Første dag på Roskilde Festival – dette kan vi klart anbefale…

Første dag på Roskilde startede som altid med et peak! Hvis du ikke starter festivallen sådan og safter mindst en kande øl alene, så duer det bare ikke! Man skal gå all in, og det gælder både drikkevarer og mad. Når man nu vælger at indtage store mængder alkohol, kræver det også en god omgang føde. Her kommer vores anbefalinger til dig fra første dag:


Klassisk Dansk på Boutique Fisk

En god fiskedelle har aldrig skadet. Det er klassisk dansk og noget alle kan være med på. Hos Boutique Fisk i Foodcourt får du et ganske fint måltid, men en stor hjemmelavet og nystegt fiskedelle med hjemmelavet remoulade og et stykke rugbrød til. Det holder og prisen på 55 kr. som ganske fair. Absolut godkendt herfra…

Pris: 55 kr.

https://www.instagram.com/p/Bzdd7eQBsPV/Den dristige på “Snail N Chips”

Foodcourt har alverdens lækkerier og det er af høj kvalitet. Nu har jeg spist der mange gange, og aldrig blevet skuffet. “Snail N Chip” var dog lidt af en satsning, men det holder faktisk. Friterede danske snegle, sprøde fritter med kimchi-mayo og til 85 kr. Prisen kan er måske i den høje ende, men de små danske snegle, er nok ikke helt billige. Dertil kommer så, at det er bedre for miljøet end kød. Vi tør godt anbefale det.

Pris: 85 kr.

https://www.instagram.com/p/Bzdqj88hsag/


Folkets Madhus overrasket positivt

Normalt når jeg ser navne som “Folkets Madhus” bliver jeg skeptisk – holder det? Kan de rent faktisk lave mad? Dog må jeg sige, at folket har talt og deres madhus fungerer glimrende. Faktisk vil jeg sige vanedannende. Deres “Meatball Sandwich” er intet mindre end svinelækker! Saftige kødboller, som er godt krydret i en lækker tomatsauce. Sandwichen er toppet med ost og en god pesto – det hele er indpakket i en blød briochebolle. Prisen for herligheden er 65 kr. Eneste lille torn i øjet er, at du ikke bliver mæt af en enkelt – der skal mere til – men sådan er det…

Pris: 65 kr.

https://www.instagram.com/p/Bzd_idqB5OV/


God flæskestegssandwich – men hvorfor ciabatta?

Sidst på aftenen lige efter Cardi B var i fuld gang med at twerke var der behov for lidt aftensnack. “Flæskestegssandwich” i Londonbussen tæt på Orange scene gør det faktisk ganske fint. Stegen er god og sværen er sprød. Jeg kan godt leve med, at rødkålen og de syltede agurker er industriprodukter – men hvorfor skal bollen være ciabatta? Det flænser ganen og ødelægger faktisk en ellers god sandwich. Prisen er 69 kr. hvilket også er i den høje ende. Et bedre bud er Meyers – det tjekker vi ud imorgen.

Pris: 69 kr.

https://www.instagram.com/p/BzeAVchhW-k/


Man kan altid stole på Hjaltes Toast

Lige som Cardi B har rystet sin røv for sidste gang går vi forbi “Hjaltes Toast”. Jeg siger – “Hey – der er toast” – en forbipassende siger: “Ja for pokker – den er legendarisk!” Fair nok – så prøver man naturligvis. For 29 kr. får du en toast med masser af ost, tomater krydret med frisk timian og godt med skinke – en nogen gourmet oplevelse – men det er faktisk ret godt. vi kan klart anbefale det, som det sidste måltid inden du dribler hjem over.

Pris: 29 kr.

https://www.instagram.com/p/BzeJXSDBYy-/

Imorgen står den på whiskysmagning og endnu mere mad og god musik – håber dette har givet inspiration til lidt gode madoplevelser på Roskilde.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar