Roskilde Festival – Her skal du spise!

Festivaldækningen på Madsvin er i år udvidet betragteligt, og naturligvis er Roskilde Festival – som landets største festival – en del af programmet. Jeg har, størrelsen af festivalen taget i betragtning, medbragt assistance, så vi forhåbentligt kan nå størstedelen af alle de spændende madsteder, som Roskilde Festival nu engang har at byde på. Mit med-svin hedder Alexander, og ham vil du komme til både at se og læse mere til.

For at du bedst muligt kan navigere rundt i de væld af madboder, der er på Roskilde Festival i år, får du hermed vores bud på 7 steder, hvor du bør spise.

Obs: For god ordens skyld gør jeg opmærksom på, er næsten alle nedenstående bud kun kan nydes under musikdagene.


Ris8 – Risotto i alverdens afskygninger

En bod der sælger Risotto? Ja tak. Noget af det bedste fra det italienske køkken, er utvivlsomt den klassiske risotto – en ret der kombinerer gode mængder af Madsvins favoritingredienser: Smør og parmesan. Ris8 disker op med hele tre forskellige slags risotto: En for kødelskeren, en for vegetaren og en for veganeren – med andre ord er der ingen undskyldning for ikke at nyde cremet risotto til tonerne Nick Cave, Eminem eller hvem du nu helst vil nyde risotto til!

Hvor? – Food Court
Prisleje – 55 – 75 kr.

Foto: Ris8cph

Foto: Ris8cph


Madklubben – STEAK’N’BÉARNAISE BURGER (ja, med store bogstaver)

STEAK’N’BÉARNAISE BURGER. Så kort kan det siges. En fuldfed burger med tyndtskårne møre stykker oksestriploin, hjemmesyltet løg, grønt og en gang béarnaise – det tog ikke mig mange overvejelser at sætte Madklubben på denne liste. Er du i ekstra godt humør tilbyder de en “menu” med førnævnte burger, trøffel-popcorn og en organisk chokolademælk. Ja tak.

Hvor? – Art Zone / Tæt på Gloria
Prisleje – 70 kr. for burgeren og 110 kr. for en menu

Foto: Madklubben

Foto: Madklubben


Duck It – Pulled Duck (confit de canard) og briochebolle

Hos Duck It kan du sætte tænderne i en saftig og fedtet andeburger bestående af confit de canard (andelår tilberedt i rigelige mængder andefedt), frisksalat og en efterhånden temmelig anerkendt “duck it” dressing – og nå ja, du kan også få en skive ost i – bare fordi. Er det ikke nok (eller er det for meget), så byder Duck It også på Vinegar Fries, som naturligvis også kan toppes med lidt andekød og dressing.

Hvor? – Agora J og Food Court
Prisleje – 45 – 90 kr. 

Foto: Duck It

Foto: Duck It


Hooked – Anerkendt streetfood bar serverer lobster rolls

På Heartland missede jeg Hookeds famøse lobster roll. På Tinderbox havde de den ikke med. Men på Roskilde er den tilbage igen, og jeg kan love dig for, at jeg kigger forbi. Kort fortalt består deres lobster roll af et brioche hotdogbrød, hummer, syltet selleri, mayonnaise og purløg. Simpelt og utvivlsomt lækkert.

Også hos Hooked kan du købe eddikefritter der akkompagneres af en gang estragonmayo. Fritterne fik jeg til Tinderbox – de er gode. Meget gode.

Hvor? – Food Court
Prisleje – 35 – 75 kr.

Foto: Rigeligtsmør.dk

Foto: Rigeligtsmør.dk


Snack & Blues – Fantastisk Fried halloumi burger

På Tinderbox scorede Snack & Blues absolut topkarakter for deres Fried halloumi burger, og jeg kan med ro i maven anbefale alle at give dem et visit. Burgerbollen er blandt de bedste jeg nogensinde har fået, og den fritterede halloumi vil dig kun det bedste. Skal der kød i er deres kyllingeburger ditto lækker – men prøv dem begge. Du vil jo gerne.

Hvor? – Arena
Prisleje – 75 kr.

Fried halloumi burger


TATAR – Fordi råt er godt!

Roskilde Festival bliver beriget af TATARs tilstedeværelse – og hurra for det. Jeg har haft fornøjelsen af at prøve deres udvidede tatar på Heartland Festival, og jeg er slet ikke i tvivl om, at TATAR bliver besøgt igen. Med sig har de en klassisk rørt tatar samt en oksetatar med estragoncreme og rugbrødscrumble.

Har du prøvet tatar? Så ved du at du skal kigge forbi.

Har du ikke? Så er det en oplagt mulighed at prøve det nu.

Hvor? – Art Zone / Gloria
Prisleje – 65 kr.

Tatar - Dog uden fjordrejer på Roskilde

Tatar – Dog uden fjordrejer på Roskilde


Streetpolenta – Cremet velsmag

Hos Streetpolenta sælger man – ikke overraskende – polenta. Kort sagt er polenta en slags grød lavet af majsmel (det smager meget bedre end det lyder). Streepolenta serverer deres polenta i alverdens forskellige måltider, og du kan bl.a. se frem til polenta med italienske pølser og svampe og polenta med blåskimmelost, sprød bacon og ristede valnødder. Faktisk er der hele fire slags polenta – og du vil med sikkerhed finde en, der matcher dig.

Hvor? – Agora J (ja, du skal på en gåtur)
Prisleje – 50-70 kr.

 

Festival

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.