Torsdag på NorthSide – Madhuset på toppen af NorthSide

Torsdag kl. 13 lød startskuddet på tre dages festival i Smilets By, Aarhus. NorthSide tiltrækker over 40.000, så der skal røres hurtigt i gryderne, for at holde de mange festivalgæster mætte. Det betyder heldigvis også at NorthSide er et overflødighedshorn af lækre multikulturelle køkkener at gå på opdagelse i.

Det er jo første gang jeg lander på NorthSide, så jeg var noget spændt på at se, hvad festivalen havde at byde på. Og jeg kan med ro i stemmen sige, at jeg bestemt ikke blev skuffet. Så lad. os komme til det vigtigste; her er hvad jeg satte tænderne i torsdag på NorthSide


GOURMENSCH – Saftig svin, sprød svær og åben ild

Du er lige kommet ind på festivalpladsen, Tove Lo er netop gået i gang på Green Stage og du er sulten, hvad gør du? Du rammer selvfølgelig GOURMENSCH. Vi havde hørt meget godt om deres Porchettaburger, så forventningerne var høje, da vi fik den i hænderne. Prisen er i den høje ende, for du må slippe 90,- Dkr for en burger, men det er godt givet ud. Den glade gris, der er centrum for hele herligheden, var saftig og sværene var sprøde. Prikken over i’et var dog det faktum af den var lavet over åben ild, hvilket gav kødet en delikat røgsmag. Sammen med sprøde grøntsager, der havde et asiatisk præg i en fin blød bolle, startede NorthSide rigtig godt. Prisen var som sagt i den dyre ende, men smagen levede helt op til den, dog var den til den lille side, så herfra kvitterer Madsvin med 4 rigtig flotte grise.

Pris: 90 kr.

Porchettaburger fra GOURMENSCH

Spiselauget – Fish & Chips og masser af Sauce Tartare

Der er efterhånden en selvfølge at du kan få Fish & Chips på de danske festivaler, men der er langt mellem kvaliteten. Jeg er dog helt og aldeles tosset med den friterede fisk med sprøde fritter og syrlig sauce tartare, hvis den altså bliver lavet rigtigt. Så jeg skulle selvfølgelig prøve Spiselaugets udgave på NorthSide. Jeg kan ligeså godt sige det med det samme: Spiselaugets Fish & Chips var helt og aldeles fremragende! Fisken havde en fin let dej udenom en saftig fisk, fritterne var super sprøde og sauce tartaren var syrlig, frisk og der var nok af den. At den blev serveret på den klassiske måde i et kræmmerhus, var kun endnu en glædelig overraskelse. Så hvis du endnu ikke har været forbi Spiselauget, så er jeg totalt uforstående for det er måske den bedste bid til 75,- Dkr på NorthSide. Jeg sender i hvert fald 6 glade grise til Spiselauget og deres Fish & Chips. Hvem ved, måske jeg endda må forbi endnu en gang inden NorthSide slutter lørdag.

Pris: 75 kr.

Fish & Chips fra Spiselauget på NorthSid

F42 x Hærværk – Madhuset på toppen af NorthSide

F42 x Hærværk på NorthSide

Den gastronomiske scene i Aarhus er i fuldt flor, hvor mange spændende nye restauranter hele tiden dukker op. To af dem er Frederiksgade 42 og Restaurant Hærværk, der begge har fokus på lokale producenter, sprøde grøntsager i sæson og glade dyr. De er gået sammen om at skabe en pop-up restaurant på NorthSide. Deres fælles madhus ligger på toppen af NorthSide med udsigt over resten af pladsen. Her kan du vælge mellem fællesspisningen ved langborde eller en delemenu. Menuen består af stegt fladbrød med salsa verde, kylling fra Gothenborg, lidt uden for Aarhus, med sauce blanquette og grønne asparges, men det stopper ikke der, for du får også helstegt blomkål med kærnemælkssauce og grillet sommerkål med en spicy vinaigrette samt sprøde krydderier. Især sidstnævnte var en eksplosion af smag, hvor det sprøde grillede kål gik helt fantastisk med varmen i vinaigretten og dybden fra krydderierne. Der var mulighed for at tilkøbe nogle forskellige retter, hvor den ene var tatar, så den tog vi selvfølgelig med. Den blev serveret med stegte svampe, urter og fritter. Det er hverken første eller sidste gang at vi ser en pop-up restaurant på en dansk festival, men ikke alle lykkes med det. F42 x Hærværk var dog en stor succes, som jeg vil anbefale til alle, der vil have festivalmad, der er lidt udover det sædvanlige. Vi sender 5 glade grise afsted til Frederiksgade 42 og Restaurant Hærværks madhus på toppen af NorthSide.

Pris: 200-250 kr.

F42 x Hærværk på NorthSide

Tips og tricks modtages med kyshånd

NorthSide er skudt i gang, men vi er kun skrabet overfladen. I dag fredag dykker vi igen ned i NorthSides kulinariske program, for at fortælle, hvad du skal spise og smage inden NorthSide slutter. Hvis du har nogle tips og tricks, så må du endelig fortælle dem i kommentarsporet nedenfor, for som sagt er det undertegnedes første tur på NorthSide, så jeg går efter de pirrende dufte og eksploderende smage, men måske jeg misser noget, så du må endelig hjælpe, så vi undgår den forfærdelige situation.

Indtil næste gang!

Festival

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *