Roskilde: Endelig nåede vi toppen!

Det lykkedes. Årets første sekssvinede spiseoplevelse er i hus – faktisk blev det til hele to af slagsen. Vi kørte en god mængde mad indenbords i går (hele 7 måltider blev det til), og vi ramte alt fra bunden til den absolutte top. Hvis du er her i dag – og det er du, for du skal jo høre Gorillaz, så skal du altså unde dig selv noget af den helt gode mad – den er din tid værdig.


Ris8 – Green Viking – en vegetarisk risotto

Man skulle næsten tro, at undertegnede ikke spiser kød, taget mængden af vegetarisk og vegansk mad i betragtning. Det er nu ikke tilfældet – jeg holder bare så eminent meget af gode grøntsager.

Hos Ris8 har man to risottoer – en med kylling og bacon og en anden med ærter, asparges, sort quinoa og frisk burrata – jeg blev nødt til at springe på sidstnævnte. Himmelsk spise. Dejlig fedme, god konsistens på risottoen og burrata smager bare fantastisk. Den store portion er alt, alt for stor – og du kan så rigeligt nøjes med en lille, eller dele en stor hvis I er to. God værdi og smag for pengene.

Pris: 75 kr.

Risotto
Risotto

Mikuna – Vegansk burger

Mit medsvin, Alexander, anbefalede et tage en burger fra Mikuna, et sted han har besøgt i Aarhus. Den fremviste burger så også ualmindeligt indbydende ud – så vi sprang på et eksemplar med hjemmelavede, sprøde løgringe, syltet kål, vegansk barbeque “kød”, aioli og den skønneste chilimarmelade. Kålen er sprød, løgringene ditto sprøde og “kødet” smager vidunderligt. Men der hvor det hele går op i en højere enhed er i mængden af snask, hvor især chilimarmeladen, der på ingen måde er stærk, bringer et smil på læben.

En seksstjernet oplevelse. Intet mindre.

Pris: 75 kr.

Vegansk burger
Vegansk burger

Hooked – Lobster roll og eddikefritter

Ingen Roskilde uden en hummerrulle, eller lobster roll, som den så fint hedder. Vi bestilte sættet med eddikefritter til, og der er altså ikke så meget pis. Saftig brioche hotdogbrød fyldt med fløjlsblød hummersalat – lækkert. Eddikefritterne er dejligt sprøde og har en behagelig syre fra eddiken, der i min optik klæder friture utroligt godt. Den medfølgende estragonmayonnaise er egentlig god, men fordi fritterne er så gode i sig selv, er den ikke nødvendig (men stadig god). Velsmag på alle hylder, og endnu en sekser givet herfra.

Pris: 75 kr. + 35 kr. for fritter

Lobster roll og eddikefritter
Lobster roll og eddikefritter

Porchetta & Poutine – Porchettasandwich og en gang poutine

Næste måltid blev en sandwich med porchetta – en spise der normalt behager mig, da jeg elsker porchetta. Hos Porchetta & Poutine serverer man dog en temmelig uambitiøs en af slagsen. Kødet smager egentlig fint af urter, men herfra går det så helt galt. Sværen er slatten og sej, bollen tør og kedelig og sandwichen er proppet med mayonnaise/dressing uden noget der reelt set er sprødt og lækkert i sandwichen, som der bør være det.

På den anden side fik vi så en gang poutine, der normalvist skal være en gang fritter med sovs og ost – her fik vi fritter med porchetta og forårsløg såvel som store klumper af kold ost. Helt ærligt, det var uacceptabelt – så kort kan det siges.

Pris: 60 kr. + 55 kr. for poutine

Porchetta og poutine
Porchetta og poutine

Ramen Copenhagen – Chicken ramen

Ud på aftentimerne skulle vi have noget at varme os på – det blev til en gang ramen med kylling. Nudlerne i vores suppe var dejlige og velsmagende – suppen varm og ualmindeligt stærkt – men det var altså fordi vi fik hældt lidt for meget krydderiblanding i – grundsuppen er særdeles let at spise. Forårsløg skal der til, og de gav den dejlige kant, som denne ramen så fint kan bruge. Man bliver ikke overvældet af velsmag – til gengæld får man et solidt måltid mad uden så mange dikkedarer.

Pris: 75 kr.

Ramen med kylling
Ramen med kylling

Gorms pizza – Pizza med spicy salumi

Gorm er populær på samtlige festivaler, hvor hans pizza er repræsenteret. Pizza og festival er da også et match made in heaven – især når det er lavet ordenligt. Og det er det hos Gorms. Normalvist køber jeg den hvide pizza med gedeost, men for variationens skyld sprang vi på udgaven med spicy salumi (sådan staves det) – og den er spicy, men ikke decideret stærk. Bunden er tynd, sprød og lækker – også for en som mig, der ellers foretrækker den napoletanske og let tykkere pizzabund. Osten er velsmagende. Tomaten er velsmagende. Pizzaen er velsmagende, og vi kvitterer med 5 svin.

Pris: 85 kr.

Spicy Salumi pizza
Spicy Salumi pizza

Gringo Nachos – Nachos med kødsovs, ost og dyppelse

Er man på Roskilde Festival kan man ikke rigtigt komme uden om Gringo Nachos – en bod der har været siden min første festival, der altså fandt sted tilbage i 2007. Nostalgien dikterer sprøde majschips med uanede mængder ost og tvivlsomme dyppelser – osten er der sidenhen skruet ned for, og dyppelsen er stadig tvivlsom, hvor salsaen nok er det der kommer mest i nærheden af at være autentisk.

Der manglede ost, og de (tilkøbte) jalapeños har intet stærkt at byde på. Overhovedet. Kødsovsen får tankerne over mod pulvervarianterne fra færdigretsproducenterne, og retten er samlet set for kold. Der kan ikke rigtigt siges andet, end at her er tale om en regulær skuffelse.

Når man laver mad i stor stil vil der unægteligt ske fejl – men at servere nachos der åbenlyst har stået alt for længe på bordet er ikke godkendt.

Og så er det alt for dyrt.

Pris: 78 kr. + 10 kr. for jalapeños

Nachos med kødsovs
Nachos med kødsovs

Sidstedagens anmeldelser

På Roskildes sidste festivaldag afprøver vi et nyt format. Tanken bag festivaldækningen har altid været, at du som læser skal kunne bruge anmeldelserne mens du er på festivalen. Derfor vil dagens spiseoplevelser blive dækket på Madsvins Instagramprofil i form af mini-anmeldelser.

God festival!

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar