Roskilde Festival: Råt er godt

Indløbet til Roskilde begyndte i går kl. 17:00 (nærmere 16:55, da folk ikke kunne vente med at få sikret sig pit-armbånd til Eminem). Madsvin (og Medsvinet, Alexander) er naturligvis tilstede – i den gode smags tjeneste.

Mens andre stormede mod Orange scene, så skyndte vi os mod det populære Food Court område – Roskildes eget street food marked. Er du på Roskilde bør du give stedet et kig – der er unægteligt noget for enhver smag, og så er det altså bare lækkert at kunne vælge og vrage, som man lyster, uden at skulle gå en hel festivalplads rundt.


Duck It – Burger med confiteret and

Hos Duck It sælges der to spiselige ting: En burger med confiteret and og en stor gang eddikefritter. Jeg sprang på førstnævnte, da det lød lækkert. På papiret er det også en god idé, men udførelsen var til den kedelige side. Brioche bollen var underligt tør, og så var den kun varm på den øvre halvdel, mens den nedre var decideret kold. Kødet var ikke ordenligt opvarmet og fremstod en anelse tørt. Jeg tilkøbte en skive ost – bare fordi jeg kunne – den var ditto tør og kedelig. De syltede rødløg forsvandt desværre under anden, men spiser man dem alene, så bliver man også belønnet – fremragende syltede rødløg.

Det er ikke fordi burgeren er decideret dårlig – den var bare kedelig. Om det var startvanskeligheder – eller ej – skal jeg ikke kunne sige. Prisen er i øvrigt alt, alt for høj i forhold til hvad man får.

Øv.

Pris: 85 kr. (+5 kr. for ost)

Burger med confiteret and

Burger med confiteret and

 


Kuma – Chicken Nanban

I den helt anden boldgade sprang mit Medsvin, Alexander, på en gang japansk føde hos Kuma, her i form af dybstegt kylling med en japansk kartoffelsalat. Hånden på hjertet: Ingen af os har hørt om japansk kartoffelsalat før, men det er altså en ting. Der hvor den adskiller sig er ved brugen af en japansk mayonnaise (sojaolie og riseddike som de største forskelle) og æg.

Køn er retten ikke. Kyllingen er dejligt sprød og smager egentlig OK – mangler tilsmagning. Kartoffelsalaten var kedelig – manglede lidt bid og igen tilsmagning.

Pris: 70 kr.

Chicken Nanban

Chicken Nanban


TATAR – Klassisk og knapt-så-klassisk tatar

Jeg elsker tatar. Det gør medsvinet også. Så kort kan det siges. Derfor er det også et stærkt grundlag for et venskab mellem TATAR og undertegnede. På Heartland nød jeg en tatar med fjordrejer – her på Roskilde har man justeret ambitionerne en smule, og man “nøjes” med klassisk rørt tatar samt en mere moderne variant med estragoncreme og rugbrødscrumble. Førstnævnte kan man ikke sige noget ondt om – den smager dejligt og mildt, men bliver alligevel interessant med de kraftigt smagende kapers, som der i øvrigt gerne måtte have været lidt flere af. Et lille drys salt ekstra havde gjort godt – men det er nok en personlig præference. Bollen, som tataren serveres i, var tør og kedelig – den er åbenlyst kun tilstede for at give ekstra mæthed.

Den moderne variant havde noget mere at byde ind med. Kraftig estragonsmag, utroligt delikate stykker af sprødt rugbrød og hele, friske ærter. Estragonen var gennemtrængende men blev hele tiden afrundet af de friske ærter – dejlig tatar som gav smil på læben hos både Mad- og medsvin. Desværre blev denne tatar også serveret i førnævnte bolle, hvorfor vi ikke kan give mere end 4 stjerner.

Pris: 65 kr.

 

2x Tatar

2x Tatar


Snack & Blues – Fried halloumi burger

På Tinderbox kunne jeg slet ikke få armene ned over hvor god Snack & Blues’ fried halloumi burger var – og den oplevelse ville jeg naturlig gerne gentage på Roskilde Festival. Forventningerne var måske usundt høje, men når man tidligere sætter barren så højt, må det være sådan. Til tonerne af Trent Reznor kunne vi smage den fantastiske halloumi – der er noget nærmest seksuelt over friteret ost. Desværre var bollen ikke på det tårnhøje niveau, som den var på Tinderbox. den var kold og tør, og så er det altså svært at blive til en god burger. Kommer bollen tilbage på fordums niveau, så ryger karakteren også helt til tops igen.

Pris: 75 kr.

Fried halloumi burger


Har du et godt tip?

Sidder du inde med det perfekte Roskilde-tip, så kast det i vores retning. Det kan du gøre herunder, på Facebook eller på Instagram.

God festival!

Festival

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.