Ingredienser
Linsesuppe
- 200 gram linser grønne (røde kan også bruges, men giver en mere grødet tekstur)
- 400 gram kartofler
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 30 gram ingefær
- 1 chili (rød)
- 50 gram smør
- 2 spsk olivenolie
- 1,5 spsk berbere krydderiblanding
- 1 ds tomater hakkede
- 1 ds tomatpuré á 70 gram
- 1 liter vand
- 250 gram spinat
- salt
Tilbehør til suppen
- græsk yoghurt
- Citron skåret i både
Sådan gør du
Linsesuppe
- Hæld smør og olivenolie i en stor gryde (større, end du tror) og lad smørren smelte ved middelvarme.
- Halver løg og skær i et par milimeter tykke skiver, hæld i gryden og tilsæt lidt salt – lad dem stege/småsimre i 5 minutter.
- Skræl og skær hvidløg og ingefær fint, fjern kerner fra chili og skær den i tynde skiver. Hæld i gryden og lad ligeledes det stå i 5 minutter ved middelvarme. Tilsæt dernæst berbere-krydderiblandingen og lad det stege i 1 minut.
- Skyl linser, skræl og skær kartofler i mundrette bidder, hæld i gryden sammen med tomat fra dåse, vand og tomatpuré – skru lidt yderligere op for varmen og lad det hele stå, til linserne er møre og kartoflerne ligeså – det tager 25-30 minutter. Smag dernæst suppen til med salt
- Skyl spinat, hæld væde fra og tilsæt det i din suppe lige inden servering – det skal simre med indtil spinatten er faldet sammen, men stadig har konsistens, det tager 1-2 minutter.
Tilbehør
- Rør lidt græskyoghurt op og hæld det i en skål
- Skær din citron i kvarte både (én pr. mand) – du kan enten servere dem, som de er – eller lige stege dem af på den ene side på en pande, til de tager farve – det ser godt ud og giver en lidt mere dyb smag til citronen.
- Hæld en skefuld græsk yoghurt i din linsesuppe og pres lidt citronsaft i. Velbekomme
En linsesuppe med berbere-krydderiblanding
For ikke så længe siden stødte jeg på den krydderiblandingen ‘Berbere’ i en etiopisk linsesuppe/linsegryde, som jeg blev stærkt inspireret af. En hel del justeringer er der lavet, og jeg står nu med en ny favorit til hverdagskøkkenet i form af min egen linsesuppe, her med grønne linser, kartofler, tomat, spinat, grillet citron og græsk yoghurt – og ja, det smager lige så godt, som det lyder.
Hvad er berbere så?
Hvad er ‘berbere’ så, tænker du måske? Jo, det er en etiopisk krydderiblanding bestående af kardemomme, bukkehornsfrø, peber, ingefær, koriander, allehånde, chili, nelliker, ajowanfrø og kanel. Som du nok kan gætte, er der tale om en enormt aromatisk krydderiblanding, og den er meget markant i denne linsesuppe – heldigvis. Når du selv har prøvet den, tør jeg godt love, at du vil elske den.
Blandingen kan fint laves selv, men heldigvis laver Asa Spice deres egen version, ligesom velassorterede supermarkeder har blandingen (jeg ville kigge i Bilka eller Kvickly – Santa Maria laver en udgave).
Linesuppe er sund, lækker og billig hverdagsmad
Jeg mener, at retten her, hører til i hverdagskategorien. Ingredienserne er billige, man bliver godt mæt, og der er mad til flere dage – alt sammen uden nogensinde at gå på kompromis med velsmagen. Akkurat, som det skal være. At det er vegetarisk ser jeg også kun som en bonus.
Andre vegetariske opskrifter:
Vegetarlasagne med aubergine og artiskokker | Bagte rodfrugter med timian og honning | Hjemmelavet guacamole
Linsesuppe i billeder
Til at hjælpe dig lidt på vej får du billeder af processen med at lave denne skønne linsesuppe.
Jeg håber, at du finder glæde med opskriften. Hvis du laver den, så hører jeg meget gerne, hvad du synes i kommentarsporet herunder.
Velbekomme.
Linsesuppen er rigtig rigtig god. Ved første mundfuld var det sådan lidt… neejaa ved 4 mundfuld var jeg solgt.
Berbere var en ny krydderiblanding for mig men den tilføre en rigtig god kompleks smag. Og man savner bestemt ikke kød.
Tak for opskriften
Dejligt at høre Bente. Og ja, krydderiblandingen er bestemt noget andet, end hvad man måske er vant til – men lækkert er det, og kød mangler man, som du selv siger, på ingen måde 🙂
Vh
Mads
Super lækker opskrift
Det glæder mig, at du synes det!
Den holder max. Jeg måtte selv lave krydderblandingen så måske varvi smagsmæssigt lidt off target. Men det er ikke sidste gang den kommer på bordet.
Det lyder nu ellers ikke tosset med en hjemmelavet krydderiblanding! 🙂
Vh
Mads
Fantastisk ret, dejligt krydret. Varmer godt en efterårsdag
Dejligt at høre Kim – jeg er også meget glad for den 🙂