Haven Festival – Intet under middel Haven!

Den dovne, danske sommersol er så småt ved at gå ned over Refshaleøen. Foran mig på scenen står en svensker, som jeg indtil i dag aldrig har hørt om. Thåstrôm hedder han, og han blev introduceret til mig som en svensk udgave af Nick Cave, af mine nye venner.

Jeg er rendt ind i Gastromands udsendte, Mikkel, og noget af hans slæng. Bølger af meget tung, hvid, sødlig røg blæser ind over os fra de forreste rækker og foran mig har Mikkel lige startet en kædedans. ”Jeg burde skrive,” tænker jeg, højt… ”NEJ,” skriger mine nye venner mens mørkemanden på scenen vælter ind i en hyldestsang til Vestrebro og Søndre Boulevard og de tunge, dystre, dansevenlige rytmer holder mig tilbage.

Sådan er Haven Festival. Overraskende, dragende, magisk, favnende og opslugende… Om vi så snakker musik, kunst, mad eller øl… Alt er virkelig godt, overraskende og dragende her… Så lad os spole tilbage til en dag hvor intet, absolut intet røg under middel i Madsvin-optikken.


Haven Hotdog

Hotdogs remixed by Haven lover skiltet over dagens første madbod, og lidt usikre på præcis hvad der mentes hermed, hopper vi på en Pig & Chick med pølse af svinekød og kyllinghjerter samt ungarsk paprika, toppet med chipotle-dressing og en dejlig syrlig agurke-relish.

Helheden fejler som sådan ikke noget: pølsen er saftig, velkrydret og har god dybde i smagen mens syrligheden fra relishen trækker en dejlig kontrast og chipotle-dressingen bidrager også med både dybde, fedme og en røget varme. Hvor filmen knækker lidt er i brødet, bestående af en halv focaccia-bolle, ristet lidt for hårdt for lidt for længe siden, som gør hele molevitten svær at spise og efterlader en vis tørhed i munden. Vi smider tre svin efter en velment og smagfuld hotdog-oplevelse, som dog kunne have være noget friskere og have haft godt af en mere klassisk hotdog-brød – eller måske frisk brioche? Vi si’r de bar’!


La Neta

Kan Mikkeller nu også lave tacos? Har de ikke rigeligt travlt med at lave øl? Det var spørgsmålet, der skulle besvares, da vi stillede os i kø ved Mikkelers La Neta bod.

Tacos fra La Neta er gjort af de måske mindste majstortillas vi til dato har set, til gengæld får man dog to pr. taco og de er friske, velsmagende og helt klassiske – som den slags skal være!

Fyldet – hvad end vi snakker de svine-baserede al pastor og carnitas eller de oksekøds-baserede – er lige så er friskt og veltillavet, men savner en smule karakter. Man kunne virkelig efterlyse noget mere smæk på smagen, og et lidt mere hidsigt latino-temperament når det kom til tilsmagningen. Dagene for den traditionelt danske krydderiforskrækkede salt og peber kultur er efter vores mening længst ovre, og vi savner at Mikkeller lader lidt af deres attitude trænge igennem i tilsmagningen, og måske i pyntningen.

Vi tilstår blankt, at vi selv har stået for pyntningen af denne servering, som blev serveret helt plain. Tre svin herfra for en om end hæderlig indsats, som sagtens kunne have været meget bedre med et par ekstra drys krydderi!


Ramen To Bíiru

”Nåh, men hvis Mikkeller sådan næsten kan lave tacos, Hvordan så med ramen?” Må vel være næste logiske spørgsmål i vores to-steps spørgerække. Og overraskende nok klarer Mikkeller, som også står bag konceptet Ramen To Bíiro, sig overraskende godt udi disciplinen Japansk nudelsuppe!

For kendere kan vi afsløre, at vi snakker Miso Ramen her, altså ramen med en fond baseret på miso, eller fermenterede sojabønner, om man vil, hvilket giver suppen en behagelig dybde og masser af umami. Vi hopper på Chicken ramen versionen, som foruden Miso laves med en bund af kyllingefond og stykker af kylling af… tvivlsom herkomst. Smagen er rund, dyb og relativt fuldfed uden dog på nogen måde at blive overvældende eller for meget.

Præsentationsmæssigt er der ikke meget at komme efter, men det er heller ikke som sådan pointen her. Hvad der her er pointen er, at vi har at gøre med en behagelig, nærende og velsmagende ret, som mætter uden at være tung og formår at give god varme i den forholdsvis kraftige pålandsvind. Helhedsindtrykke er måske noget rodet, men det vigtigste står tydeligt:

De hjemmelavede nudler er som den slags bør være –  friske, lettere al dente og smagfulde, kyllingesmagen dyb og nærende og i modsætning til Mikkellers andet madtilbud på pladsen, så sidder krydringen i skabet! Vi ender på fem svin for en, efter festivalmålestok, superb smagsoplevelse! Havde vi set en lidt mere appetitlig præsentation og et mindre tørt og trevlet kyllingefyld, var vi nået helt i top.


Meyers Deli

Vi  har sagt det før, og jeg siger det igen! Claus Meyer laver en FORBANDET god flæskestegssandwich. Der er intet, INTET, i vejen med smagen af dette vidunder: Fedmen, syren, sødmen, bitterheden, umamien… ALT sidder i skabet!

Ølandshvede-brødet er som sådan også fantastisk, syrligt i smag, lækker, saftig krumme og som det eneste kritikpunkt en skorpe så hård og uigennemtrængelig at den hviner i tænderne og river ganen til blods. Fem svin for en indsats så fucking tæt på perfekt, som alligevel var lidt svær at sluge… Som man siger!


Spisevognen

Ventetiden er lang ved Spisevognens lille bod, og det går desværre ud over vores fritter…De ikke mindre end fantastiske Asian fries søbet til i hoisin sauce, sriracha-mayo, sesam og koriander er lettere bløde da de lander tilbage i lejren foran scenen. Det er ikke deres skyld, de smukke og smilende tøser bag disken. Alle i vognen knokler for følge med kundestrømmen, og maden er god om end for kold.

”Jeg havde aldrig set dette komme, men alligevel er det fantastisk,” er Gastromands udsendtes dom over fritterne. ”Fuck,” siger andre! Fritterne er gode, og det samme er deres Crispy duck burger. Peking and, syrlig slaw, chili mayo og hoisin sauce i en brioche-bolle gør sig så godt som sidste gang, jeg bestilte denne herlighed på Copenhell for år tilbage!

Lunkenhed af serveringen skal ikke trække ned denne gang, men dog følges op med en opfordring til at udvide den lille spisevogns størrelse, efterspørgslen kan dog for fanden bære det! Seks svin herfra!

Kom frisk til Refshaleøen

Mens vi skriver disse sidste linjer i pressezonens dårligt isolerede skurvogne og pladsens tunge beats skyller ind over os, så glæder vi os… Til festen i aften, til morgens program med enestående Einstürzende Neubauten, Den Sorte Skole og majestætiske Kraftwerk… Men mest af alt glæder vi os til mere mad, flere drinks, bobler, sjov og ballade… Haven. Vi anede ikke, hvad vi skulle forvente, men du har nye fans i os! Tak!

Festival

Mød forfatteren

IT nørd, Metalhead og madblogger af guds nåde. Begår lange indlæg med højt LIX-tal på min personlige blog http://johanjohansen.dk

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.