist er de bedste der overlever – og i sidste ende er vi jo blot ude efter et par gode dage med godt selskab, god musik samt lækker mad og drikke – alt sammen noget Tinderbox leverede til fulde i deres åbningsår.

 

 

 

Festival

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.