SMUK: Tømmermænd, håndmadder og smagfulde mundfulde

På sidstedagens Smukfest er der for mange tale om ren overlevelse. Tømmermænd og mange tilbagelagte gang-kilometer har sat sine præg, og således starter dagen med at både jeg og mine lejr-venner søger mod steder af Bøgeskovens menukort, som næppe ville blive ænset et blik på en almindelig tirsdag. Men rullepølse lyder lige pludseligt som det rigtige til morgenmad, og en hel flok kan stoppe brat op, fordi én har fået øje på et sted at købe toast.

Jeg ville elske det, hvis disse primitive kulinariske valg også kunne imponere. Bare en smule.

Men det er stort set ikke lykkedes for nogen i år.

Til gengæld imponerer både chorizo balls, sushi, Canblau og en klassisk kartoffelpizza, som er fantastiske eftermiddags/aftensmåltider.


KFUM · Spejdernes franskbrødsmadder

Det er næsten grænsende til åndsvagt at hente ’frannere’, men jeg spiser så sjældent rullepølse, så hvorfor ikke? Straks fik jeg svaret på, hvorfor jeg har forladt både rullepølsen og det klassiske hvide franskbrød. Det kan ikke noget – andet end minde mig om min barndom, hvor der var knap så mange formaninger om hvidt brød og tandsmør.

3 stk. 40 kr.


Måltid

I starten af Sherwood ligger den gigantiske madbod ”Måltid”. Den ligger der for at tage morgentrykket, og den ligger der for at tage natmadstrykket. Pølsemix, franske hotdogs og parisertoast. Jeg forsøgte mig med parisertoasten, som jeg hjertens gerne vil belønne med helt op til 3 svin, hvis den er lavet korrekt. Men skinken er uambitiøs. Osten skal ikke være cheddar men emmentaler – og så må brødet gerne være, hvad hedder det nu? Nå jo! Toastet. Det lykkedes simpelthen Måltid at servere mig en toast, hvor brødet var mindre end halvt ristet.

2 stk. 50 kr.


Pizza Bro

Her fik jeg forløsningen for tømmermændsspise. En pizza langt over middel med sin sprøde bund og lækre fyld af kartofler. Noter på de brændte kanter af bål på den gode måde – og dertil forbipasserende, der spørger, hvor den er købt vidner om en madoplevelse, der er værd at gå langt efter.

90 kr.


Chorizo balls

Ved den scene, der hedder Udsigten ligger et lidt hemmeligt hjørne af boder. Her fandt jeg to lyshårede gutter i en bod med chorizo balls. Jeg fik ikke navnene, men de lignede begge to en Mathias, og de forklarede mig, at disse deepfry-sager er frikadellefars mixet med snittet chorizo. Herefter rullet i japansk panko rasp og så friturestegt. En fantastisk fest for smagsløgene. Hvis du er til chorizo, så er det et must at stikke til det hemmelige hjørne ved Udsigten, og kigge efter en (eller to), der ligner en Mathias.

4 stk. 49 kr.


Yutaka Sushi

Når man beder om sushi på en festival, så tager man utvivlsomt en chance, men du kan trygt hente dit sushi-fix hos Yukata. Nigiri, den med ris og et stykke laks henover, synes jeg, er den sværeste, at få en oplevelse ud af – men den smagte fint. Det hjælper, at der er god riv i wasabien, som nogle gange kan være en for mild fornøjelse. Oplevelsen blev ikke mindre god af maki-rullerne, så jeg stod tilbage veltilfreds efter min express box med 8 stykker.

Man kan nemt finde dårligere sushi.

8 stk. 100 kr


l’Cobert de CANblau

Imponerende spanske håndmadder. På hvidt brød smukt balancerende tortilla toppet med krebsehalesalat skal fra tallerkenen og op til munden. Jeg er i tvivl, om mit måltid om halve sekunder ligner et væltet julefrokostbord, men nej. Det stryger fint op uden at miste fæstet, og de tre kusiner udi konsistens er en vederstyggelig fornøjelse. Den bløde krebsehalesalat rammer loftet i munden, mens tænderne går gennem den fluffy tortilla. Brødet er kun på kanten til sprødt, og nemt at bide over, hvorfor mundfulden alene er en fornøjelse. Smagen følger efter, og jeg er i tapas-himlen. Sortfodsskinken og manchegoen kan desværre ikke helt følge trop, men jeg overgav mig allerede fra synet og den første bid.

3 stk. Pintxos 50 kr

 

Festival

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.