Roskilde Festival: En burger med bearnaise!

På Roskildes andendag fik vi noget mere tid til at smage på lækkerier, både fordi vi fik en hel dag på pladsen, men også fordi musikprogrammet ikke helt tiltalte os før kl. 16, hvor First Aid Kit sendte deres countrysange ud til stort velbehag. Dagen bød på den måske mest vulgære festivalspise jeg til dato har indtaget – og hurra for det.


Zahida – Chicken Keema (pakistansk kyllingeret)

Vi starter hårdt ud med autentisk pakistansk mad i form af Chicken Keema. Maden stammer fra Punjab-regionen, og fra første mundfuld er man ikke i tvivl om, at her er tale om nogen der har styr på deres tilsmagning. Det skriger af mellemøstlig mad: intenst og krydret: ingefær, chili og koriander som de mest heftige smagsudtryk. Varmen, som retten giver, er imponerende – hverken for stærk eller for mild. Den er lige præcis hvor den skal være.

Eneste kritikpunkt er fordelingen af chicken keema og ris – der er for lidt chicken keema.

Det er et oplagt måltidet til de sene timer, når du har lyst til lidt ekstra varme og hygge.

Pris: 75 kr.

Chicken Keema
Chicken Keema

Malawa – Sprøde vegetar wraps

Jeg elsker vellavede vegetariske retter, og det tog mig ikke mange sekunder at beslutte mig for at prøve en wrap fra Malawa. Her er tale om det israelske køkken i form af en lækker, sprød wrap med hummus, tahini, æg, forårsløg, persille og rød peber. Det grønne er friskt, hummusen velsmagende og wrappen er sprød. som den skal være det. Jeg savner lidt modstand – den kører lidt for meget i ét smagsspor. Lidt lime eller chili havde gjort godt.

Vil du have noget friskt og grønt er det et fornuftigt bud.

Pris: 65 kr.

Vegetar wrap
Vegetar wrap

Streetpolenta – Polenta i afkrogen af Roskilde Festival

Hjemmefra har jeg selvfølgelig lavet min mad-research, og Streetpolenta poppede positivt ud, da man sjældent ser polenta i festivalregi. De holder til i det absolut fjerneste hjørne af Roskilde Festival – Agora J – så der kan gemme sig en lang gåtur, alt efter hvor du holder til, mens du læser dette.

Vi sprang på en polenta med oksestuvning som af uransagelige årsager blev toppet med ærteskud. Polentaen var smagløs og til den lidt tynde side. Stuvningen var af en lidt underlig størrelse. Den smagte på sin vis udmærket til at starte med, men som den blev kølet bare en anelse ned begyndte den at smage lidt af konservesmad fra de nedre hylderegioner. Ærteskud på toppen gjorde heller intet godt – det er en uskik at pynte sin mad med noget, som ikke bidrager med noget til det samlede smagsbillede.

På den positive side var det den sødeste betjening vi endnu har mødt – men det ændrer desværre ikke på en temmeligt skuffende polenta.

Pris: 70 kr.

Polenta med oksestuvning
Polenta med oksestuvning

La Boca – Paella

Efter den lange gåtur til Agora J havde vi brug for noget at styrke os på inde på festivalpladsen igen. Som (næsten) altid peger madkompasset mod Food Court; denne gang hos La Boca de Malbeck, der serverer Paella.

Paella er, når det er bedst, intet mindre end fantastisk. Helt deroppe er vi ikke her. Bevares, paellaen er behagelig, og du får en fornuftig oplevelse. Underligt nok har man fra La Boca ikke helt tillid til smagen af sin paella. Der står salt fremme ved skranken, hvilket selvfølgelig er bedre end at være tvunget til at spise undersaltet mad, men personligt tror jeg bare, at jeg havde smagt min paella til selv, var jeg manden i køkkenet.

Selvom der skulle være safran i paellaen, kommer denne ikke rigtigt frem, det gør til gengæld korianderen – på både godt og ondt (jeg synes den er lidt for gennemtrængende). Der sendes en skive citron med paellaen – livsnødvendigt, hvis man spørger mig.

Kyllingen er saftig, blæksprutteringene fine og rejerne temmeligt ligegyldige.

Portionen er gigantisk – vi var to der delte den, og vi blev mætte. Her er tale om god value for money, og selvom der er enkelte kritikpunkter, så får du altså meget velsmag for dine penge.

Pris: 85 kr. (100 kr. hvis du køber en virgin Sangria med)

Paella
Paella

Madklubben – Den sagnomspundne Steak’n’Bearnaise burger

Endelig skete det. I de tidlige aftentimer stillede vi os i kø til steak’n’bearnaise burgeren fra Madklubben. Køen var lang, men logistikken hos Madklubben spiller perfekt, og få minutter efter står vi med vores burger, trøffelpopcorn og økologisk chokolademælk i hånden. Da vi får udleveret vores burger er der en klat bearnaise på burgeræsken, dette reddes behændigt af ekspedienten der med et glimt i øjet noterer, at her altså er tale om en særligt greasy burger.

Og det var den.

I æsken ligger et ragnarok af kød, bearnaise og en blød og saftig brioche bolle. Især sidstnævnte har været tiltrængt på denne festival, hvor tørre, kolde boller har været normen. Kødet er godt krydret og saftigt, bearnaisen fed og tung – ikke helt som en rigtig bearnaise, men jeg forventer heller ikke den håndpiskede variant på en festival (selvom det havde sendt karakteren helt til tops). De syltede rødløg prøver at balancere burgeren – uden held. Her er tale om ægte vulgær mad, og det er på den fede måde.

Vi siger hurra og kvitterer med 5 velfortjente svin.

Pris: 70 kr. (110 for et sæt med popcorn og chokolademælk)

Burger: Steak'n'Bearnaise
Burger: Steak’n’Bearnaise

Bonus tip: Milkshake fra Hansens Flødeis

Kort efter vores bearnaise burger var vi i ualmindeligt god stand. Let (bearnaise)-svedende gik vi mod Orange Scene, en rute der bragte os forbi Hansens Flødeis. Her bliver der langet milkshakes ud til den store guldmedalje, og hvad er bedre til at skylle fed og vulgær mad ned med, end en milkshake med en fedtproducent der er sammenlignelig med en double cream (altså den sjove af piskefløderne).

Vi bestilte begge en chokolademilkshake – og den er intet mindre end fantastisk. Milkshaken er lavet på kvalitetsis – og dét smages. Man får en halv liter for sine 65 kr. – i starten virker det som en god idé. I takt med at man nærmer sig bunden virker opgaven uoverkommelig. Det skal de nu ikke klandres for – man kan jo bare dele.

Lækker milkshake som er den lidt høje pris værd.

Pris: 65 kr.

Chokolademilkshake
Chokolademilkshake

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

2 Kommentarer

Skriv en kommentar