Top Banner

Heartland – Et overflødighedshorn af velsmag for store og små

Heartland Festival er meget mere end en festival i klassisk forstand. De byder selvfølgelig op til dans med et musikprogram, der kan konkurrere med resten af den danske festivalscene, men derudover byder programmet også på talks, kunst, sociale initiativer og ikke mindst et madprogram, jeg godt tør sige, er det bedste blandt samtlige danske festivaler. Heartland Festivals madprogram er nemlig et slaraffenland uden lige at gå på opdagelse i. Her hos Madsvin har vi samlet en brøkdel af de ting vi glæder os til at dykke ned i. Så sæt dig godt til rette og nyd turen.


Hooked – Københavns bedste streetfood

Hooked blev i 2018 kåret som Københavns bedste streetfood af AOK, så det er ikke hvem som helst vi har med at gøre her. Hos Hooked finder du alt godt fra havet, så alle os på Heartland Festival kan glæde os til deres efterhånden ikoniske Lobster Rolls, burgere med sprød torsk eller klassikeren Fish & Chips. Og alt er selvfølgelig lavet af de bedste råvarer. Hooked debuterede på Heartland Fesival sidste år, og er klar til at gentage succesen i år. Vi slår helt sikkert vejen forbi!

Lobster roll og eddikefritter
Lobster roll og eddikefritter

Kung af Birkemosegaard – Odden møder Bangkok

Hvem tænker I måske, men lad jer ikke narre. Til dagligt driver Kung det biodynamiske landbrug Birkemosegaard på Odden samme med hendes bedre halvdel Jesper Andersen, men oprindeligt kommer Kung fra Bangkok. Kung og Birkemosegaard leverer nogle af Danmarks sprødeste grøntsager til landets toprestauranter – og ikke mindst til alle os på Heartland Festival. Odden møder Bangkok, når Kung kreerer thaimad ud fra Birkemosegaards lækre råvare. Er der andre end os, hvis tænder løber i vand bare ved tanken?


Gasoline Grill – En af verdens bedste burgere

Verdens 27. bedste burger, og uden sammenligning den bedste i Danmark, finder du på Heartland Festival. Siden Gasoline Grill slog dørene op for første gang på den gamle benzintank i København, har de ikke set sig tilbage. Her taler vi den klassiske burger i sin fineste udgave med saftigt kød, sprød salat og en blød bolle. Det lyder måske simpelt, men en burger fra Gasoline Grill vil med garanti ryste din grundvold. Hvis ikke du allerede har prøvet den, så er det et must!


Snacks & Blues – Kærlighed og comfort food

For første gang kan Heartland Festival byde velkommen til Snack & Blue, som står klar med kærlighed og comfort food i lange baner. Vi taler fried chicken, halloumi burgere og klassiske wings af øko-kylling. Og til natteravnene er der godt nyt, for Snacks & Blues holder åbent helt til kl. 02. Da Politiken slog vej forbi Snacks & Blues’ diner,  kvitterede de med fuld plade og 6 stjerner.

Fried halloumi burger

Musling Bistro | Vin- og Skaldyrsbar – Fruits de Mer på Sydfyn

If it aint broke don’t fix it. Det kunne man sige om Heartlands Vin- og Skaldyrbar, der for tredje år i streg popper op på Sydfyn. Holdet bag Musling Bistro har pakket taskerne, og er klar til at lange store flotte skaldyrsfade fyldt med havets frugter over disken. Det er de færreste festivaler, der kan byde på saftige hummere, friske østers, krabbeklør, pil-selv-rejer og vi kunne blive ved, men alt det finder du selvfølgelig på Heartland. Og der er selvfølgelig liflig champangne at skylle dit fruits de mer ned med. Vi nævnte også Heartlands Vin- og Skaldyrsbar sidste år, men af god grund, da det sætter standarden for, hvad vi festivalgæster efterhånden kan forvente. 

Foto: Musling Bistro
Foto: Musling Bistro

Nicecream – Redder verdenen én kugle is af gangen

Nicecream laver 100% vegansk is. Og inden du falder helt ned af stolen, så prøv at læs med her. I stedet for almindelig komælk bruger Nicecream nemlig kokosmælk. Så når solen bliver lidt for varm, og du har brug for at blive kølet ned, hvorfor så ikke prøve en kugle eller tre fra Nicecream? Du kan blandt andet prøve at smage citron med hvid chokolade, peanutbutter med karamel, kokos med chokoladestykker og mange flere.

Rødder & Vin – 100% Ren druesaft

Stay hydrated! Mellem koncerter og al den lækre mad du sætter tænderne i, er det vigtigt at væde ganen, og her kommer næste sted ind i billedet. Stedet hedder Rødder & Vin, og de står klar med et bredt udvalg af håndplukkede vine. Manden bag Rødder & Vin hedder Solfinn Danielsen fra Færøerne, og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med ham, så har du noget at glæde dig. Naturvin – eller fri vin – er skabt ved kun at bruge økologiske og biodynamiske virkemidler, hvilket skaber vin, for hvad vin er: Gærede druer. Og med den naturvin som Solfinn har kurateret kommer et løfte fra manden selv: Naturvin er som lavet til festivaler, da de ikke indeholder skidt & svovl: Ingen svovl – ingen tømmermænd. Halleluja!


Under Heartland Festival finder der også en række events sted, der bliver præsenteret af blandt andet holdet bag Michelin restauranten Kadeau, Mikkel Karstad, Simon Jul og mange flere. Der er altid stor efterspørgsel efter disse arrangementer, så hvis ikke de alle er udsolgte, så handler det om at slå tid før det er for sent. Og til jer, der har sikret jer billet til et eller flere events, så er der vist ikke andet tilbage end at sige, glæd jer!

Så, hvor skal man starte, og hvor skal mans slutte? Det er et spørgsmål som vi ikke tø besvare, men vi skal gøre et hæderligt forsøg for at komme hele vejen rundt i Heartland Festivals madprogram. Hos Madsvin kan vi i hvert fald ikke vente til at Heartland Festival 2019 kommer fra land! Vi ses i den sydfynske idyl ved Egeskov Slot!

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar