Copenhell dag tre – fra Korea til Mexico

På tredjedagen bevæger vi os fra den ene til den anden siden af den kulinariske klode.

Sådan ser storsællerten fra 108 ud

Korean Fried Chicken à la 108

Efter at gårsdagens midlertidige køkkenkollaps var der kun ét at gøre fredag: At ile direkte mod 108. Som sagt så gjort.

Og nu bliver det svært… Det var et fint måltid, men… Normalt tænker jeg på Korean fried chicken som en relativt snasket sag, der er friturestegt af to omgange. Før anden tur i ønskebrønden skal kyllingen dyppes i en sur-sød marinade og før servering skal der drysses sesamfrø på. Som man kan se på billedet, har 108 valgt en anden stil. Derfor var kyllingen ikke voldsomt stærk i smagen, hvilket var en skam. Der var til gengæld kommet rigeligt med salt, faktisk lidt i overkanten.

Kimchimayonnaisen var fint nok tænkt, men gjorde ikke noget voldsomt indtryk. Hjertesalaten var en anelse malplaceret – retten var rigeligt crunchy og det er ikke fordi det tilføjer uanede smagsnuancer i sig selv.

Som måltid betragtet var det et fint et af slagsen, men jeg gik alligevel derfra lidt skuffet derfra, fordi det var en fried chicken der reelt var tættere på Kentucky end Korea.

Vi ender derfor på 3 madsvin i denne omgang.

Pris: 95kr.


En herlig snack på farten fra Flamin’ taco

Flamin’ tacos i fire varianter

Hos de gode mennesker hos Flamin’ tacos har man valget mellem fire forskellige tacos, blandt andet end med svinekød og ananassalsa. Samtidig har de en smart prisstruktur, så man kan vælge alt fra en til fire og opnå lidt rabat undervejs.

Jeg nøjedes med deres vegetar-taco, der ikke overraskende var med bønner.

Det var en sand fornøjelse! Det er en af de retter, hvor der er få ingredienser, der hver især smager igennem: Rødkål, avocadocreme, koriander, bønnemos, lime.

Der er faktisk ikke så meget andet end at sige som en gammel tv-reklame: Prøv den!

Madsvinet kipper med sombreroen og sender 5 begejstrede madsvin i retning af Flamin’ tacos.

Pris: 40/75/105/130kr.


Ok, den vinder næppe prisen som årets madbillede, men det var et kompakt måltid

Mesterlig burrito fra Mexi’Go

Mexi’Go ligger placeret tæt på ølteltet (Biergarten). Det er formentligt både en fordel og en ulempe for dem: Det sikrer et konstant flow af sultne mennesker, men de serverer “bland selv”-mad, så hver bestilling er unik. Jeg går næsten ud fra, at det kan give lidt problemer om aftenen?

Man har indledningsvis valget mellem taco eller burrito. Derfra går det så for sig:
Kylling, gris, vegetar eller vegansk
Tomat/chili-salsa, creme fraiche, guacomole, ris, majs, styrken på marinade og så videre.

Det gik overraskende hurtigt at komme igennem og slutresultatet blev en vegetar-burrito i voldsomt kompakt form. Faktisk så kompakt, at det var svært at tage et godt billede af den.

Og igen må Det Udsendte Medsvin konstatere, at det mexicanske køkken virkeligt kan dosere sine virkemidler, så alle enkeltelementer træder klart igennem. Samtidig synes jeg ikke på nogen måde, at fravalget af kød på nogen måde udgør et fravalg af smag eller mæthedsfornemmelse.

Medsvinet gik glad derfra og sender fire habile madsvin til Mexi’Go.

Pris: 65kr.

Mød forfatteren

Mads Vindfeld Andersen

Jeg er en passioneret mad- og vinentusiast der elsker at formidle de opskrifter, oplevelser og observationer, som jeg gør mig i min dagligdag

Skriv en kommentar