Top Banner

Madsvin 2.0 er i luften

I dag er en stor dag. Jeg kan med stor glæde og stolthed åbne dørene op til et nyt og moderne Madsvin-website, med alle de gode opskrifter og indlæg, som du kender.

Hjemmesiden har faktisk været længe undervejs, men et sted midt-i-mellem manglende tid og store ambitioner, er det trukket en smule ud – til gengæld mener jeg, at resultatet er i den gode ende.

I ville have et simpelt website

Da jeg i marts 2019 uddelte et spørgeskema omkring et nyt Madsvin-website, var hovedpointerne meget klare:

 • Siden skal fortsat være overskuelig at navigere rundt i
 • Opskrifter skal være visuelt nemme at arbejde med
 • Den 70’er-brune farve kan med fordel udskiftes
 • Siden skal være brugervenlig fra mobil
 • Der må gerne være færre reklamer

Jeg kan uden omsvøb sige, at samtlige hovedpointer er der blevet leveret på. Og i nogle tilfælde vil jeg også påstå at vi (mig og den ekstra udvikler, jeg har haft indover) har leveret ekstra.

Opskrifter bliver markant nemmere at have med i køkkenet

En feature på Madsvin 2.0, som jeg er særligt stolt af, er min “opskriftsmenu”, som jeg har fået specialudviklet til jer, kære læsere.

Tanken er, at når man står i kampens hede, så står man også og swiper op og ned på sin telefon, for “hvordan er det nu lige man gør med fløden“, og “hvor mange gram sukker er det nu der skal bruges” – med andre ord springer man meget frem og tilbage i opskriften.

For at imødekomme dette brugsmønster har vi lavet en opskriftsmenu, således at der i bunden af samtlige opskrifter (på mobil og tablet) er en særlig menu med tre knapper, hvor du let og elegant kan springe til opskriften, ingredienser og tilberedning.

Hvordan den bruges kan du se i videoen lige her.

Nyt logo og design

Hånden på hjertet – jeg kan godt lide farven brun, som det gamle site havde, men jeg erkender også, at tiden var moden til et nyt grafisk udtryk.

Farvetemaet på hele sitet er blevet udskiftet af samme årsag, til en grønlig farve, som jeg selv synes er pæn, men som også giver en dejlig ro, når man er på siden.

Madsvins identitet – logoet

Mit gamle logo har jeg egentlig altid været glad for, men jeg synes at det manglede noget, og derfor fik jeg det redesignet til et lidt mere glad og sprælskt svin, som jeg føler imødekommer min tilgang til mad og tekstskrivning bedre.

Madsvin logo 2015

Madsvin logo 2019

Selve websitet

Et “simpelt” website er et forståeligt ønske, men bag simplicitet ligger der mange timer og tanker, for at få det til at spille i praksis. Vi har gjort vores absolut bedste for at Madsvin 2.0 skal være en sand fornøjelse at bruge. Der er kigget på læsevenlige fonte, “korrekt” opsætning så det hele er rart for øjet og let for forståelsen at bruge, og så er der brugt tid og energi på de små detaljer.

Det håber jeg, at du kan se, og vil nyde.

Reklamer – de er der stadig, men der er færre af dem

Madsvin har i et par år kørt med reklamer – og generelt synes jeg faktisk, at I har taget god mod dem. Afsnittet her skal ikke være en større snak om hvorfor der er reklamer på bloggen – for det ved i jo dybest set godt (gratis indhold koster tid og penge at lave) – men derimod en notits om, at jeg har taget et ærligt kig på Madsvin 2.0, og forsøgt at trimme ind på de reklamer, der var (det vil sige jeg faktisk har fjernet flere reklamer på siden), og forsøgt at opsætte dem, der er, endnu bedre end tidligere.

Lidt statistik

Siden Madsvins fødsel er siden kun vokset. Tæller vi siden dag 1 har over halvdelen af Danmarks befolkning besøgt sitet (mere end 3 millioner unikke besøgende), og som det er i dag giver lige knap 200.000 mennesker hånd til Madsvin-sitet, og bruger indholdet der fra.

Det er jeg enormt stolt af.

En særlig tak

Et website som dette kunne ikke eksistere, hvis det ikke var for dig, kære læser.

Da jeg i 2015 startede Madsvin-projektet havde jeg ingen anelse om, hvor stort det vil blive, og hvor mange mennesker I egentlig er, som jævnligt læser mine tekster og bruger mine opskrifter. Det er enormt livsbekræftende, at I nyder det indhold jeg laver og brænder for. For det er jeg jer dybt taknemmelig.

Vi er bedre sammen

Selvom jeg selv i det store hele har været drivkraften bag udviklingen af websitet her, kunne det ikke været nået det stadie, det er nået til, uden hjælp fra Tobias, som har ført siden fra god til virkelig god (og som har udviklet flere specialfunktioner til sitet).

En tak skal også lyde til Ulla Skov, der med sit knivskarpe blik for opsætning af fonte har gjort Madsvin til en særligt behagelig læseoplevelse.

Vi ses på siden, kammerat!

Jeg glæder mig til at høre al jeres feedback på det nye site – gerne i kommentarsporet herunder. Og så håber jeg, at I kommer til at nyde sitet mindst lige så meget, som jeg har nydt at lave det – og dets indhold – til jer.

Med venlig hilsen
Mads ‘Madsvin’

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

6 Kommentarer

 1. Tak for, at du deler din expertise med os. Det nye site ser flot ud. Du skal vide, at du osse har besøgende fra Californien. Mange hilsner og tillykke.

 2. Kære Mads
  Tak fordi du orker at formidle dine dejlige opskrifter.
  Skulle du få behov for at få noget særligt at
  vide om vin, så er jeg gift med Peter Salicath,
  der har arbejdet for Erik Sørensen vin i tæt på
  40 år. https://www.eriksorensenvin.dk/
  De bedste hilsner og held og lykke.
  Bodil Salicath

Skriv en kommentar