Disse 5 madsteder må du ikke misse på Roskilde Festival 2019

Det kan være svært at nå det hele, når man har mulighederne for at deltage i nærmest samtlige festivaller Danmark rundt. Derfor har jeg allieret mig med min gode ven Mads, som til daglig driver den nystartede blog ”Mad & Monopolet” og  Instagram-profilen ”Whiskytossen”. Han har ret godt styr på mad og drikke, ikke mindst fordi han er medstifter (og nu forhenværende medlem) af madbloggen Gastromand.dk – fyr den af Mads! 

Tak for det! Roskilde Festival er skudt i gang og Dyrskuepladsen samler flere unge mennesker, erfarne festivalbesøgende og alt derimellem. Jeg er lidt af en rookie, når det kommer til festivaller og på trods af, at jeg tidligere har haft rig mulighed for at besøge dem alle, så var det først sidste år, jeg fik taget mod til mig og besøgte Danmarks 4. største by for en kort periode. Min eneste fortrydelse er, at det ikke var sket tidligere. Jeg blev nemlig smaskforelsket, og benene blev fejet fuldstændig væk under mig. Stemningen, menneskene og ”the orange feeling” er i sandhed noget af det smukkeste, der findes. Det er sjældent, jeg har mødt så megen forståelse, empati og mangfoldighed blandt over 100.000 mennesker.  

I år er jeg udsendt som intet mindre end et ”med-svin” af min gode ven Mads Vindfeld Andersen for at dække Roskilde Festival. Inden vi starter, har jeg dog lavet lidt research og fundet 5 spisesteder, som jeg mener er et must når det kommer til årets fedeste festival.


”Den til morgenmaden”  Halifax Breakfast burger

Der er nok svært at undgå, at der vil være lidt tunge hoveder i dagene, hvor festivalen er i gang. Et godt tip er, at du ikke starter med lunkne dåseøl dagen efter. På kort sigt en fin ide, men op af dagen går du ned. ”Uden mad og drikke duer helten ikke” – og det gør du heller ikke! Derfor synes jeg, at du skal starte med Halifax’ Breakfast Burger til 60 kr., som nok skal få dig på benene igen!  


”Den til tømmermændene” Duck It Food Truck

Selv om at du presser på og giver den fuld gas og er ”king of kings”, så vil du blive ramt. Derfor er en god klassisk burger med godt saltede pommes frites som regel vejen til bedring. Burgere er naturligvis enormt populære, og flere af de kendte er også at finde på pladsen. Jeg mener, et godt bud på en bruger som skiller sig lidt ud fra mængden er Duck It, som helt sikkert vil være at finde på Festivallen. Her kan du få en overdrevet lækker “Duck You Burger” i brioche bolle med cheddar, sennep, ost, rødløg og konfiteret and. Er du helt i gulvet, så er der mulighed for de sprødeste vinegar frites!


”Den fornuftige” Meyers Køkken

Ikke alt kan være burger, lobster rolls, hotdogs og toast. Der skal også være plads til lidt fornuftigt mad. Et fremragende bud er Meyers Køkken, som byder på alverdens lækkerier. Sidste år smagte jeg deres butterchicken med brune ris og groft brød. Udover at du bliver mæt, så er servicet fremstillet af genbrugeligt materiale, så bæredygtigheden er tænkt ind I Meyers koncept. Der er også mulighed for at spise både vegetarisk og vegansk.  


”Den dristige” Haché Burger 

Sidste år var det muligt at give en hånd med til vores i forvejen belastede miljø – nemlig ved at nyde en burger med insekter, hvor bøffen ikke var af kalv eller okse men af insekter – yes, du læste rigtigt! Dertil kunne du nyde en omgang pommes frites med ”insekt-støv”. Det overraskende er så, at det rent faktisk smager godt, og så mætter det mere, end du kan forestille dig.  


Den ekstravagante” Lobster Rolls fra Hooked

Hvis du ikke har tømmermænd og har overskud til lidt luksus, så håber er et vildt godt tip ”Hooked”, som du finder i ”Foodcourt”. Her er der nemlig mulighed for at købe en virkelig lækker ”lobster roll” med estragon mayo, masser af syre i et hotdog-brød af brioche. Dertil vinegar frites!  


Håber det har givet inspiration og ellers ønsker jeg dig en helt fantastisk festival.  

Fakta om maden på Roskilde Festival. Kilde: Alt.dk 

Mere end én million måltider bliver serveret i madboderne. 

Der er over 130 madboder på Roskilde Festival. 

90 % af madbodernes råvarer økologiske. 

Cirka 1 million liter øl udskænkes i ølboderne. Dertil kommer 30.000 liter økologisk vin, 645.500 kopper økologisk kaffe, 12.000 liter økologisk kakaomælk og 30.000 liter økologisk juice. 

Roskilde Festival har udviklet sit eget økologimærke i samarbejde med Fødevarestyrelsen, som sikrer, at boderne, der kun eksisterer en uge om året, stadig kan få dokumentation for deres økologiprocent. 

Festival

Mød forfatteren

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.