Forret, Hovedret, Hverdagsmad, Vegetar

Hjemmelavet pizza – Den ultimative guide med verdens bedste pizzadej

På papiret er hjemmelavet pizza egentlig en temmelig let opgave. Typisk skal der blot lidt pizzadej, tomatsauce og ost + eventuel topping – og det er sådan set også fint nok til en udmærket pizza.

Vil man derimod have en fremragende pizza, du ved, den italienske variation med den ultrasprøde bund med et mørt og let sejt intre, den intense tomatsauce der eksploderer af sommersmag i munden og den fede, cremede og velsmagende mozzarella, så er det en helt anden snak, som kun løses hos de professionelle, eller i eget køkken med hjemmelavet pizzadej, hjemmelavet tomatsauce og topping med de bedste råvarer.

Hjemmelavet pizza – Den ultimative guide

Jeg har i mange år lavet hjemmelavet pizza, og resultatet har da også været nogenlunde. Men tidligere i år besluttede jeg mig for, at min pizza skulle gå fra at være “nogenlunde” til at være fremragende. Altså ville jeg mestre hvert enkelt element, som jeg har valgt at opdele i 3 områder (tryk på hver enkel for at komme direkte til sektionen):

 1. Hjemmelavet pizzadej
 2. Tomatsauce/pizzasauce
 3. Hjemmelavet pizza (samlingen af hele molevitten)

Punkt 3 er den letteste at overkomme – da det blot handler om at bruge kvalitetsråvarer. Eksempelvis tyndskåret parmaskinke frem for den pumpede bov-variant.

Pizzadej og tomatsauce er derimod en HELT anden snak, men efter nu knap et halvt års arbejde og research, er jeg nået i mål:

Jeg kan lave en fremragende hjemmelavet pizza – og snart kan du også!

kongen-af-napolitansk-pizza

Vores pizzaiolo

Jagten på den perfekte pizzadej og tomatsauce

Min research bragte mig (og Sabine) så langt som til Napoli, hvor vi havde allieret os med en Pizzaiolo (professionel pizzabager), der viste os kunsten bag en ægte napolitansk pizza. Selve opskriften på pizzadej, som du får her, er en 1:1 opskrift af den vi fik gennemgået, da den ganske enkelt er vidunderlig – noget som alle, der har lavet denne pizzadej, kan bekræfte.

Tomatsaucen er et resultat af ufattelig meget smagearbejde. Jeg har ganske enkelt afprøvet at væld af forskellige dåsetomater, som kan købes i Danmark. Kun en enkelt har givet den helt rigtige tomatintensitet, men mindre kan også give et fornuftigt resultat.

Læs også: Hjemmelavet bearnaise sauce // Hjemmelavede pommes frites // Nyretapper

Opskriften her er inddelt i forskellige sektioner.

 1. Først får du selve opskriften på hjemmelavet pizza. På den måde kan du komme i gang med det samme, hvis du ikke ønsker at læse hele smøren her og nu – jeg anbefaler dog, at du gør det på et senere tidspunkt, da der kan gemme sig et godt tip eller to.
 2. Dernæst gennemgår jeg processen med en hjemmelavet pizzadej, hvor der vil være en del billeder og skriverier
 3. Slutteligt gennemgår jeg tomatsaucen

Hold på hat og briller, du skal nu lære at lave en ægte italiensk hjemmelavet pizza med den skønneste pizzadej som bund, og du ser dig aldrig tilbage bagefter.

Hjemmelavet pizza - Den ultimative guide

Udskriv Pin opskrift
Antal2

Ingredienser

Hjemmelavet pizzadej

 • 550 g tipo 00 mel også kendt som pizzamel, kan købes i alle supermarkeder
 • 330 ml koldt vand
 • 1 g gær uanset hvor stor mængde du laver
 • 8 g salt
 • Plade af stål (reklamelink)

Hjemmelavet tomatsauce / pizzasauce

 • 1 ds San Marzano tomater - jeg købte dem fra Mutti - Alm. flåede kan til nøds gå an
 • 1 mellemstort løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk rørsukker
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • Evt 1 spsk tomatpure - hvis du synes
 • Olivenolie

Topping (blot et forslag, du kan vælge hvad du har lyst til)

 • 2 kugler frisk mozzarella bøffelmælks hvis du vil flotte dig
 • 25 g frisk parmesan
 • Parmaskinke eller anden skinke af høj kvalitet
 • Evt. basilikumblade

Sådan gør du

Hjemmelavet pizzadej

 • Bland alle ingredienser samme, og ælt i en røremaskine (eller i hånden) i ca. 30 minutter ved lav hastighed - dejen skal være let elastisk når du trækker i den.
 • Lad dejen hæve i en skål beklædt med film i 1 time ved stuetemperatur
 • Dernæst former du dejen til 2 boller i en skål beklædt med film, som skal hæve 4-6 timer ved stuetemperatur
 • Slutteligt sætter du bollerne på køl i 24 timer, hvor de hæver færdigt
 • Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før du skal forme den til pizzabunde

Tomatsauce

 • Løg og hvidløg pilles og skæres nogenlunde groft.
 • Steg det det blankt i lidt olivenolie.
 • Tilsæt tomater, og lad det småkoge i 5 minutter.
 • Tilsæt salt, sukker og hvidvinseddike, og lad det koge i yderligere 5 minutter.
 • Blend det hele sammen med en stavblender, smag eventuelt til med yderligere eddike, salt og/eller sukker, og sæt på køl til du skal bruge saucen.

Topping + færdiggørelse af pizza

 • Smør din pizzabund med et tyndt lag tomatsauce - Det skal være ca. 2 cm til kanten af pizzadejen.
 • Hæld nu din favorittopping på - herhjemme er vi meget glad for den klassiske (napolitanske) margarita med mozzarella, parmesan, olivenolie og basilikumblade eller pizza prosciutto (mozzarella og god skinke)
 • Bag pizzaen på bagestålet (som er forvarmet i ovnen i ca. 20 minutter) ved højest mulige varme i ovnen til pizzaen er færdig (5-10 minutter)

Noter

Du kan variere din pizza lige som du har lyst. Husk ikke at hælde alt for meget fyld på - italienerne lever efter "less is more" princippet, når det kommer til deres pizza.
Pizzadejen er desuden fryseegnet, så lav endelig ekstra.

Hjemmelavet pizzadej – Den bedste opskrift

En pizzadej er ikke bare en pizzadej. Det har du med rimelig sandsynlighed også erfaret, da de dygtige pizzeriaer altid har en langt bedre bund, end den, som vi selv kan lave.

En god pizzadej er nok det jeg har brugt længst tid på at mestre, hvilket i sig selv er imponerende, da der jo kun skal vand, salt, mel og gær til – hvorfor det er teknikken, der er afgørende.

For at få den perfekte pizzadej er der 4 ting som du skal have styr på:

 1. Melet – Der skal bruges Tipo 00 til den perfekte pizzadej, længere er den ikke. Almindeligt hvedemel giver simpelthen ikke det rigtige resultat.
 2. Hævetiden – Der skal langtidshæves og koldhæves. I denne opskrift er der hele 3 hævninger – men bunden er til gengæld også lige i skabet.
 3. Underlaget til at bage på. Den perfekte bund kan ikke opnås, hvis der ikke er et brændvarmt underlagt, som pizzaen kan blive bagt på. De professionelle har store stenovne, os andre må som oftest nøjes med noget mindre. Jeg har anskaffet mig et bagestål (reklamelink) . Jeg kan IKKE anbefale en pizzasten af ler, da de ikke er bygget til de høje temperaturer, som vi gerne vil operere ved – de begynder simpelthen at revne.
 4. Varmen pizzaen bages ved – du skal give ovnen fuld skrald. Hvis det er 250, så sæt den til det, er det 300, så sæt den til det.

Det kan måske virke lidt som et overkill at købe en stålplade bare for at lave pizza, men jeg kan slet ikke understrege nok, hvor vigtigt et element i pizzabagningen det er. Derudover vil du også opleve, at pladen kan bruges til at bage massevis af andre brød på, som derved også får en kæmpe opgradering i skorpen.

Når din pizzadej er færdighævet, skal den klargøres til at få den størrelse, du ønsker. Der findes forskellige måder at gøre dette på. Vi fik præsenteret følgende teknik i Italien, og det er den som vi bruger herhjemme – klassikeren med kagerulle virker også helt fint.

Læs også: Gateau Marcel // Creme Brulee // Cheesecake med hindbær

Start med at hælde godt med mel ud på dit bord, og vend din pizzabolle i melet, så der intet klæbrigt er tilbage.

Herefter lægger du bollen på bordet oven på melet, og begynder stille og roligt at presse dejen “udad” fra midten med dine fingerspidser. Vend pizzadejen nogle gange undervejs.

Når du har en pizzadej på nogenlunde samme størrelse, som på nedenstående billeder, er du klar til næste skridt.

klargoering-pizzabund

Pizzadej presses ud

Det er relativt svært at forklare på tekst, men jeg vil naturligvis forsøge efter bedste evne.

Du kigger på din pizzadej, som ligger på bordet, og så tager du fat i venstre kant med venstre hånd. Nu vender du venstre kant af pizzadejen indover din højre hånd, som vist på billedet herunder.

der-kastes-pizzadej

Vend pizzadejen ind over din ene hånd

Derefter klasker du dejen tilbage ned i bordet, og sådan bliver du ved i små cirkulære bevægelser – altså gør du som beskrevet før, men sørger for hele tiden at dreje dejen en smule, hver gang du klasker den i bordet.

Når du har “klasket” den et par gange, har du en tyndere bund, som nu er klar til tomatsauce og din ønskede topping.

Der "klaskes" pizzadej

Der “klaskes” pizzadej

Giver ovenstående guide ikke så meget mening for dig, eller foretrækker du noget andet kan du nøjes med at presse dejen ud med fingrene, eller bruge en kagerulle, til du har den ønskede tykkelse.

Når din pizza er klar, smider du den bare i ovnen – eksempelvis i en lerovn som denne 😉

pizzaovn

Hjemmelavet tomatsauce / pizzasauce

En tomatsauce er på mange måder langt mere simpel, og noget lettere at lære at mestre. Det gør den dog ikke mindre vigtig, og det er essentielt, at du har nogle ordenlige tomater, hvis du gerne vil have den helt fantastiske pizzasauce, som du har fået hos de gode pizzeriaer.

Jeg har smagt mindst 10 forskellige tomater fra dåse, og i langt de fleste tilfælde manglede der tomatsmag og/eller der var for meget sødme. Det var en temmelig frustrerende periode, indtil jeg vendte mit dilemma med Thomas fra Madetmere.dk, hvor han foreslog Muttis San Marzano tomater, som er de klart bedste jeg har fået her i Danmark.

Læs også: Hjemmelavet lasagne à la Madsvin // Hjemmelavet Burger – En grundopskrift

I Italien kører de bare noget “Tomat pulpa” direkte fra dåse tilsat lidt salt på pizzaen – det kan de varianter vi har i Danmark, som jeg har smagt, ikke helt bære.

Jeg har derfor lavet min tomatsauce fra bunden, hvor der er tilsat lidt løg, hvidløg, sukker og hvidvinseddike, for at balancere smagene i den retning jeg ønsker det.

Tomaterne koster ca. 20 kr. pr. dåse, men er bestemt pengene værd – og de ser således ud:

tomater-paa-daase

De bedste dåsetomater

Løg og hvidløg skal steges blanke i lidt ovenolie.

der-steges-loeg-og-hvidloeg

Løg og hvidløg steges

Tomater hældes i, og der koges i ca. 5 min. Derefter hældes der lidt salt, sukker og hvidvinseddike i, og der koges i yderligere 5 minutter.

tomater-haeldes-i

Tomater tilsættes

Saucen blendes glat – det tager ganske få sekunder.

Der blendes

Der blendes

Og voila – en færdig samt super velsmagende pizzasauce.

Færdig pizzasauce

Færdig pizzasauce

Hjemmelavet pizza

Nu er du efterhånden klar, til der hvor det bliver sjovt: Nemlig “samlingen” af pizzaen.

Resten af billederne i denne sektion, vil vise dig fra “A-Z”, hvordan en pizza samles hos en pizzaiolo – det er mig der står ved bordet.

Læg en stor skefuld pizzasauce på din pizzadej.

En der lægges en stor skefuld tomatsauce på din pizzadej

En der lægges en stor skefuld tomatsauce på din pizzadej

Sæt en ske med bagsiden på tomatsaucen, og træk den cirkulært rundt.

Træk pizzasauce cirkulært rundt

Træk pizzasauce cirkulært rundt

Til det ser sådan her ud.

Sådan skal det se ud.

Sådan skal det se ud.

Hæld din topping på – i dette tilfælde starter jeg med basilikumblade og frisk mozzarella.

Basilikum og frisk mozzarella

Basilikum og frisk mozzarella

Godt med friskrevet parmesan.

Parmesan

Parmesan

Og et lille skvæt god olivenolie.

Olivenolie

Olivenolie

Dernæst skal pizzaen i ovnen som er brændende varm (denne var langt over 300).

hjemmelavet-pizza-i-ovn-1

Pizzaen skal bare stå og hygge sig til osten begynder at boble let.

Hjemmelavet pizza i ovn

Hjemmelavet pizza i ovn

Pizzaen skal bages til den ser sådan her ud.

Færdig pizza

Færdig pizza

Et styks ægte italiensk pizza lavet på den bedste pizzadej – lavet af undertegnede, og som det ses var der VARMT i køkkenet!

Færdig hjemmelavet pizza

Færdig hjemmelavet pizza – Lavet i Italien

Til sidst får I et billede af en hjemmelavet pizza, der er lavet efter vi kom hjem fra Italien – i vores egen helt almindelige ovn, dog med andet topping i form af bøffelmælksmozzarella, parmesan og en hjemmeimporteret parmaskinke.

Pizzaen her er lavet ud fra samtlige principper i denne opskrift – og den var ganske enkelt magisk.

Hjemmelavet pizza - Lavet i Danmark

Hjemmelavet pizza – Lavet i Danmark

Min til dato klart længste opskrift er nu ved vejs ende. Er du nået hertil, og har du læst det hele, så bør du nu være i stand til at lave en intet mindre en fænomenalt god pizza.

Husk at øvelse gør mester, og efter ganske få forsøg, vil det hele sidde i skabet for dig – hver gang.

Buon appetito.

En stor tak skal lyde til FILUME Bistrot Napoletano, der var det pizzeria hvor vi lærte så meget om pizza, og som vi fik opskriften på pizzadej fra. Der var ualmindeligt sødt personale, og kommer du i nærheden af Napoli, kan jeg på det varmeste anbefale, at prøve en af deres pizza-workshops.

80 Kommentarer

 • Reply Malene Krogh Thyssenoktober 17, 2016 at 17:22

  Herhjemme forsøger vi også at nørde i pizza, så den bliver som i Italien… Og vi nærmer os med hastige skridt må jeg sige! Jeg vil afprøve dit bud på tomatsovsen, den halter nemlig lidt hos os… Jeg er lidt interesseret i den støbejernsplade du omtaler – vi har nemlig en af de famøse bagesten. Og rigtig nok sprang den første pga. varmen. Kan du linke til den plade du har købt? Eller måske lægge et billede op så jeg kan finde den rigtige i bilka?

 • Reply Pall Axel Palssonoktober 17, 2016 at 18:03

  Den opskrift glæder jeg mig satme til at prøve! Det ser lækkert ud! Keep up the good work!

 • Reply Kathrine Dransfeldtoktober 20, 2016 at 11:44

  Hej Mads
  Jeg står og vil lave din opskrift lige om lidt, men bliver helt i tvivl, om det er rigtigt, at der skal 1 gram gær i?

 • Reply Rasmus Jakobsenfebruar 7, 2017 at 07:44

  Smukt Mads 🙂

  (Reklamer for egne blogs og butikker i kommentarsporet slettes 🙂 – Venligst, Mads (Madsvin))

 • Reply Kristian Kristiansenmaj 24, 2017 at 13:00

  Hej Mads. Tak for guide. Et enkelt spørgsmål: bruger du tørgær eller alm. gær?

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenmaj 24, 2017 at 13:15

   Hej Kristian,

   Velbekomme!

   Jeg bruger faktisk begge dele, alt efter hvad jeg har herhjemme 🙂

   Venligst
   Mads

   • Reply Kristian Kristiansenmaj 26, 2017 at 15:11

    Ok, tak for svaret! ??

    Lige et sidste spørgsmål: du skriver at dejen er god at fryse også; hvornår i processen er dejen klar til at komme på frost? Når den har hævet natten over eller før dette step?

    Mvh Kristian

 • Reply Thomas F. Dohnjuni 10, 2017 at 13:37

  Hej Mads,
  Har selv kæmpet med at finde den ‘rigtige’ pizzadej igennem en årrække med varierende resultat og så faldt jeg heldigvis om din blog og forsøgte mig med overstående opskrift og det må jeg sige det var lige i skabet 😉 har aldrig selv lavet så en fantastisk pizza og det skal du have kæmpe TAK for, at du har brugt tid og ressourcer på dette som vi andre kan nyde godt af 😉
  Jeg har 2 teenage drenge som er benhårde madkritikere da de kender til alle kombinationer af købepizzaer 🙂 og de konkluderede efter at have smagt din pizza og det er det eneste rigtige udenfor Napoli 🙂
  Hilsen Thomas

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenjuni 10, 2017 at 13:46

   Hej Thomas,

   Hold da op. Tak for de meget flotte ord.

   Det glæder mig, at mit hårde arbejde, eller hvad vi nu skal kalde det, bringer glæde hos andre, herunder dig og dine sønner. For det det ER bare ikke nemt at lave den “rigtige” pizzadej.

   Jeg selv mener også, i al ydmyghed, at det er den eneste rigtige opskrift på pizzadej – det eneste jeg mangler er en kæmpe lerovn der tændes op med brænde – men det må vente til engang i fremtiden 😉

   Rigtig god weekend!

   Venligst
   Mads

   • Reply Thomas F. Dohnjuni 10, 2017 at 13:50

    Hej Mads,
    Yes en lerovn ville være fantastisk 🙂
    Rigtigt god weekend til dig!

    Hilsen Thomas

 • Reply Thomas Holm Kroghjuni 15, 2017 at 16:00

  Hej Mads. Når der står en skål foret med madfilm, betyder det så, at dejen nærmest er pakket ind i film eller hvad menes der?

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenjuni 15, 2017 at 16:22

   Hej Thomas,

   Det betyder blot, at når du har æltet dejen, så lægger du den i en skål der lukker tæt – jeg bruger husholdningsfilm – et låg kan også bruges 🙂

   Venligst
   Mads

   • Reply Thomas Holm Kroghjuni 15, 2017 at 16:24

    Hej Mads

    Tak for hurtigt svar. Portion nummer to er lige nu i gang med at ælte

 • Reply Christian Juuloktober 9, 2017 at 08:58

  Fantastisk blog du har med masser af inspiration.
  Et bagestål er altså en fantastisk ting. Bunden bliver lige den tand mere lækker!
  Jeg har selv investeret i en herfra og en fra en anden udbyder. Stålet fra nedenstående link synes jeg performer bedst
  bagestaalet.dk

 • Mads Vindfeld Andersen
  Reply Mads Vindfeld Andersenoktober 26, 2017 at 11:32

  Hej Peter,

  Tak for rosen – det varmer.

  Ift. tomaterne fra Mutti, er det en information jeg er meget glad for, at du deler. Jeg vil hurtigst muligt udskifte tomaterne med en anden variant, som jeg for nyligt har opdater, og som ikke kommer fra Mutti.

  Venligst
  Mads

  • Reply Jeppe Ringbergjuli 13, 2018 at 15:48

   Hej Mads

   Først og fremmest en fantastisk opskrift og blog generelt.

   Jeg kan se på din kommentar af 26. okt. 2017 til Peter, at du vil udskifte “Mutti” med andre tomater. Er det sket, således det nu er de “rigtige”. Jeg kan nemlig kun stadig se “Mutti”?

   Pft.

   • Mads Vindfeld Andersen
    Reply Mads Vindfeld Andersenjuli 13, 2018 at 19:05

    Hej Jeppe,

    Det er faktisk ikke sket. Jeg har endnu ikke fundet en bedre erstatning, og det kræver en større omstrukturering af indlægget bare at fjerne dem. Hvis jeg finder de rette, så vil der blive foretaget en udskiftning.

    Venligst
    Mads

 • Reply Marekdecember 3, 2017 at 19:15

  Hej Mads, tak for den super opskrift. Den er et hit hos mig og mine kollegaer.
  Da dejen skal hæve så længe som den skal, så kræver det lidt planlægning og hertil kommer mit spørgsmål. Sker der noget hvis man i stedet for 24 timer i køleskabet giver den 36 timer? Således man er fri for at fryse dejen.
  Mht. nedfrysningen, hvor mange timer går der fra man tager dejen ud af fryseren og til man kan begynde at forme pizzaen?

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersendecember 3, 2017 at 22:39

   Hej Marek,

   Det glæder mig, at både du og dine kolleger nyder god, hjemmelavet pizza 🙂

   Jeg tror ikke der vil ske noget ved at dejen hæver 12 timer ekstra i køleskabet – du kan jo prøve. Meld gerne op hvordan det går.

   Når jeg har haft pizzadejen i fryseren, så tager jeg den typisk ud dagen før, og lade den tø op natten over i køleskabet, og så sætter jeg den ud ved stuetemperatur en times tid før den skal bruges, så den kan “vågne” lidt op igen.

   Venligst
   Mads

   • Reply Marekdecember 4, 2017 at 14:46

    Ok. Super. Tak for det hurtige svar. Jeg melder tilbage.

 • Reply Kurt Larsenmaj 8, 2018 at 17:02

  Super velformuleret og informativ opskrift på pizza. Især din pizzadej er vi meget glad for derhjemme.

 • Reply Mikkelmaj 24, 2018 at 21:57

  Hej

  Jeg skal til at lave din opskrift på pizzadejen, her i weekenden..

  Er opskriften på dejen “kun” til 2 pizzaer? Eller det til flere?

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenmaj 25, 2018 at 10:10

   Hej Mikkel,

   Vi får typisk 2-3 pizzaer af dejmængden.

   Meld endelig tilbage hvad du synes om pizzaerne – jeg er nysgerrig 🙂

   Venligst
   Mads

 • Reply Peter Dahl Bentsenjuni 12, 2018 at 12:09

  Det lyder som en rigtig god opskrift. Fyldet er stort set som det, jeg plejer at bruge, jeg savner dog lidt gode sorte oliven, men bunden og saucen vil jeg helt sikkert prøve. Jeg skriver egentlig for at oplyse om, at 400 g Mutti Pomodoro hakkede tomater kan købes i Superbrugsen for 10,95 kr.
  Hilsen
  Peter
  PS. Jeg plejer at koge tomatsauce i en times tid, er det spildt ulejlighed?

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenjuni 12, 2018 at 16:00

   Hej Peter,

   Nu var dette blot forslag til topping. Jeg elsker selv gode oliven og/eller lidt god lufttørret skinke på også 🙂

   Om det er spildt at koge saucen ind? – Det vil jeg ikke sige – en intens sauce er jo altid lækker. Men har du gode tomater kan du snildt bruge min fremgangsmåde, og få et skønt resultat.

   Venligst
   Mads

 • Reply Signe Thiimjuni 29, 2018 at 14:10

  Hej Mads
  Jeg kan slet ikke få dejen til at blive elastisk🙁 efter 2 min i røremaskinen er den helt fast, nærmest hård og hænger fast på dejkrogen. Det virker som om, der er alt for meget mel i. Hvad gør jeg mon galt?
  Signe

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenjuni 29, 2018 at 14:48

   Det lyder til at din mel suger ekstra meget. Tilsæt blot lidt ekstra vand, til det passer.

 • Reply Anne Geltoftaugust 17, 2018 at 19:45

  Hej Mads

  Tak for en god og let følgelig opskrift. Det var første gang, jeg gav mig i kast med hjemmelavet pizza, men resultatet var lige i øjet 😉

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenaugust 17, 2018 at 22:32

   Jeg takker og bukker Anne. Det glæder mig at du kunne lide resultatet 🙂

   Af nysgerrighed: Hvad puttede du oven på pizzaen?

 • Reply Sonny Knudsenaugust 26, 2018 at 09:27

  Har selv købt en træpille pizzaovn fra uuni 3 den kan varmt anbefales hvis man går meget op i pizza bagning , tjek den ud på youtube .
  Og en rigtig god opskrift på pizzadej Mads 😊

 • Reply Martinoktober 5, 2018 at 07:14

  Hej Mads

  Spændende og inspirende blog du har her, tak for det.

  Jeg har et spørgsmål som måske er dumt men jeg er ny i køkkenet så nogengange skal jeg have det forklaret i min egen øjenhøjde.
  Når du skriver “beklædt”, mener du blot skålen skal “overdækkes” med husholdningsfilm, eller mener du at selve skålen skal beklædes med film? i så fald formoder jeg på innersiden således at dejen er kapslet ind i en slags husholdningsfilm pose i skålen.

  Håner at høre fra dig snarest.

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenoktober 5, 2018 at 08:44

   Hej Martin,

   Først og fremmest: Tak!

   Dernæst: Du må aldrig føle at du har et dumt spørgsmål, i hvert fald ikke her på Madsvin – jeg laver mad for alle, som alle skal kunne lave selv.

   Når jeg siger beklædt, så mener jeg faktisk blot, at dejen skal i skålen og så lukker du den tæt med film på toppen – det sikrer at dejen ikke tørrer ud 🙂

   Vh
   Mads

 • Reply skipperoktober 20, 2018 at 13:13

  må der da ikk komme oliven på, det er da en skandale uden.

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenoktober 20, 2018 at 13:26

   Der må komme lige det på som du har lyst til – synes bestemt ikke jeg lægger op til at ville bestemme hvad folk skal putte på af fyld 🙂

   Og så elsker jeg selv oliven!

   Vh
   Mads

 • Reply Alexandranovember 2, 2018 at 17:09

  Hej Mads,

  Ser enormt meget frem til at komme igang med at lave pizza’er, har dog lige et par enkelte spørgsmål.
  Vil dejen blive ligeså god hvis den kun koldhæver i omkring 16 timer?
  Jeg har ikke mulighed for at lave den på en stålplade, så har du nogen ide om hvor længe den ca skal have på en helt alm. bageplade (ikke den rillede type) på ca. 250grader?

  Tak på forhånd 🙂

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersennovember 3, 2018 at 12:13

   Hej Alexandra,

   Den vil blive helt OK med 16 timer, men vil du opnå det ultimative resultat, skal du følge opskriften helt. Det fører mig til det næste omkring en stålplade. Du kan prøve med en bageplade, men det bliver bare ikke det samme – du har behov for den konstante høje varme, som stålpladen kan give din pizzadej. Når det er sagt så kan du prøve, og se hvordan det bliver – mit bud er at det bliver udmærket, men skal vi helt op hvor englene synger, ja så refererer jeg altså til opskriften igen 🙂

   Vh
   Mads

 • Reply Ole Schwanderdecember 3, 2018 at 17:31

  Basilikum skal vel på EFTER den er bagt ..!

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersendecember 6, 2018 at 14:05

   Hej Ole,

   Faktisk kom den på, som anvist i opskriften. Der gør de mange steder i Italien.

   Når det er sagt, så kan jeg godt lide at veksle mellem hvad jeg gør, alt efter lyst. Ofte topper jeg også min pizza af med lidt frisk basilikum efter bagningen, da det både er pænt og velsmagende, og jeg synes også det skal stå dig helt frit for, hvad du ønsker at gøre 🙂

   Venligst
   Mads

 • Reply Anjafebruar 2, 2019 at 15:43

  Hej Mads. Hvor lyder det som en spændende opskrift. Den glæder jeg mig til at prøve.
  Kan man fryse dejen ? I så fald, efter hvilket punkt i opskriften kan man det, punkt 4?
  Vh Anja

 • Reply Erik Nielsenmarts 14, 2019 at 21:38

  Hej Mads
  Hvor mange pizzaer er der cirka til i én portion dej?
  Ved godt det afhænger af størrelsen 😉
  Men hvis der er tale om pizzaer i standard størrelse.
  Glæder mig til at prøve dine opskrifter i morgen.
  Madhilsner Erik

 • Reply Knud Olesenmarts 19, 2019 at 09:31

  Hej Mads
  Kommer du ikke olie i din dej?
  Opskrifterne fra bagestålet er med olie
  Tak for din inspirerende blog
  Knud

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenmarts 19, 2019 at 09:35

   Hej Knud,

   Nej, det gør jeg ikke. Opskriften er præcis som skrevet, og som jeg fik den fra pizzaiolien i Napoli 🙂

   Vh
   Mads

 • Reply Knud Olesenmarts 19, 2019 at 10:36

  Hej Mads
  Bruger du ikke olie i din dej?
  Tak for god inspiration i dine mange opskrifter.
  Især nyretapperne med bearnaise
  Knud

 • Reply Britta Andersenmarts 28, 2019 at 16:09

  Hej Mads!
  Endnu engang siger jeg tusind tak for en super god opskrift.
  Vi fik pizza i aftes og jeg har aldrig kunne få bunden rigtig sprød. Det skal jeg da love for, at den blev. Pizzaen smagte så godt!!!
  Mvh. Britta

 • Reply LenaHNapril 25, 2019 at 21:21

  Wauw…. ENDELIG, en pizza som i Italien.. vi har lige været på ferie og var iført Barilla mel tipo 00 og en mozarella i stang…. som bare var bedre end de friske herhjemme fra…. men den dej…. af hele mit madhjerte: tak !!!

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenapril 25, 2019 at 22:09

   Velbekomme Lena.

   Det glæder mig at du finder lige så meget glæde i opskriften som jeg selv gør 🙂

   Venligst
   Mads

 • Reply Magnus Dreyerjuni 2, 2019 at 20:54

  Virkelig god opskrift, den blev som på pizzariaer… Jeg syntes dog at bunden havde en lidt neutral smag, hvor jeg i Italien har fået dem mere smagfulde. Et godt tip jeg har fra Italien er at smøre lidt olivenolie udenpå bollerne inden hævning. Så kommer de lettere ud af folien. Tak for opskrift..

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenjuni 2, 2019 at 22:33

   Hej Magnus,

   Tak skal du have. Jeg er altid åben over for konstruktiv kritik – og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at dejen kan være mere smagfuld. Her er det dog i høj grad op til den mel, der bruges. Ønsker du endnu mere smag, kan du med fordel indarbejde lidt surdej – det vil klæde pizzadejen 🙂

   Fint tip med olien – det lader jeg stå til andre glade pizzaelskere!

   Vh
   Mads

 • Reply Anne-Grethejuni 21, 2019 at 22:06

  1 gr gær, også 1 gram tørgær?
  Glæder mig til at prøve din opskrift? Mozzarellaen lægger man altid på næstefter tomatsauce ikke? 😊

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenjuni 22, 2019 at 11:22

   Hej Anne-Grethe,

   Nej – der skal du lige forholdmæssigt reducere mængden. Der plejer at stå bag på tørgærspakkerne, hvad de vejer, og hvad det svarer til i en normal gærpakke 🙂

   Jeg plejer at lægge mozzarella oven på tomatsaucen, jo.

   God fornøjelse, og lad mig endelig høre, hvordan det går!

   Vh
   Mads

 • Reply Anne-Grethejuli 20, 2019 at 12:48

  Fantastisk pizzadej, så det er den jeg bruger fremover, ligeså tomatsaucen, og pizza laves bare bedst på stålet 👍😀

 • Reply Olejuli 24, 2019 at 17:42

  Det bliver vanvittigt spændende at prøve. Jeg køber normalt dejen hos en italiener her i byen, og bager den i weberen
  Kun et spørgsmål (Indtil videre) der er 50g gær i en pakke…..1 gram virker stort set som ingenting. Det kan ihvertfald ikke vejes af på en badevægt 😉

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenjuli 29, 2019 at 12:34

   Det kan virke som meget lidt, men det er immervæk nok – bare se de mange andre kommentarer 🙂

   Vh
   Mads

   • Reply Ole Bækgaardaugust 10, 2019 at 17:09

    Hi Mads
    Det blev en kæmpe succes: Jeg lavede dobbelt portion, og bagte to i weberen på en sten og to i ovnen, også på en sten. De to på weberen blev de bedste
    Næste gang jeg får 32 timer i overskud vil jeg gentage successen…….jeg kan mærke, at det bliver lige om snart 😉

 • Reply Otto Petersenjuli 31, 2019 at 00:11

  1 g gær er jo mindre end lidt. Hvis man er lidt for snild med udportioneringen – skader 5 eller 10 gær så i hæveprocessen. ??? den evt. for megen gær hvordan påvirker den.

  hvor stor dåsestørrelse af tomaterne går der til 2 pizzaer….

  Hvis der fryses 2 portioner dej…. kan en tomatsauce så fryses i samme forbindelse ???

  • Reply Otto Petersenjuli 31, 2019 at 00:18

   har et Bagestålet (iflg. produktforklaringen så kan plade akkumulere 18 gange så meget energi som en af de pizzasten af ildfaste materialer.) … men hvad sværger du til over/undervarme eller varmluft ????

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenaugust 1, 2019 at 10:07

   Hej Otto,

   Det vil forventeligt overhæve med ekstra gær 🙂

 • Reply Otto Petersenjuli 31, 2019 at 22:28

  hallo jeg lavede 2 indlæg i går nat var det vist.

  til den her med den bedste pizzadej………… de stod der ……….også efter jeg lukkede siden og vendte tilbage….

  men i aften nu her kl 22.26 så er de pist væk ……..Why ????????

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenaugust 1, 2019 at 10:12

   Hej Otto,

   Det er fordi man skal have godkendt sit første indlæg på min blog, før det vises. Grunden er ganske enkelt for at undgå spam, beklager de gener det desværre kan give.

 • Reply Otto Petersenaugust 4, 2019 at 12:16

  Er igang med en dobbelt portion så der skulle blive 2 stk til fryseren. De er rørt i går kl 20-21 og ikke været i køleskab (dels ikke plads.. dels for få timer hvis de skal spises til aften søndag men har stået på en halvkølig altan natten over. Dejen så meget våd ud efter den første times hævning – så jeg gav den et par håndfulde mel vel 150 g – og stadig synes jeg de her kl 12 ser våde ud ?????
  Bliver de til at forme som glatte boller ved 16-17 tiden ??? Skal der tilføres lidt mere mel ???………. har nøje overholdt mængderne i din opskrift 1.100 g Amo Tippo O mel 660 ml koldt vand etc…. Jeg sender dig et billede af skålene på [email protected] i mangel af en Vedhæft fil her 🙂

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenaugust 4, 2019 at 19:29

   Det lyder lidt mærkeligt det hele. Dejen skal ikke være “for våd”. Den skal være lige til at arbejde med. Har du fået det æltet ordenligt?

 • Reply Otto Petersenaugust 4, 2019 at 12:26

  som du måske kan se på de to billeder er den blålilla størst i mængde trods at jeg delte portionen i 2 lige store dele….. Kan det falde så forskelligt ud ?????

 • Reply Lineaugust 5, 2019 at 06:41

  Hej😊 Jeg vil give mig i kast med din opskrift. Det ser vild lækkert ud. Jeg skal lave pizza til 25 personer. Kan man egentlig putte fyld mm på lidt inden de bliver bagt?

 • Reply Lineaugust 5, 2019 at 06:48

  Det jeg mener er, om jeg kan lave pizza’erne nogle timer inden de skal bages😂

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenaugust 5, 2019 at 09:10

   Hej Line,

   Jeg ville bage dem med tomatsauce på inden, og så putte ost + topping på samt bage dem et par minutter derefter. Så sparer du lidt tid, og har gjort bund mv. klar 🙂

   – Mads

 • Reply Flemming Hansenaugust 24, 2019 at 17:22

  Hej Mads,
  Vildt spændende opskrift – tak for det!
  Vi har nu investeret i et bagestål, og er ved at lave pizzaen efter din opskrift. Vi følger den 100% her første gang.
  Vi har et enkelt spørgsmål, og håber du måske er ved tasterne, og kan give lidt hurtig sparring…
  De to boller (dej) har nu hævet ca. 4 timer ved stuetemperatur, men de er næsten ikke vokset i størrelse, og fylder tilnærmelsesvis det samme i skålen, som efter de blev delt i to – er det normalt?
  Vi håber på at du kan guide os lidt, da vi jo gerne vil have den optimale oplevelse i morgen 🙂
  De bedste hilsner, Flemming

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenaugust 26, 2019 at 22:25

   Hej Flemming,

   Det burde være, som det skal være – de 4 timer er jo forsvindende lidt i det samlede tidsperspektiv. Jeg håber at oplevelsen var god? Ellers må du love mig at skrive, så vi kan få den til at blive det 🙂

   Venligst
   Mads

   • Reply Flemming Hansenoktober 13, 2019 at 15:17

    Hej Mads,
    Beklager det sene svar!
    Dejen var som den skulle være, og det blev super godt!
    Vi har brugt opskriften flere gange siden – hver gang med stor succes og glade “med-spisere”.
    Mange tak for inspiration, opskrifter og gode tips – you rock!
    De bedste hilsner,
    Flemming

 • Reply Nannaseptember 27, 2019 at 08:03

  Hej Mads
  Kan pizzadejen lavet med fuldkorn – i så fald, hvordan ville du gøre det?

  • Mads Vindfeld Andersen
   Reply Mads Vindfeld Andersenseptember 27, 2019 at 11:45

   Hej Nanna,

   Lige denne pizzadej ville jeg ikke ændre ved. Selvom der er få råvarer er den en anelse teknisk, og glutenniveauet, der er tilstede i tipo 00 mel, mangler i fuldkornsmel, så tror resultatet bliver lidt for skævt 🙂

   – Mads

 • Reply Camillaoktober 19, 2019 at 18:57

  Hej Mads.
  Tusind tak for en super lækker opskrift. Jeg har længe gerne ville opgradere vores sædvanlige hjemmelavede pizza. Generalprøven blev ikke mindre en fødselsdagsfesten for to af mine børn med hele familien, og alle gæsterne var begejstret! 5 stjerne herfra. Jeg var især glad for de mange billeder af processen, og glad for at både dej og tomatsauce kunne laves dagen før. Jeg fulgte opskriften præcist og alt passede.
  Så nu står der bagestål på ønskesedlen til jul 😉

 • Skriv en kommentar