Hjemmelavet pizza – Den ultimative guide med verdens bedste pizzadej

På papiret er hjemmelavet pizza egentlig en temmelig let opgave. Typisk skal der blot lidt pizzadej, tomatsauce og ost + eventuel topping – og det er sådan set også fint nok til en udmærket pizza.

Vil man derimod have en fremragende pizza, du ved, den italienske variation med den ultrasprøde bund med et mørt og let sejt intre, den intense tomatsauce der eksploderer af sommersmag i munden og den fede, cremede og velsmagende mozzarella, så er det en helt anden snak, som kun løses hos de professionelle, eller i eget køkken med hjemmelavet pizzadej, hjemmelavet tomatsauce og topping med de bedste råvarer.

Hjemmelavet pizza – Den ultimative guide

Jeg har i mange år lavet hjemmelavet pizza, og resultatet har da også været nogenlunde. Men tidligere i år besluttede jeg mig for, at min pizza skulle gå fra at være “nogenlunde” til at være fremragende. Altså ville jeg mestre hvert enkelt element, som jeg har valgt at opdele i 3 områder (tryk på hver enkel for at komme direkte til sektionen):

 1. Hjemmelavet pizzadej
 2. Tomatsauce/pizzasauce
 3. Hjemmelavet pizza (samlingen af hele molevitten)

Punkt 3 er den letteste at overkomme – da det blot handler om at bruge kvalitetsråvarer. Eksempelvis tyndskåret parmaskinke frem for den pumpede bov-variant.

Pizzadej og tomatsauce er derimod en HELT anden snak, men efter nu knap et halvt års arbejde og research, er jeg nået i mål:

Jeg kan lave en fremragende hjemmelavet pizza – og snart kan du også!

kongen-af-napolitansk-pizza

Vores pizzaiolo

Jagten på den perfekte pizzadej og tomatsauce

Min research bragte mig så langt som til Napoli, hvor vi havde allieret os med en Pizzaiolo (professionel pizzabager), der viste os kunsten bag en ægte napolitansk pizza. Selve opskriften på pizzadej, som du får her, er en 1:1 opskrift af den vi fik gennemgået, da den ganske enkelt er vidunderlig – noget som alle, der har lavet denne pizzadej, kan bekræfte.

Tomatsaucen er et resultat af ufattelig meget smagearbejde. Jeg har ganske enkelt afprøvet at væld af forskellige dåsetomater, som kan købes i Danmark. Kun en enkelt har givet den helt rigtige tomatintensitet, men mindre kan også give et fornuftigt resultat.

Læs også: Hjemmelavet bearnaise sauce // Hjemmelavede pommes frites // Nyretapper // Italienske kødboller

Opskriften her er inddelt i forskellige sektioner.

 1. Først får du selve opskriften på hjemmelavet pizza. På den måde kan du komme i gang med det samme, hvis du ikke ønsker at læse hele smøren her og nu – jeg anbefaler dog, at du gør det på et senere tidspunkt, da der kan gemme sig et godt tip eller to.
 2. Dernæst gennemgår jeg processen med en hjemmelavet pizzadej, hvor der vil være en del billeder og skriverier
 3. Slutteligt gennemgår jeg tomatsaucen

Hold på hat og briller, du skal nu lære at lave en ægte italiensk hjemmelavet pizza med den skønneste pizzadej som bund, og du ser dig aldrig tilbage bagefter.

Hjemmelavet pizza med verdens bedste pizzadej

Hjemmelavet pizza - Den ultimative guide

4.7 fra 40 stemmer
Print opskrift Pin opskrift
Opskrift på en ægte italiensk pizza - lavet i dit eget køkken. Du får den skønneste og mest autentiske pizzadej og en hjemmelavet pizzasauce. Mamma Mia!
2

Ingredienser

Hjemmelavet pizzadej

 • 550 g tipo 00 mel også kendt som pizzamel, kan købes i alle supermarkeder
 • 330 ml koldt vand
 • 1 g gær uanset hvor stor mængde du laver
 • 8 g salt
 • Plade af stål (reklamelink)

Hjemmelavet tomatsauce / pizzasauce

 • 1 ds San Marzano tomater - jeg købte dem fra Mutti - Alm. flåede kan til nøds gå an
 • 1 mellemstort løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk rørsukker
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • Evt 1 spsk tomatpure - hvis du synes
 • Olivenolie

Topping (blot et forslag, du kan vælge hvad du har lyst til)

 • 2 kugler frisk mozzarella bøffelmælks hvis du vil flotte dig
 • 25 g frisk parmesan
 • Parmaskinke eller anden skinke af høj kvalitet
 • Evt. basilikumblade

Sådan gør du

Hjemmelavet pizzadej

 • Bland alle ingredienser samme, og ælt i en røremaskine (eller i hånden) i 20-30 minutter ved lav hastighed - dejen skal være let elastisk når du trækker i den.
 • Lad dejen hæve i en skål beklædt med film i 1 time ved stuetemperatur
 • Dernæst former du dejen til 2 boller i en skål beklædt med film, som skal hæve 4-6 timer ved stuetemperatur
 • Slutteligt sætter du bollerne på køl i 24 timer, hvor de hæver færdigt
 • Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før du skal forme den til pizzabunde

Tomatsauce

 • Løg og hvidløg pilles og skæres nogenlunde groft.
 • Steg det det blankt i lidt olivenolie.
 • Tilsæt tomater, og lad det småkoge i 5 minutter.
 • Tilsæt salt, sukker og hvidvinseddike, og lad det koge i yderligere 5 minutter.
 • Blend det hele sammen med en stavblender, smag eventuelt til med yderligere eddike, salt og/eller sukker, og sæt på køl til du skal bruge saucen.

Topping + færdiggørelse af pizza

 • Smør din pizzabund med et tyndt lag tomatsauce - Det skal være ca. 2 cm til kanten af pizzadejen.
 • Hæld nu din favorittopping på - herhjemme er vi meget glad for den klassiske (napolitanske) margarita med mozzarella, parmesan, olivenolie og basilikumblade eller pizza prosciutto (mozzarella og god skinke)
 • Bag pizzaen på bagestålet (som er forvarmet i ovnen i ca. 20 minutter) ved højest mulige varme i ovnen til pizzaen er færdig (5-10 minutter)

Noter

Du kan variere din pizza lige som du har lyst. Husk ikke at hælde alt for meget fyld på - italienerne lever efter "less is more" princippet, når det kommer til deres pizza.
Pizzadejen er desuden fryseegnet, så lav endelig ekstra.
Bagestålet er i min optik uundværligt til den perfekte pizza. Jeg bruger denne samt spade (reklamelink), som gør det lettere at håndtere pizzaen.

Hjemmelavet pizzadej – Den bedste opskrift

En pizzadej er ikke bare en pizzadej. Det har du med rimelig sandsynlighed også erfaret, da de dygtige pizzeriaer altid har en langt bedre bund, end den, som vi selv kan lave.

En god pizzadej er nok det jeg har brugt længst tid på at mestre, hvilket i sig selv er imponerende, da der jo kun skal vand, salt, mel og gær til – hvorfor det er teknikken, der er afgørende.

For at få den perfekte pizzadej er der 4 ting som du skal have styr på:

 1. Melet – Der skal bruges Tipo 00 til den perfekte pizzadej, længere er den ikke. Almindeligt hvedemel giver simpelthen ikke det rigtige resultat.
 2. Hævetiden – Der skal langtidshæves og koldhæves. I denne opskrift er der hele 3 hævninger – men bunden er til gengæld også lige i skabet.
 3. Underlaget til at bage på. Den perfekte bund kan ikke opnås, hvis der ikke er et brændvarmt underlagt, som pizzaen kan blive bagt på. De professionelle har store stenovne, os andre må som oftest nøjes med noget mindre. Jeg har anskaffet mig et bagestål (reklamelink) . Jeg kan IKKE anbefale en pizzasten af ler, da de ikke er bygget til de høje temperaturer, som vi gerne vil operere ved – de begynder simpelthen at revne.
 4. Varmen pizzaen bages ved – du skal give ovnen fuld skrald. Hvis det er 250, så sæt den til det, er det 300, så sæt den til det.

Det kan måske virke lidt som et overkill at købe en stålplade bare for at lave pizza, men jeg kan slet ikke understrege nok, hvor vigtigt et element i pizzabagningen det er. Derudover vil du også opleve, at pladen kan bruges til at bage massevis af andre brød på, som derved også får en kæmpe opgradering i skorpen.

Når din pizzadej er færdighævet, skal den klargøres til at få den størrelse, du ønsker. Der findes forskellige måder at gøre dette på. Vi fik præsenteret følgende teknik i Italien, og det er den som vi bruger herhjemme – klassikeren med kagerulle virker også helt fint.

Læs også: Gateau Marcel // Creme Brulee // Cheesecake med hindbær

Start med at hælde godt med mel ud på dit bord, og vend din pizzabolle i melet, så der intet klæbrigt er tilbage.

Herefter lægger du bollen på bordet oven på melet, og begynder stille og roligt at presse dejen “udad” fra midten med dine fingerspidser. Vend pizzadejen nogle gange undervejs.

Når du har en pizzadej på nogenlunde samme størrelse, som på nedenstående billeder, er du klar til næste skridt.

klargoering-pizzabund

Pizzadej presses ud

Det er relativt svært at forklare på tekst, men jeg vil naturligvis forsøge efter bedste evne.

Du kigger på din pizzadej, som ligger på bordet, og så tager du fat i venstre kant med venstre hånd. Nu vender du venstre kant af pizzadejen indover din højre hånd, som vist på billedet herunder.

der-kastes-pizzadej

Vend pizzadejen ind over din ene hånd

Derefter klasker du dejen tilbage ned i bordet, og sådan bliver du ved i små cirkulære bevægelser – altså gør du som beskrevet før, men sørger for hele tiden at dreje dejen en smule, hver gang du klasker den i bordet.

Når du har “klasket” den et par gange, har du en tyndere bund, som nu er klar til tomatsauce og din ønskede topping.

Der "klaskes" pizzadej

Der “klaskes” pizzadej

Giver ovenstående guide ikke så meget mening for dig, eller foretrækker du noget andet kan du nøjes med at presse dejen ud med fingrene, eller bruge en kagerulle, til du har den ønskede tykkelse.

Når din pizza er klar, smider du den bare i ovnen – eksempelvis i en lerovn som denne 😉

pizzaovn

Hjemmelavet tomatsauce / pizzasauce

En tomatsauce er på mange måder langt mere simpel, og noget lettere at lære at mestre. Det gør den dog ikke mindre vigtig, og det er essentielt, at du har nogle ordenlige tomater, hvis du gerne vil have den helt fantastiske pizzasauce, som du har fået hos de gode pizzeriaer.

Jeg har smagt mindst 10 forskellige tomater fra dåse, og i langt de fleste tilfælde manglede der tomatsmag og/eller der var for meget sødme. Det var en temmelig frustrerende periode, indtil jeg vendte mit dilemma med Thomas fra Madetmere.dk, hvor han foreslog Muttis San Marzano tomater, som er de klart bedste jeg har fået her i Danmark.

Læs også: Hjemmelavet lasagne à la Madsvin // Hjemmelavet Burger – En grundopskrift

I Italien kører de bare noget “Tomat pulpa” direkte fra dåse tilsat lidt salt på pizzaen – det kan de varianter vi har i Danmark, som jeg har smagt, ikke helt bære.

Jeg har derfor lavet min tomatsauce fra bunden, hvor der er tilsat lidt løg, hvidløg, sukker og hvidvinseddike, for at balancere smagene i den retning jeg ønsker det.

Tomaterne koster ca. 20 kr. pr. dåse, men er bestemt pengene værd – og de ser således ud:

tomater-paa-daase

De bedste dåsetomater

Løg og hvidløg skal steges blanke i lidt ovenolie.

der-steges-loeg-og-hvidloeg

Løg og hvidløg steges

Tomater hældes i, og der koges i ca. 5 min. Derefter hældes der lidt salt, sukker og hvidvinseddike i, og der koges i yderligere 5 minutter.

tomater-haeldes-i

Tomater tilsættes

Saucen blendes glat – det tager ganske få sekunder.

Der blendes

Der blendes

Og voila – en færdig samt super velsmagende pizzasauce.

Færdig pizzasauce

Færdig pizzasauce

Hjemmelavet pizza

Nu er du efterhånden klar, til der hvor det bliver sjovt: Nemlig “samlingen” af pizzaen.

Resten af billederne i denne sektion, vil vise dig fra “A-Z”, hvordan en pizza samles hos en pizzaiolo – det er mig der står ved bordet.

Læg en stor skefuld pizzasauce på din pizzadej.

En der lægges en stor skefuld tomatsauce på din pizzadej

En der lægges en stor skefuld tomatsauce på din pizzadej

Sæt en ske med bagsiden på tomatsaucen, og træk den cirkulært rundt.

Træk pizzasauce cirkulært rundt

Træk pizzasauce cirkulært rundt

Til det ser sådan her ud.

Sådan skal det se ud.

Sådan skal det se ud.

Hæld din topping på – i dette tilfælde starter jeg med basilikumblade og frisk mozzarella.

Basilikum og frisk mozzarella

Basilikum og frisk mozzarella

Godt med friskrevet parmesan.

Parmesan

Parmesan

Og et lille skvæt god olivenolie.

Olivenolie

Olivenolie

Dernæst skal pizzaen i ovnen som er brændende varm (denne var langt over 300).

hjemmelavet-pizza-i-ovn-1

Pizzaen skal bare stå og hygge sig til osten begynder at boble let.

Hjemmelavet pizza i ovn

Hjemmelavet pizza i ovn

Pizzaen skal bages til den ser sådan her ud.

Færdig pizza

Færdig pizza

Et styks ægte italiensk pizza lavet på den bedste pizzadej – lavet af undertegnede, og som det ses var der VARMT i køkkenet!

Færdig hjemmelavet pizza

Færdig hjemmelavet pizza – Lavet i Italien

Til sidst får I et billede af en hjemmelavet pizza, der er lavet efter vi kom hjem fra Italien – i vores egen helt almindelige ovn, dog med andet topping i form af bøffelmælksmozzarella, parmesan og en hjemmeimporteret parmaskinke.

Pizzaen her er lavet ud fra samtlige principper i denne opskrift – og den var ganske enkelt magisk.

Hjemmelavet pizza - Lavet i Danmark

Hjemmelavet pizza – Lavet i Danmark

Min til dato klart længste opskrift er nu ved vejs ende. Er du nået hertil, og har du læst det hele, så bør du nu være i stand til at lave en intet mindre en fænomenalt god pizza.

Husk at øvelse gør mester, og efter ganske få forsøg, vil det hele sidde i skabet for dig – hver gang.

Buon appetito.

En stor tak skal lyde til FILUME Bistrot Napoletano, der var det pizzeria hvor vi lærte så meget om pizza, og som vi fik opskriften på pizzadej fra. Der var ualmindeligt sødt personale, og kommer du i nærheden af Napoli, kan jeg på det varmeste anbefale, at prøve en af deres pizza-workshops.

Aftensmad Forret Frokost Gæstemad Hovedret Hverdagsmad Opskrifter

Mød forfatteren

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag.

Facebook ikon Instagram ikon Pinterest ikon Youtube ikon

99 Kommentarer

 1. Malene Krogh Thyssen

  Herhjemme forsøger vi også at nørde i pizza, så den bliver som i Italien… Og vi nærmer os med hastige skridt må jeg sige! Jeg vil afprøve dit bud på tomatsovsen, den halter nemlig lidt hos os… Jeg er lidt interesseret i den støbejernsplade du omtaler – vi har nemlig en af de famøse bagesten. Og rigtig nok sprang den første pga. varmen. Kan du linke til den plade du har købt? Eller måske lægge et billede op så jeg kan finde den rigtige i bilka?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Malene,

   Jeg skal forsøge at huske at uploade et billede af min plade 🙂

   Venligst
   Mads

   Svar
  • Casper Nowak

   Hej Malene,

   Webers pizzasten kan også holde til varmen, uanset om det er på grill eller i ovn (jeg reklamerer ikke for firmaet – det er ren erfaring).

   Mvh
   Casper

   Svar
   • Kasper

    Jeg bruger Weber sten på 10. år, og har endda 2 stk, da jeg kan have 2. stk. i min grille ad gangen. Om sommeren kan min grill godt komme op på 375-400 grader celsius, så det med at stenene springer tror jeg meget kommer an på hvad man har købt. Mit set up er 2 sten, en Weber 610 med med 4 brændere på fuld skrald, og de 2 der er under stenen på halv varme= pizza bagt på 3-4 minutter. Kan klart anbefales. Havde før en 310 og der er indstilling fuld-halv-fuld og pizzaen skal have 1-2 min. længere. Tak for opskrift på dej og sauce, de skal afprøves.

    Svar
  • Trine

   Hej Mads
   Du skriver der er tre faser ifbm hævningen af dejen men jeg kan ikke finde dem, please help.
   Bh
   Trine

   Svar
 2. Pall Axel Palsson

  Den opskrift glæder jeg mig satme til at prøve! Det ser lækkert ud! Keep up the good work!

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Mange tak! Jeg håber, at du bliver tilfreds med din pizza!

   Venligst
   Mads

   Svar
 3. Kathrine Dransfeldt

  Hej Mads
  Jeg står og vil lave din opskrift lige om lidt, men bliver helt i tvivl, om det er rigtigt, at der skal 1 gram gær i?

  Svar
 4. Rasmus Jakobsen

  Smukt Mads 🙂

  (Reklamer for egne blogs og butikker i kommentarsporet slettes 🙂 – Venligst, Mads (Madsvin))

  Svar
 5. Kristian Kristiansen

  Hej Mads. Tak for guide. Et enkelt spørgsmål: bruger du tørgær eller alm. gær?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Kristian,

   Velbekomme!

   Jeg bruger faktisk begge dele, alt efter hvad jeg har herhjemme 🙂

   Venligst
   Mads

   Svar
   • Kristian Kristiansen

    Ok, tak for svaret! ??

    Lige et sidste spørgsmål: du skriver at dejen er god at fryse også; hvornår i processen er dejen klar til at komme på frost? Når den har hævet natten over eller før dette step?

    Mvh Kristian

    Svar
     • Sanne

      Hvor mange af hævningerne, for der er jo 3?
      Jeg vil meget gerne gemme noget i fryseren, men det ska’ jo være på det rigtige tidspunkt…
      Jeg fulgte din opskrift på dej, og jeg har stort set ikke fået en bedre pizza bund nogensinde.
      Mvh. Sanne

 6. Thomas F. Dohn

  Hej Mads,
  Har selv kæmpet med at finde den ‘rigtige’ pizzadej igennem en årrække med varierende resultat og så faldt jeg heldigvis om din blog og forsøgte mig med overstående opskrift og det må jeg sige det var lige i skabet 😉 har aldrig selv lavet så en fantastisk pizza og det skal du have kæmpe TAK for, at du har brugt tid og ressourcer på dette som vi andre kan nyde godt af 😉
  Jeg har 2 teenage drenge som er benhårde madkritikere da de kender til alle kombinationer af købepizzaer 🙂 og de konkluderede efter at have smagt din pizza og det er det eneste rigtige udenfor Napoli 🙂
  Hilsen Thomas

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Thomas,

   Hold da op. Tak for de meget flotte ord.

   Det glæder mig, at mit hårde arbejde, eller hvad vi nu skal kalde det, bringer glæde hos andre, herunder dig og dine sønner. For det det ER bare ikke nemt at lave den “rigtige” pizzadej.

   Jeg selv mener også, i al ydmyghed, at det er den eneste rigtige opskrift på pizzadej – det eneste jeg mangler er en kæmpe lerovn der tændes op med brænde – men det må vente til engang i fremtiden 😉

   Rigtig god weekend!

   Venligst
   Mads

   Svar
   • Thomas F. Dohn

    Hej Mads,
    Yes en lerovn ville være fantastisk 🙂
    Rigtigt god weekend til dig!

    Hilsen Thomas

    Svar
 7. Thomas Holm Krogh

  Hej Mads. Når der står en skål foret med madfilm, betyder det så, at dejen nærmest er pakket ind i film eller hvad menes der?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Thomas,

   Det betyder blot, at når du har æltet dejen, så lægger du den i en skål der lukker tæt – jeg bruger husholdningsfilm – et låg kan også bruges 🙂

   Venligst
   Mads

   Svar
   • Thomas Holm Krogh

    Hej Mads

    Tak for hurtigt svar. Portion nummer to er lige nu i gang med at ælte

    Svar
 8. Christian Juul

  Fantastisk blog du har med masser af inspiration.
  Et bagestål er altså en fantastisk ting. Bunden bliver lige den tand mere lækker!
  Jeg har selv investeret i en herfra og en fra en anden udbyder. Stålet fra nedenstående link synes jeg performer bedst
  bagestaalet.dk

  Svar
 9. Mads Vindfeld Andersen

  Hej Peter,

  Tak for rosen – det varmer.

  Ift. tomaterne fra Mutti, er det en information jeg er meget glad for, at du deler. Jeg vil hurtigst muligt udskifte tomaterne med en anden variant, som jeg for nyligt har opdater, og som ikke kommer fra Mutti.

  Venligst
  Mads

  Svar
  • Jeppe Ringberg

   Hej Mads

   Først og fremmest en fantastisk opskrift og blog generelt.

   Jeg kan se på din kommentar af 26. okt. 2017 til Peter, at du vil udskifte “Mutti” med andre tomater. Er det sket, således det nu er de “rigtige”. Jeg kan nemlig kun stadig se “Mutti”?

   Pft.

   Svar
   • Mads Vindfeld Andersen

    Hej Jeppe,

    Det er faktisk ikke sket. Jeg har endnu ikke fundet en bedre erstatning, og det kræver en større omstrukturering af indlægget bare at fjerne dem. Hvis jeg finder de rette, så vil der blive foretaget en udskiftning.

    Venligst
    Mads

    Svar
 10. Marek

  Hej Mads, tak for den super opskrift. Den er et hit hos mig og mine kollegaer.
  Da dejen skal hæve så længe som den skal, så kræver det lidt planlægning og hertil kommer mit spørgsmål. Sker der noget hvis man i stedet for 24 timer i køleskabet giver den 36 timer? Således man er fri for at fryse dejen.
  Mht. nedfrysningen, hvor mange timer går der fra man tager dejen ud af fryseren og til man kan begynde at forme pizzaen?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Marek,

   Det glæder mig, at både du og dine kolleger nyder god, hjemmelavet pizza 🙂

   Jeg tror ikke der vil ske noget ved at dejen hæver 12 timer ekstra i køleskabet – du kan jo prøve. Meld gerne op hvordan det går.

   Når jeg har haft pizzadejen i fryseren, så tager jeg den typisk ud dagen før, og lade den tø op natten over i køleskabet, og så sætter jeg den ud ved stuetemperatur en times tid før den skal bruges, så den kan “vågne” lidt op igen.

   Venligst
   Mads

   Svar
   • Marek

    Ok. Super. Tak for det hurtige svar. Jeg melder tilbage.

    Svar
 11. Kurt Larsen

  Super velformuleret og informativ opskrift på pizza. Især din pizzadej er vi meget glad for derhjemme.

  Svar
 12. Mikkel

  Hej

  Jeg skal til at lave din opskrift på pizzadejen, her i weekenden..

  Er opskriften på dejen “kun” til 2 pizzaer? Eller det til flere?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Mikkel,

   Vi får typisk 2-3 pizzaer af dejmængden.

   Meld endelig tilbage hvad du synes om pizzaerne – jeg er nysgerrig 🙂

   Venligst
   Mads

   Svar
 13. Peter Dahl Bentsen

  Det lyder som en rigtig god opskrift. Fyldet er stort set som det, jeg plejer at bruge, jeg savner dog lidt gode sorte oliven, men bunden og saucen vil jeg helt sikkert prøve. Jeg skriver egentlig for at oplyse om, at 400 g Mutti Pomodoro hakkede tomater kan købes i Superbrugsen for 10,95 kr.
  Hilsen
  Peter
  PS. Jeg plejer at koge tomatsauce i en times tid, er det spildt ulejlighed?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Peter,

   Nu var dette blot forslag til topping. Jeg elsker selv gode oliven og/eller lidt god lufttørret skinke på også 🙂

   Om det er spildt at koge saucen ind? – Det vil jeg ikke sige – en intens sauce er jo altid lækker. Men har du gode tomater kan du snildt bruge min fremgangsmåde, og få et skønt resultat.

   Venligst
   Mads

   Svar
 14. Signe Thiim

  Hej Mads
  Jeg kan slet ikke få dejen til at blive elastisk? efter 2 min i røremaskinen er den helt fast, nærmest hård og hænger fast på dejkrogen. Det virker som om, der er alt for meget mel i. Hvad gør jeg mon galt?
  Signe

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Det lyder til at din mel suger ekstra meget. Tilsæt blot lidt ekstra vand, til det passer.

   Svar
 15. Anne Geltoft

  Hej Mads

  Tak for en god og let følgelig opskrift. Det var første gang, jeg gav mig i kast med hjemmelavet pizza, men resultatet var lige i øjet 😉

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Jeg takker og bukker Anne. Det glæder mig at du kunne lide resultatet 🙂

   Af nysgerrighed: Hvad puttede du oven på pizzaen?

   Svar
 16. Sonny Knudsen

  Har selv købt en træpille pizzaovn fra uuni 3 den kan varmt anbefales hvis man går meget op i pizza bagning , tjek den ud på youtube .
  Og en rigtig god opskrift på pizzadej Mads ?

  Svar
 17. Martin

  Hej Mads

  Spændende og inspirende blog du har her, tak for det.

  Jeg har et spørgsmål som måske er dumt men jeg er ny i køkkenet så nogengange skal jeg have det forklaret i min egen øjenhøjde.
  Når du skriver “beklædt”, mener du blot skålen skal “overdækkes” med husholdningsfilm, eller mener du at selve skålen skal beklædes med film? i så fald formoder jeg på innersiden således at dejen er kapslet ind i en slags husholdningsfilm pose i skålen.

  Håner at høre fra dig snarest.

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Martin,

   Først og fremmest: Tak!

   Dernæst: Du må aldrig føle at du har et dumt spørgsmål, i hvert fald ikke her på Madsvin – jeg laver mad for alle, som alle skal kunne lave selv.

   Når jeg siger beklædt, så mener jeg faktisk blot, at dejen skal i skålen og så lukker du den tæt med film på toppen – det sikrer at dejen ikke tørrer ud 🙂

   Vh
   Mads

   Svar
 18. skipper

  må der da ikk komme oliven på, det er da en skandale uden.

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Der må komme lige det på som du har lyst til – synes bestemt ikke jeg lægger op til at ville bestemme hvad folk skal putte på af fyld 🙂

   Og så elsker jeg selv oliven!

   Vh
   Mads

   Svar
 19. Alexandra

  Hej Mads,

  Ser enormt meget frem til at komme igang med at lave pizza’er, har dog lige et par enkelte spørgsmål.
  Vil dejen blive ligeså god hvis den kun koldhæver i omkring 16 timer?
  Jeg har ikke mulighed for at lave den på en stålplade, så har du nogen ide om hvor længe den ca skal have på en helt alm. bageplade (ikke den rillede type) på ca. 250grader?

  Tak på forhånd 🙂

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Alexandra,

   Den vil blive helt OK med 16 timer, men vil du opnå det ultimative resultat, skal du følge opskriften helt. Det fører mig til det næste omkring en stålplade. Du kan prøve med en bageplade, men det bliver bare ikke det samme – du har behov for den konstante høje varme, som stålpladen kan give din pizzadej. Når det er sagt så kan du prøve, og se hvordan det bliver – mit bud er at det bliver udmærket, men skal vi helt op hvor englene synger, ja så refererer jeg altså til opskriften igen 🙂

   Vh
   Mads

   Svar
 20. Ole Schwander

  Basilikum skal vel på EFTER den er bagt ..!

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Ole,

   Faktisk kom den på, som anvist i opskriften. Der gør de mange steder i Italien.

   Når det er sagt, så kan jeg godt lide at veksle mellem hvad jeg gør, alt efter lyst. Ofte topper jeg også min pizza af med lidt frisk basilikum efter bagningen, da det både er pænt og velsmagende, og jeg synes også det skal stå dig helt frit for, hvad du ønsker at gøre 🙂

   Venligst
   Mads

   Svar
   • Povl H. Pedersen

    Dejen er rigtigt god. Vi erstattede ca. 150 af de 550g Med fuldkorns durum mel. Fungerede fint.
    Sovsen var ikke lige os.

    Svar
 21. Anja

  Hej Mads. Hvor lyder det som en spændende opskrift. Den glæder jeg mig til at prøve.
  Kan man fryse dejen ? I så fald, efter hvilket punkt i opskriften kan man det, punkt 4?
  Vh Anja

  Svar
 22. Erik Nielsen

  Hej Mads
  Hvor mange pizzaer er der cirka til i én portion dej?
  Ved godt det afhænger af størrelsen 😉
  Men hvis der er tale om pizzaer i standard størrelse.
  Glæder mig til at prøve dine opskrifter i morgen.
  Madhilsner Erik

  Svar
 23. Knud Olesen

  Hej Mads
  Kommer du ikke olie i din dej?
  Opskrifterne fra bagestålet er med olie
  Tak for din inspirerende blog
  Knud

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Knud,

   Nej, det gør jeg ikke. Opskriften er præcis som skrevet, og som jeg fik den fra pizzaiolien i Napoli 🙂

   Vh
   Mads

   Svar
 24. Knud Olesen

  Hej Mads
  Bruger du ikke olie i din dej?
  Tak for god inspiration i dine mange opskrifter.
  Især nyretapperne med bearnaise
  Knud

  Svar
 25. Merethe

  Hej Mads,

  Vi har prøvet mange pizzadeje, men din er bare SÅ GOD.. og nej, vi ser os aldrig tilbage mere. TUSIND TAK fordi du deler din fantastiske opskrift med os andre. Vi er bare heldige.

  Svar
 26. Vivi

  Hej Mads, vi bruger nu kun din opskrift på pizzadej, da den simpelthen er super!
  Jeg kunne godt tænke mig at lave en fuldkornsdej.
  Er det ok at bruge f.eks. 1/2 Fornaio durum pizzamel og 1/2 fuldkorns durum?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Vivi,

   Du kan jo prøve! Jeg har ikke selv erfaring med det. Hvis du gør, så fortæl endelig om oplevelsen!

   Vh
   Mads

   Svar
 27. Morten Bang

  Hej Mads
  Så skal jeg i gang med at prøve din pizza opskrift af på både dej og sovs.
  Jeg er lige et par spørgsmål omkring hævningen af dejen. Ved hævning nr 2 skriver du at du deler dejen i 2 boller. Hvis man ønsker mindre pizzaer så kan man dele i flere boller?
  Derudover så skriver du at bollerne ligges i en skål beklædt med film. Skal de bare ligges oveni hinanden så de røre hinanden? Eller skal de ligges seperat ned så de ikke røre hinanden?

  Kunne man ikke også ligger hver bolle i hver sin beholder (lufttæt eller beklædt med film) så de ikke rør hinanden og ikke fylder så meget i køleskabet?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej!

   Du kan fint lave bollerne lidt mindre – men ikke meget, det er nemlig ikke meget store pizzaer du får her. Jeg plejer at ligge dem ved siden af hinanden, men det kan også fint gøres i hver sin beholder.

   Håber det var svar nok 🙂

   Vh
   Mads

   Svar
 28. Charlotte

  Jeg vil rigtig gerne forsøge mig med denne opskrift. Men jeg kan ikke se billederne. Er de fjernet?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Charlotte,

   Det er de bestemt ikke. Kan du prøve at genopfriske siden en gang? Alternativt prøve fra en anden browser?

   Det virker nemlig fint i min ende 🙂

   Vh
   Mads

   Svar
 29. Charlotte

  Nu lykkedes det på iPad istedet for mobilen.
  Den blev god men desværre blev dejen lidt for tyk så jeg tror jeg tager lidt af dejen næste gang så den kan blive tyndere uden at blive meget større.
  Kan man gemme tomatsovsen og i så fald hvor længe? Og kan den fryses?

  Svar
 30. Martin

  Fedt, det skal prøves det her!

  Spørgsmål:
  På Diablosteel skriver de pladen skal opvarmes i 40 min før den er fuldt opvarmet, men i din opskrift 20 min. Så det er nok tænker jeg?

  Svar
 31. Michael k

  Hej. Skal gæren opløses i vandet først. Og hvis man ganger alle ingredienser med 2. Så skal der stadig kun et gram gær i? Eller ville det være bedre at lave 1 portion først osv osv

  Svar
  • Anne

   Hej
   Jeg har haft dejen i fryseren i en uge og skal nu bruge den i aften. Hvordan tør jeg den bedst op?
   Mvh Anne

   Svar
 32. Louise

  Hej Mads,

  Hvor ser det bare lækkert ud, jeg glæder mig meget til at prøve din pizzadej + tomatsovs i weekenden, hvor vores nye pizzaovn skal testes. Jeg har lige et par enkelte spørgsmål, som jeg håber du vil svare på:
  1) Hvilken 00 mel bruger du? (mærke)
  2) Du skriver kun 1g gær – gælder det også hvis jeg ganger opskriften med 2 el. 3? Og i så fald, hvordan kan det være, at der ikke skal mere gær i når mængden af mel/vand ændrer sig?
  3) Har du nogensinde forsøgt dig med surdej i pizza?

  På forhånd tak for svar.
  mvh Louise

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Louise!

   Dejligt at høre at du glæder dig.

   1. Bare den jeg kan finde, handler mange forskellige steder, så det varierer.
   2. Den er god nok, kun 1 gram gær – i hver fald når vi kun ganger så lidt op. Jeg har set italienerne, som jeg fik opskriften af, lave markant større mængder, og der var der eftersigende også kun ét gram i.
   3. Ja, men ikke i denne opskrift. Hvis du hælder lidt aktiv og klar surdej i kan du i princippet udelade gæren (men jeg ville nok bruge lidt alligevel) – surdejspizza er en dejlig ting. Men mit tip vil være at bruge grundopskriften først, og så teste længere nede af vejen 🙂

   Rigtig god fornøjelse, og råb højt hvis du har flere spørgsmål.

   Vh
   Mads

   Svar
   • Louise

    1000 tak for hurtigt svar! Lige et sidste spørgsmål: jeg kan se i et tidligere svar, at du både kan finde på at bruge tørgær og alm. gær. Det ene gram gær i opskriften, er det tørgær el almindelig? – og hvis det er tørgær, hvordan bærer du dig så ad med at måle så lille en mængde? Mig bekendt skal man kun bruge ca 1/5 tørgær ift. alm. gær.

    Svar
    • Mads Vindfeld Andersen

     Almindelig gær. Ift. tørgær er det bare på slump. Der skal meget lidt til. Erfaringen med bagning generelt er dog, at almindelig gær er bedst 🙂

     Svar
     • Louise

      Så fik jeg prøvet – kæmpe succes! Den lever absolut op til forventningerne. Tak for en dejlig opskrift 🙂

     • Van Culo

      Hej,

      Er det en trykfejl eller skriver du virkelig 1 gr gær til den dej??

     • Mads Vindfeld Andersen

      Som alle andre jeg har svaret: Den er god nok. 1 gram. 🙂

     • Carsten Hansen Bjørn

      Jeg prøvede dejen igår, og har kun 4 ord om oplevelsen: HOLD KÆFT!!!! SIKKEN PIZZADEJ!!! Jeg brugte et hjørne af gæren(hvor meget, det var, aner jeg ikke), slog dejen sammen og smed den på køl i ca. 20 timer… Er ellers rimeligt habil udi deje, men må sige, det IKKE er sidste gang, jeg bruger DIN opskrift!! Lidt lækkert fyld og et glas Amarone, og aftenen var fuldendt!!! Ægte italiensk stemning!! Derfor:👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • Sophie

   Hej Mads jeg glæder mig til at lave pizzaerne på lørdag 😁 men mit spørgsmål er om man kan bruge friske tomater istedet for på dåse?

   Svar
   • Mads Vindfeld Andersen

    Hej Sophie,

    Det kan du tro, at man kan. Men de skal være meget solmodne, for at det bliver bedre end dåsetomaterne. På nuværende tidspunkt fås det ikke, men når du rammer sensommeren, og årets sidste solmodne tomater, SÅ har du basis for en fantastisk pizzasauce!

    Vh
    Mads

    Svar
 33. Cathrine

  Hej Mads. Nu må det blive din pizza opskrift der skal prøves 👌🏻 Men kan det passe jeg skal ælte på maskine i 30min?? Er sååå træt af at lave skod pizza, giver snart op.

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Cathrine,

   Det afhænger meget af maskine, men mærk din dej efter løbende. Den skal være smidig og elastisk – og slippe skålen helt 🙂

   Og ingen grund til at give op. Hvis du følger min opskrift til punkt og prikke skal det nok gå, og ellers spørger du bare her i kommentarsporet, så hjælper jeg dig til du er i mål!

   Vh
   Mads

   Svar
 34. Jonas Levin

  Hej Mads.
  Ufattelig god opskrift, mange tak for at du har taget tiden til at perfektionere den og for at du har givet det videre (og så med så flotte billeder).
  Jeg lavede din opskrift på pizza forleden (med parma-skinke, mozzarella, rød peber-frugt og basilikum) og jeg har ikke lavet så god en pizza i mange år – hvis det da overhovedet er sket.
  Jeg var faldet ind i en lidt kedelig vane med at lyn-hæve dejen (20-25 gram gær og blot en times hævning) og bare bruge almindelig hvedemel i stedet for tippo 00 eller lignende mel som holder distancen så meget bedre.
  Min normale opskrift plejer at være parat til at komme i ovnen ca 5 kvarter efter at jeg starter med at slå dejen sammen, men jeg har ingen tvivl om at det ikke sker igen (måske i nød-situationer) da forskellen er som nat og dag da det er dejen der bærer pizzaen.
  Mange tak for den fantastiske opskrift, jeg skal klart til at eksperimentere noget mere med langtids-hævning!
  Mvh, Jonas!

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Sikke nogle flotte ord. De varmer, Jonas. Tak.

   God pizzakamp derude!

   – Mads

   Svar
 35. Per Madsen

  Glæder mig meget til at prøve opskriften!

  Lige en kommentar ang. hvilke tomater man kan bruge. Jeg har opdaget at 9 ud af 10 dåsetomater indeholder “surhedsregulerende middel E330″…også kendt som citronsyre. Det betyder, logisk nok, at de får denne her uheldige sure smag, og ikke den ønskede søde smag af sommertomater. Så kig på “Ingredienser” på dåsen, og går uden om dem med E330 i…Muttis indeholder så vidt jeg husker faktisk ikke E330…
  🙂

  Svar
 36. Jimmi jørgensen

  Seriøst. Jeg har lige lavet den BEDSTE PIZZA jeg nogensinde har fået i min stenovn, efter den her opskrift. Tusind tusind tak. Dejen opførte sig super mystisk helt indtil jeg skulle bruge den. Klæg og som gummi. Men da den efter de mange timer skulle bruges var den perfekt. Nem at “rulle” ud og nem at få af skovlen.
  Tomatsovsen smagte fantastisk. Brugte de dyreste “mutti” flåede tomater Bilka havde da jeg ikke kunne skaffe de andre. Det var heller ikke dumt.

  Jeg smurte tomatsovs på, frisk mozarella, parmesan og basiliukum blade. Det var kun det der røg i ovnen. Da jeg tog den ud kom jeg parmaskinke på, ruccola samt ruccolapesto og sidst en lille smule parmesan.
  HEAVEN ON EARTH!
  -mit date med den skønneste kvinde blev selvsagt en voldsom success 🙂

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Godt at høre Jimmi. Altid dejligt med så udførlig feedback 🙂

   Venligst
   Mads

   Svar
 37. Peter

  Kan den stå længere i køleskab end 24t f.eks 48t ?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Peter,

   Det bør den kunne, ja. Jeg har dog ikke selv afprøvet det.

   Vh
   Mads

   Svar
 38. Christian

  Jeg synes du skal lave et afsnit i opskriften som forklarer hvordan det giver mening at man skal skal bruge 1 gram uanset mængden?! Som mange andre troede jeg også det var en tastefejl indtil jeg læste kommentarerne.

  Svar
 39. Bjarne

  Hej Mads
  Jeg skal prøve din opskrift i dag – har kun Meyers økologiske hvedemel (12 g protein) pr 100 g mel.
  Vil du mene det kan bruges?
  Mh Bjarne

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Bjarne,

   Det tror jeg bestemt du kan bruge, taget proteinindholdet i betragtning 🙂

   – Mads

   Svar
 40. Hej Mads

  Hej Mads
  Jeg prøvede din opskrift på pizzadej – desværre kunne jeg ikke rulle dejen ud, da den blev ved med at trække sig sammen. Hvad mon gik galt?
  Mh Bjarne

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej!

   Din dej har muligvis været for kold – det kan i hvertfald være en årsag til, at den trækker sig sammen. Alternativt kan dit mel også have været “for potent”. Løsningen herpå er en smule mere vand 🙂

   Vh
   Mads

   Svar
 41. Bjarne

  Hej Mads
  Mange tak for dine svar – jeg må op på hesten igen, det skal nok lykkes.
  Vh Bjarne

  Svar
 42. Niels

  Pizzadej der sidder lige i skabet – endelig er det lykkedes 😄 Mange tak for dit forskningsarbejde – altid denne opskrift fremover ! Nogle der har erfaringer med at skifte mel typo 00 ud med grovere sorter; fuldkorn, graham, durum…, evt blandingsforhold ?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Niels,

   Problemet med for meget fuldkorn er, at du mister elasticiteten i dejen. Jeg har selv eksperimenteret en hel del de sidste par år – til min smag kan man med fordel overveje 10-15% durummel i pizzadejen (altså samme mængde mel som nu, men noget af tipo 00 erstattes med durum).

   Vh
   Mads

   Svar
 43. lars jensen

  hej tak for et godt site, kan bare ikke forså at der ikke skal olie i dejen . men du skriver mel kold vand 1 gram gær ( hvilket for mig lyder af lidt ) og salt. er det rigtig ? mvh. lars

  Svar
 44. Ellen Risom

  Har lige lavet din dej. Simpelt og let at finde ingredienser og blande, men så snart maskinen skal røre, er dejen hård og gummiagtig – slet ikke blød og smidig. Måtte opgive. KitchenAid var ved at brænde sammen…
  Alt er nøje afmålt og jeg er sikker på, at jeg har den rigtige mængde af alt.
  Hvad sker der?

  Svar
  • Mads Vindfeld Andersen

   Hej Ellen,

   Det lyder mærkeligt. Har aldrig hørt om dette.

   Jeg ved at KitchenAid har det svært med de lidt tungere deje – men den burde kunne klare en pizzadej uden de store problemer.

   Prøv evt. at spæde lidt mere vand til 🙂

   Vh
   Mads

   Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvad synes du om opskriften?