Top Banner

Heartland Festival – Et slaraffenland for madelskere

Den danske festivalscene er henover de sidste 10 år blevet kraftigt opgraderet på madfronten – og hvor er det skønt. Dog er der, i min optik, én festival der år efter år formår hele tiden at sætte barren bare en anelse højere, og det er Heartland Festival.

I år sklule det kun blive til en enkelt dag for mit vedkommende, til gengæld fik vi smagt ekstra meget, så kan navigere rundt i deres bugnende udbud af mad.


Gourmensch

Mange er efterhånden stødt på Jakob, som har Gourmensch, og forventeligt er det et glædeligt gensyn, når man ser ham og hans kæmpe bålområde, hvor der lystigt steges porchetta til hans asiatiske porchetta burgere med sprød svær, spidskål, asiatisk pickles, yuzu mayo og en banh mi marinade.

Smagen er skøn, og mængden af frisk koriander er perfekt afmålt for en ikke-korianderspiser som mig (jeg kan godt i meget afmålte mængder). Kødet er fedt og saftigt, sprødheden fra kålen gør sig godt og over hele linjen er der velsmag. Anken er dog mængden af svær, der i mit tilfælde er til den tynde side, og så var den pakket væk i bunden af burgeren, så den ikke var sprød da jeg endelig nåede frem til den. Øv.

Det ændrer dog ikke på, at det smager sindssygt godt – og hvis du lige sikrer dig, at sværen ryger på toppen af burgeren, så er alt godt. 4 svin herfra.
Pris: 90 kr.


Hindsholmgrisen

På Fyn er vi så begavede, at vi har to producenter af svinekød fra den absolutte tophylde; Steensgaard og Hindsholmgrisen. Sidstnævnte er på Heartland, hvor de gavmildt deler ud af smagsprøver fra deres skinke, ølpølser og deres udgave af “beef jerky”. Det kan de nu også roligt gøre, for når du først har smagt det, er du nødt til at købe lidt spiseligt.

Vi ende med en pose ølpølser (2 stk) og en pakke lufttørret skinke. Førstnævnte hører til blandt det bedste ølpølser jeg nogensinde har smagt, og skinken er i en liga for sig selv – omend til den meget salte side, så der kommer en helt naturlig stopklods i skinkeindtaget. 5 svin – også selvom man ikke får et traditionelt måltid her, men velsmagen er i top.

Pris: Skinke 60 kr. – Ølpølser 25 kr. (2 stk.)


Aroma Is

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Aroma Is laver i min optik landets bedste is. Punktum.

Derfor var det heller ikke svært at svinge forbi, til et par kugler is og en køn udsigt ud over Tasteland-området.

Claus Hattesen, der har Aroma, bliver kontinuerligt ved med at udfordre hvad der skal være en god is, og på Heartland har han medbragt sig en is med smag af rygeost og solbær – en is jeg naturligvis sprang på uden at blinke (okay, jeg fik en smagsprøve først). Det fungerer overraskende godt. Ikke på den måde hvor det bare er en sjov gimmick, nej, på en måde hvor jeg ville vælge isen igen. Og igen. Den lette røg kombineret med en perfekt afmålt mængde sødme bliver til ren magi.

De resterende iskugler bestod af rabarbersorbet og gulerod/havtorn sorbet – friskt, lækkert og velsmagende.

Desværre frøs fryseren isen for hårdt, og det var nogle lidt hårde iskugler vi fik, modsat hvad vi normalt får når vi er på Ærø, men det er så også den eneste finger der er at sætte på iseventyret. 5 svin.

Pris: 43 kr. for 3 kugler is.


Løgismose – Æbleskiver

Hos Løgismose har man opgraderet årets tilstedeværelse, bl.a. med hjemmelavede æbleskiver fyldt med marcipan der akkompagneres af chokoladesauce og fynske jordbær.

Det skulle vi naturligvis prøve, og mens æbleskiven smagte fantastisk, var der lidt problemer med mængden af marcipan (der var vel rigeligt), som gjorde, at konsistensen på hele oplevelsen blev en anelse tør og klæg. Chokoladesaucen gjorde lidt op for dette, men ikke nok til at hive en høj karakter hjem.

Og helt ærligt, så er ét fynsk jordbær til 2 æbleskiver og en klat chokoladesauce bare ikke nok, når prisen er 45 kroner.


Hooked

Hooked har efterhånden indtaget hele den danske festivalscene med en kombination af lækker fisk/skaldyr og sprøde eddikefritter. På Heartland har de deres stærkeste skyts med; lobster rollen. Denne gav jeg topkarakter på sidste år Roskilde Festival, og det var da heller ikke uden forventning, at den på dette års Heartland skulle konsumeres.

Lad det være sagt med det samme: Den smager bare pi**e godt. Færdig. Det samme gør fritterne. Velsmagen er nok til at udløse topkarakterer, men vi er altså også nødt til at have os en snak om de konstant voldsomt stigende priser.

Sidste år gav jeg 75 + 35 kr. for rullen + fritter med dyppelse – på Heartland var denne pris steget med næsten 20 procent til en pris på svimlende 130 kr., og så var mængden af fyld en anelse mindre gavmildt. Vi ender på 5 svin – smagen er vidunderlig, prisen er ganske enkelt for høj.

Pris: 130 kr. for comboen


Gasoline Grill

Det er efterhånden ikke løbet nogens næse forbi, at Gasoline Grill jf. Bloomberg laver en af verdens bedste cheeseburgers, noget den lejlighedsvise gigantkø og vidner om.

Vi skulle naturligvis også have en burger herfra, når nu chancen byder sig til. Den skulle agere vores afsluttende måltid oven på en intet mindre end fremragende koncert med The Raconteurs, en koncert der leverede velsmurt rock’n’roll fra start til slut – uden så meget pis.

Det samme kan man sige om burgeren fra Gasoline Grill. Det er en velsmurt burger, hvor alle toner spiller sammen og går op i en højere enhed. Bøllen er perfekt blød og saftig, bøffen er stor og velsmagende, osten er smeltet og lækker og de syltede pickles er sprøde og bidrager med den nødvendige syre.

Det er en cheeseburger når den er bedst, og du bliver glad af at spise den. Hver gang – og vi ender på 6 svin for simpel burgerkunst fra øverste hylde.

Pris: 85 kr.


Special mention: Æblerov Cider

I år har Æblerov manifesteret sig med en ciderbar meget tæt på Talks teltet. Her kan du nyde noget af verdens bedste æblecider – både fra deres egen hånd, men også fra venner som de inviterer fra tid til anden.

Du får cider af en anden verden, og det er altså drikkevarer der snildt kan måle sig med meget af den gode vin, der ellers er på pladsen – og så til kun 50 kr. glasset.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar