Top Banner

Jelling Musikfestival – En regnvejrsdag med gastronomisk solskin

Torsdag på Jelling Musikfestival var noget af en grå oplevelse, hvor regnen stod ned det meste af dagen. Der skal dog mere til at slå de 35.000 festivalgæster ud, når øllet flyder og musikken spiller. Her skal der lyde et kæmpe skud ud til The Minds of 99, der leverede et brag af en koncert, men også Little Steven and the Disciples of Soul, der bankede en trommesolo afsted, der bør gå over i historiebøgerne.

Nu sidder du nok og tænker: Men fik du ikke noget at spise? Det var jo det jeg kom her for! Og jo, det gjorde jeg skam!


Den Roterende Gris

Det første der mødte mig, da jeg trådte ind på festivalpladsen, var en velduftende pattegris, der drejede rundt på sit spid som en anden ballerina. Lugten var dragende, så jeg kunne simpelthen ikke dy mig for at lægge ud hos Den Roterende Gris, som stedet meget sigende hedder. Jeg havde sprunget den normale frokost over inden turen gik mod Jellinge, så jeg var sulten! Så da jeg fik stillet en bolle med saftig gris foran mig, kom smilet naturligt frem. Svinet var flankeret af en BBQ-sauce med fin balance mellem røg og sødme, hertil var der også sprød coleslaw og sprøde flæskesvær. Åh de flæskesvær var en kærkommen overraskelse, hver gang man fik sådan et med i en bid. Det eneste lille – og det er en lille aber dabei – var bollen, der var lidt tør. Men som med festivalgæsterne på Jelling Musikfestival, så skal der mere til at slå mig ud, så der sendes 5 store Madsvin afsted mod Den Roterendes Gris burger med helstegt pattegris.


Ferdinand Steakhouse – Festivalsføde 2.0

Vi slår det lige fast en gang for alle, os festivalgæster er efterhånden godt vant, når det kommer til udvalget af mad. Og Jelling Musikfestival var da heller ingen undtagelse. To ord: Bøf Bearnaise! Ja, jeg spiste Bøf Bearnaise på en dansk festival, og til en latterlig lav pris. Jeg måtte slippe sølle 85,- for en veltilberedt oksemørbrad med ægte hjemmerørt Bearnaise og de sprødeste fritter jeg har fået på nogen dansk festival. Behøver jeg sige, at jeg var en yderst tilfreds herre. Der er ikke nogen grund til at bruge alt for meget spalteplads på noget som giver sig selv, for det var lækker velsmagende mad, der stikker ud på den danske festivalscene. Herfra skal der lyde et kæmpe stort tak for mad og 5 store Madsvin til Ferdinand Steakhouse.


Alabama Burger

Jeg må være helt ærlig og sige jeg er meget splittet her. For jeg vil ikke have, at der går helt Thomas Treo i den, men jeg må også bare være ærlig og sige, at den såkaldte Crispy Chicken Burger fra Alabama Burger faldt i gennem på samtlige parametre. Lad os starte med det vigtigste, nemlig den sprøde kylling. Tilfældet her var bare, at den kylling jeg fik var alt andet end sprød. Den blev serveret i en intetsigende bolle, der ikke blev ledsaget af nok dressing, så den fremstod også lidt tør i det. Der var også salat i burgeren, men af den type hvor tomat- og agurkeskiverne er lidt for tykke og icebergsalaten bare er der, for det skal den vel være i en burger. Vi sender 2 Madsvin afsted til Alabama Burger.


Gourmet Hotdogs

Man går sjældent galt i byen med en ristet hotdog. Alle kender den klassiske fra sit lokale foderbræt, så når nogle prøver at genopfinde den, så bliver jeg lige dele nysgerrig og skeptisk. Derfor blev jeg selvfølgelig nødt til at prøve de selvproklamerede Gourmet Hotdogs på Jelling Musikfestival. Jeg valgte at gå med en R&B, som bestod af en klassisk frankfurter med ramsløg, cheddar cheese sauce, tomat relish, syltede rødløg og ærteskud. På papiret lød det godt, og den så da også rigtig pæn ud, men skinnet bedrog desværre. Jeg havde håbet at de forskellige elementer var hjemmelavede, men det var desværre kun de syltede rødløg, der virkede til at være hjemmelavet. Det smagte såmænd fint nok, men der var desværre ikke meget gourmet over det, heller ikke i festival-regi. Hertil kommer at den var lige lovlig svær at spise. Det er en kunstart at spise en ristet hotdog, uden at spilde til højre og venstre eller i skægget på sig selv, men her var den desværre i en dimension, hvor man ikke kunne bide henover den. Til gengæld skal man aldrig kimse af at have nok af noget, når man er på festival. Så den mæthedsgaranti, der på forhånd var blevet lovet, den levede Gourmet Hotdogs op til. Herfra skal der lyde 3 Madsvin til Gourmet Hotdogs.


Special Mention – Peter Larsen Kaffe

Som sagt var vejret på Jelling Musikfestival gråt i gråt med konstant regn og vind, så kaffe var et must. Jeg skal være helt ærlig og indrømme, at jeg havde forventet kaffe fra en maskine med knapper, så da jeg kom frem til Peter Larsen Kaffe-boden og opdagede at de havde den helt store maskinpark med, så blev jeg ualmindelig glad. En vellavet Flat White med en tilhørende chewy chocolate chip cookie og undertegnede glemte gråvejret og regnen for en stund. Så et kæmpe stort skud ud til Peter Larsen Kaffe på Jelling Musikfestival!


Vi vil takke af for denne gang. Det har været en fornøjelse og en kæmpe fest Jelling Musikfestival! Hvad er det bedste du har fået at spise på Jelling Musikfestival? Fortæl det i kommentarsporet nedenfor.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar