Fredag på NorthSide – Sommervejr er isvejr

Solen står højt på en skyfri himmel mens Gnags’ ’Lav Sol Over Århus’ brager ud gennem højtalerne. Hvis vi ser bort fra at solen står lidt højere end lavt, så leverer de musiske historiefortællere et næsten perfekt lydtapet, mens vi spankulerer henover pladsen på jagt efter vores næste måltid.

Humøret er højt, maverne rumler en smule og musikken spiller. Vi kigger til højre, vi kigger til venstre og beslutter os så for, hvor vi skal starte. Så tag med rundt på NorthSide dag 2, hvor Madsvin endnu en gang tager dig i hånden, og guider dig gennem NorthSides overflødighedshorn af velsmag, pirrende dufte og kulturelle køkkener. Og for at slutte samme sted som vi startede med Gnags, så er det nu altså en ret så dejlig morgen i Smilets By.


Blue Oysters Bar – Er østers festivalspise?

Østers fra Blue Oysters Bar

Jeg ved ikke om referencen er derfra, men, når jeg tænker på Blue Oysters Bar, så kan jeg ikke lade være med at tænke på baren i Politiskolen, men nok om det. Blue Oysters Bar byder helt simpelt på to ting: Østers og søkogte jomfruhummere. Vi hoppede ombord og bestilte 10 østers til 200 kr. Hverken dyrt eller billigt, men egentlig meget godt prissat på en festival. Da vi bestilte, kunne vi se, at der stod to store fade med åbne østers. Vi spurgte om vi kunne få nogle, der ikke var åbnet på forhånd, men blev fortalt at de var helt nyåbnet og at de også var åbnet på forhånd, for at kunne fjerne skaller. Vi gik med på præmissen og fik lidt mango vinaigrette ovenpå. Den tilføjede en smule varme og sødme til den friske havsmag. Selvom vores østers var åbnet på forhånd, var de fint friske, men de var ikke helt så store og der var desværre også skaller i flere af dem. Østers skiller sig selvfølgelig en hel del ud fra resten af madprogrammet på NorthSide, men i det her tilfælde desværre ikke for det bedre.

Pris: 10 stk. for 200 kr.


Skarø Is – Lifesaver fra Sydfyn

Is fra Skarø til at køle ned i sommervarmen

Et lille stykke af Sydfyn i form af Skarø Is har taget turen til Smilets By. På den lille ø i det sydfynske øhav bor der lige på den anden side af 30 mennesker – og så ligger der en helt og aldeles fremragende is-producent. Skarø Is har leveret årets festival-is til NorthSide af flere omgange, og det gør de selvfølgelig også i år, så jeg var simpelthen nødt til at prøve de to NorthSide-smage, der var i køledisken. Den første var en hindbær-havtornsorbet, som første gang så dagens lys i 2015, men var så populær at den simpelthen blev nødt til at komme tilbage. Den anden er endnu en sorbet, denne gang lavet på mørke sommerbær. Med temperaturer på den gode side af de 20 grader og en skyfri himmel så faldt en kold is i god jord. Isen var forfriskende, smagene fra skarpe på den helt rigtige måde og kuglerne var der ikke sparet på. Vi er fans og starter formentlig også dag 3 med endnu en NorthSide-is.

Pris: 36 kr. for 2 kugler


Oles Toast – Lige ved og næsten

Surdejstoast med ravost, chili marmelade og gris fra Oles Gård

Oles Pizzaer er efterhånden en NorthSide klassiker, så vi blev simpelthen nødt til at prøve hans toast. Til sølle 50 kr. er det en hurtig bid med lav involvering, men med Ole i tankerne, så var forventningerne alligevel ret høje. Hans toast er lavet på surdejsbrød, gris fra Oles egen gård, ravost og hjemmelavet chili marmelade. Alt i alt en lækker kombi på papiret. Vi var sultne, så vi skulle selvfølgelig have en hver, hvilket også gav mulighed for at se om de var konsekvente i deres eksekvering. Min var rigtig god, men min medspiser var ikke helt så heldig. Mere eller mindre den første halvdel af toasten var nemlig mest brød med en smule chili marmelade. Det var godt surdejsbrød og en lækker chili marmelade, men ikke så god at den kunne løfte en halv toast uden ost og gris. Min toast var dog rigtig god og velsmagende, og for 50 kr. var jeg glad, men ikke ekstatisk. Når det er sagt, så er det en virkelig god festivalsnack mellem koncerter.

Pris: 50 kr.


Meyers – En stærk late night snack fra Szechuan

Szechuan-style Mapo Tofu fra Meyers

Viserne på mit ur nærmer sig med hastige skridt 23:15, hvor Mark Ronson indtager Green Stage, men inden da er der lige tid til en hurtig late night snack, der kan give fornyet energi til nattens strabadser. Det lette valg hos Meyers er deres fortolkning af en klassiker, nemlig flæskestegssandwichen, men i stedet gik vi med Szechuan-retten Mapo Tofu. En lækker ret bestående af tofu, kerner, en masse grønt og en stærk krydderiblanding, der sender tankerne til Kina og Szechuan. Smagen er god, portionen er stor og det skiller sig godt ud fra resten af udbuddet på NorthSide og til 75 kr., så er det en suveræn pick-me-up sent på aftenen. Så mætte og veltilfredse drager vi igen ud i nattemørket for at danse natten langt til Mark Ronson og Major Lazers vanvidsshow.

Pris: 75 kr.


Kun en dag tilbage! Hvad skal vi spise?

Hvad skal vi prøve her på sidste dagen? Hvad må man simpelthen ikke misse på NorthSide? Det er jeg yderst interesseret i at høre! Så alle gode råd modtages med kyshånd og kæmpekrammer i kommentarfeltet nedenfor.

Vi er i hvert fald klar til en sidste festivals-dag i Smilets By!

Festival

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.