Sådan griller du en Wagyu bøf

REKLAME: Dette indlæg er en reklame, og er lavet i samarbejde med WagyuPusher. Jeg har, som altid, fået redaktionelt frie tøjler, og jeg står fuldt og fast inde for indlæggets indhold og postulater.
Forfatter: Mads Vindfeld Andersen
No ratings yet

Ingredienser

 • Wagyu bøf I den størrelse og kvalitet, du ønsker
 • Neutral olie

Sådan gør du

 • Tag din bøf ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning- gerne en time før.
 • Fyr op for grillen – fuld smæk på, den skal være varm. Meget varm.
 • Pensl din bøf med neutral olie på begge sider, læg den på grillen og giv den et minuts tid på hver side, til den har en flot stegeskorpe/stegeriller. Mål temperaturen i midten af bøffen med et stegetermometer – du skal sigte efter ca. 49 grader for en medium/rare bøf (med hviletiden stiger temperaturen til omkring 55). Er temperaturen ikke, som ønsket, steger du den blot videre og vender bøffen ca. hver 30 sekund – det går stærkt, så hold øje
 • Lad bøffen hvile i 15 minutter, salt den god (der skal mere til, end du tro) – skær i flotte skiver og servér.

Noter, tips og tricks

Jeg kan ikke understrege nok hvor vigtig hviletiden er. Du må ikke springe den over!
TIP: Hvis du gerne vil have de smukkeste grillstriber på begge led, kan du rotere bøffen 90 grader efter 30 sekunder (på hver side)

Du skal grille din wagyu bøf

Jeg har i endda noget tid slået på tromme for, at man skal udvælge sine råvarer med omhu. Hellere lidt mindre, men bedre, hvis man spørger mig.

Præcis det hører en god bøf ind under. For en god bøf er altså (meget) mere end metervaremalkeko (intet ondt om malkekøer, i øvrigt). Wagyu er en kvægrace, der netop er kendt for at give kød af ypperste kvalitet, og det med en fedtmarmomering der får det til at kilde alle de rigtige steder.

En sådan bøf er også kostbar, så det er vigtigt, at tilberedningen er lige i skabet – så man får fuld valuta for sin kødinvestering.

Wagyupusher har kødet til dig

Netop Wagyu kød kan du, knapt så overraskende, finde hos Wagyupusher – en dansk webshop der specialiserer sig primært at få det bedste Wagyu kød ud til danskerne. Du finder alt fra store bøffer, tomahawk-udskæringer, stege og Wagyu stegefedt – derudover også en række specialiateter.

Kødet er gradueret ud fra en MBS-graduering (Marbling Beef Standard) – denne definerer fedtmarmoreringen i kødet – jo højre desto bedre, hvis man spørger undertegnede.

Nedenstående er hhv. MBS 6-7 (øverst) og MBS 8-9 (nederst) – begge var i øvrigt fremragende, men den nederste tog sejren, hvis man absolut skal sammenligne.

En god bøf på grillen

I min optik er noget af det bedste, man kan gøre ved en (seriøst) god bøf, at grille den.

For det første er der bare noget ualmindeligt livsbekræftende ved at stå udendørs og tilberede sin mad – stemningen bliver en anden, om man vil. Og så smager det jo bare himmelsk – og ja, det gør det også når man bruger gasgrill (som jeg gør).

Det vigtigste er egentlig, at du kan få nok varme på. Slatne kul, lav til middelvarme og engangsgriller er bandlyste – der skal smæk på grillen, så vi kan få den rette stegeskorpe. Og så skal der være fokus.

4 essentielle tip for den perfekte bøf på grill

Der findes et væld af religioner, når der skal steges kød. Dybest set tror jeg at der er flere veje til bøf-nirvanaet, så hvis du hører til dem, der enten græder eller griner over at salte bøffen før grillning, så er der altså også plads til dig.

De tricks, jeg over tid har hæftet mig ved, når bøffen skal grilles perfekt, kan kortes ned til 4 simple tips:

 1. Temperér din bøf – den skal ud i stuetemperatur mindst 30 minutter før tilberedning
 2. Sørg for at pensle din bøf med lidt neutral olie (det er så super ærgerligt når bøffen hænger fast på grillen)
 3. Brug stegetermometer – du er ikke en dårligere kok fordi du bruger stegetermometer. Tværtimod er du en klogere kok.
 4. Lad bøffen hvile når den er grillet færdig. Og nej, du skal ikke lige skære et hjørne af først. Du skal lade den hvile i fred, som man siger.
Det kan anbefales at være flere ved grillen (med et glas vin i hånden)

Ingredienser i denne opskrift

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

1 Kommentar

 1. Jeg er ikke uenig i din fremgangsmåde, men finder den besværlig med stegetermometret.

  Det er nemmere at stege den efter tykkelsen. Huskereglen er 1 minut på hver side per cm tykkelse af bøffen for en mediumrare bøf.
  Altså en 3 cm bøf skal have 3 cm på hver side ved ekstrem varme. Skal den være medium, så læg et minut til per side.
  Dette giver de bedste bøffer med sikkerhed – hver gang – og uden brug af termometer.

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?